Ibland räcker det inte med att prata klartext

SD-sympatisören och bloggaren Klartexten har skrivit en text när han ger sig på Sossarna och Moderaternas förflutna som ett försvar för att Sverigedemokraterna har ett nazistiskt förflutet. Varifrån han får idén att använda sig av den före detta riksdagsledamoten för Sverigedemokraterna Stellan ”Mopsen” Bojeruds framsida på hans bok det vet nog bara han själv för han hänvisar inte till något i den boken över huvud taget. Förövrigt en bok som jag precis har läst. Efter att ha läst flera andra böcker om nazismen i Sverige under den tiden som t.ex Helene Lööw’s bok ”Nazismen i Sverige 1924-1979” och Karl N. Alvar Nilssons ”Svensk överklassnazism: 1930–1945” så kändes den så där.

I alla fall så blir Klartexten glad när Bojerud hoppar in och ger honom ett litet tips och skriver direkt in det i sin text. Tack och lov hoppar en annan bloggläsare in och påpekar en detalj.

Per Albin Hansson och hans folkhem är så poppis bland Sverigedemokraterna så att de inte bara har det som en vision i sin politik utan deras partiledare Jimmie Åkesson använde ett stycke av Hansson till förordet i hans bok.Egentligen var det Mattias Karlssons ideologiska förebild Rudolf Kjellén som myntade Folkhemmet och Per Albin Hansson gjorde om det till ett mer inkluderande folkhem. Kjellén myntade även Nationalsocialism och Livsrum. Vilket folkhem SD har som vision när de vill utestänga en stor del av befolkningen tror jag nog alla förestår även om det inte står i klartext.

Man tycker ju att bloggaren borde veta detta, men Klartexten blev i alla fall glad och det är allt som räknas

Mer läsning

Om Folkhemmet

SD’s ideologs förebilder