Islamofobi som levebröd

Tänk om man kunde få betalt för att hata, att sprida islamofobi? Visserligen skulle det vara en arbetsmiljöfråga och kanske skulle det till och med kunna leda till en arbetsskada. Pamela Geller, en ökänd hatisk islamofob är en av dom som gjort hatet till en affärsidé. American Freedom Defense Initiative där hon själv är president betalar ut lön åt henne. 2013 fanns det $192’500 plus  $18’750 i övriga inkomster i lönekuvertet. Den islamofobiska kassakon leder alltså till att hon är bland de 5% högst betalda i USA:

Enligt rapporten The Roots of the Islamophobia Network in America så påstår Geller att Hitler och nazismen inspirerades av islam och därför bör inte muslimer få göra sin värnplikt. Känner vi igen det? Vi har ju ett riksdagsparti vars företrädare jämför islam med nazismen.


PDF

Frank Gaffney, founder and CEO of the Center for Security Policy, left, accompanied by Elisa Massimino, president of Human Rights First, right, testifies on Capitol Hill in Washington, Wednesday, July 24, 2013, before the Senate Judiciary subcommittee on Constitution, Civil Rights & Human Rights hearing on the fate of prisoners at the Guantanamo Detention Center. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

En annan som tjänar en grov hacka på att demonisera muslimer är Frank Gaffney, Fox News. Gaffney’s tankemsedja Center for Security Policy omsatte $3’200’000 år 2012 och av det gav Gaffney sig själv $300’000 i lön.

Länk

 

David Horowitz som fått smeknamnet ”Godfather of the modern anti-Muslim movement” tjänar också en hel del på att sprida hat. David Horowitz Freedom Center hade en inkomst på $7’200’000 och han gav $525’000 till sig själv i lön. Inte nog med det han betalade även lön till islamofoben Robert Spencer på hela $167’000.

PDF

 

Brigitte Gabriel, som tillhör samma krets av rasister och som passar på att sprida rasism vid varje tillfälle hon kommer åt.  Via American Congress For Truth (ACT! for America) betalade hon 2012 ut till sig själv $132’000 + en bonus på $84’090. Gabriel hävdar att muslimer har infiltrerat USA. De enligt henne infiltrerat CIA, FBI, Pentagon och USA:s utrikesdepartementet.

PDF

 

 

      HATE IS BIG BUSINESS

 

Källa: Muslim-Bashing Can Be Very Lucrative

Vi har även en svensk som nyttjar hatet för sin egen ekonomiska vinning. Kent Ekeroth, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna och innehavare av bloggen Avpixlat använder donationer som ska gå till bloggen för att betala egna privata skulder.

Källa: Betalar sina privata skulder med Avpixlats pengar