Värmlandsgruppen och hatsajten Exponerat

Värmlandsgruppen leds av Victoria Wärmler, tidigare SD-kommunpolitiker i Grums. Gruppen kallar sig politiskt obunden och menar att Sverige ”havererat” och att det råder ett åsiktsförtyck i landet. Tidigare har gruppen bland annat startat en namninsamling för en folkomröstning om invandringen.

Vid söndagens demonstration krävde de regeringens avgång. Ledande företrädare för Nationaldemokraterna deltog dock på manifestationen. Nationaldemokraternas partisekreterare Jimmy Windeskog stod i fronten med en svensk flagga. Vice partiledaren Anders Ankartjärn var en av två som höll tal. Huvudtalare var Bibbi Andersson från Värmlandsgruppen. Förutom företrädare från Nationaldemokraterna så deltog representanter från den antimuslimska organisationen Swedish Defence League.Inför manifestationen intervjuades Wärmler av nazistiska Svenskarnas partis nättidning. Tidigare har hon samarbetat med Svenskarnas parti.

I Facebookgruppen som kallar till demonstrationen återfinns en rad kända högerextremister och främlingsfientliga politiker som medlemmar, bland annat Nationaldemokraternas partiledare Marc Abramsson, sverigedemokraten Axel W Karlsson, den antimuslimska föreningen Tryckfrihetssällskapets grundare Ingrid Carlqvist samt Anders Leander, tidigare sverigedemokrat och idag aktiv i Svenskarnas parti och Dan Dalén, en tidigare lokal ledare i Nationalsocialistisk Front.

Förra året närvarade Daniel Höglund, dåvarande partiledare för Svenskarnas parti vid en protest som Wärmler anordnat i Grums.

Efter flera turer med olika möjligheter att donera pengar till sin sajt Exponerat inledde dom ett samarbete med Värmlandsgruppen. Värmlandsgruppen lånade ut ett BG-konto till Exponerat.

Nedan är en skärmdump från Exponerat där de meddelar att de har ett nytt konto

För att få reda på vem som står bakom kontot gick jag in på min internetbank och förberedde en inbetalning vilket jag aldrig slutförde. När jag gjorde en sökning på vem kontot tillhörde fick jag fram det här

 

Källa:

Räknade med tusen deltagare – blev ett 30-tal

Avhoppad SD-politiker och nazister demonstrerar

Liten skara krävde regeringens avgång

1 thought on “Värmlandsgruppen och hatsajten Exponerat

Comments are closed.