Det Sverigedemokratiska trädet

Sverigedemokraterna vill gärna inte prata om sitt förflutna och när det kommer på tal så försöker de förminska det genom att säga att det handlar enbart om enskilda individer. Jag ska med detta inlägg visa att så är inte fallet. Har velat gjort det länge, men har inte vetat hur jag skulle gått tillväga och så en dag damp ett nummer av tidningen Expo ner i brevlådan. De hade en artikel ”Nazismens katalysator” där de tar upp det ämne jag ville skriva om. Till artikel finns en bild på ett träd som visar hur alla nazistiska, fascistiska, högerextrema, och vitmakt-organisationer hör ihop. Det var så jag skulle göra det visste jag med en gång. Jag scannade in bilden och började läsa i böcker och använda mig av Google för att få fram fakta om organisationerna och människorna runt omkring. Jag gick igenom det lilla arkiv jag har med saker jag har samlat på mig under de år jag har granskat partiet för att hitta passande bilder. Jag gick igenom mina andra blogginlägg som jag skrivit för att se om jag kunde återanvända något.

Resultatet ser vi nedan och det var trots att jag har vetat dessa kopplingar skrämmande. Att få det det så här tydligt istället för att läsa om det i någon artikel eller bok gjorde att man såg det hela i ett helt annat perspektiv och jag måste få säga att det var värre än vad jag trodde.

BSS (1979-1986)

Kampanjorganisationen Bevara Sverige Svenskt bildades av nazister och antisemiter 1979. De personer som hade ett nazistiskt eller fascistiskt förflutet var Sven Davidson, Leif Zeilon, Gösta Bergqvist, Jerker Magnusson och Niels Mandell. De fyra första var även med och bildade Sverigedemokraterna. Christopher Jolin var antisemit och författare och hans böcker såldes senare också på SD’s bokbord som de hade på sina möten. Jolin ledde senare ett samarbete med den extremt antisemitiska Ahmed Rami och hans närradiokanal Radio islam.

I inledningen till deras första flygblad Sverige död, Låt Sverige leva står det så här

Invandringen hotar svenskarna! För varje år blir svenskarna allt färre och invandrarna fler. Om fyra generationer finns inget svenskarnas Sverige. Invandrarna och deras ättlingar har totalt ockuperat Sverige. Men kanske en turk som diktator och en neger som utrikesminister. Folket blir då ett chokladbrunt blandfolk som inte talar svenska utan olika språk huller om buller

Bevara Sverige Svenskt
Christoffer Jolin
Radio islam
Bara ett fiasko
Bakom den demokratiska fasaden

Sverigedemokraterna (1988-

Efter att BSS-medlemmarna gjort en kort karriär i Sverigepartiet bildades Sverigedemokraterna 1988.

Sverigedemokraterna
Sverigedemokraternas historia

Nationaldemokratiska partiet (1982-1985)

Utbrytarparti från BSS

Nationaldemokratiska partiet

Rock mot kommunism (1985-1989)

Denna organisation var ett kort kapitel i den högerextrema miljön. Grundades av folk från BSS och NRP. En av grundarna till Bevara Sverige Svenskt, Niels Mandell hade en central roll i denna organisationen som utmynnade i den vitmaktrörelse som kom igång udner 80-talet.

Rock mot kommunism

Storms nätverk (1989-1993)

Tidningen Vit Rebell propagerade öppet för kamp mot invandrare och judar och efter att ha dömts för Hets mot folkgrupp lades den ner, men återuppstod med namnet Storm. Grundarna till Rock mot kommunism var chefredaktörer till tidningen.

ZOG betyder  Zionist Occupation Government (sionistiska ockupationsregeringen) och dess akronym ZOG syftar på en konspirationsteori enligt vilken judarna i hemlighet styr ett land. En vanlig antisemitisk föreställning.

Storm
ZOG

Vitt ariskt motstånd (1991-1993)

VAM var ett nationalsocialistiskt nätverk. Ledaren Klas Lund dömdes för dråp och flera andra medlemmar var kriminellt belastade och satt långa fängelsestraff. I ett inbrott på Lidingö polisstation 11 april stals ett flertal pistoler som senare användes vid olika brott bland annat bankrån.Klas Lund och hans nazistiska kumpaner skulle ha vapnen till en vit revolution. En av Klas Lunds  kompanjoner vid Lidingöinbrottet, Christoffer Rangne som hade vägrat medverka i polisens utredning om ett annat inbrott, denna gång vid ett militärt mobiliseringsförråd i Upplands Väsby berättade för tingsrätten att:

Det pågår ett rasligt självmord i alla vita nationer. Det föds inte tillräckligt med barn, aborter tillåts, folk importeras och drogmissbruk och annan dekadens uppmuntras

Vitt ariskt motstånd
Den svenska terrorcellen
Anders Klarström (SD) välkomnar Vitt Ariskt Motstånd (VAM) i SDs demonstration

Nationalsocialistisk front (1994-2008)

Enligt partiprogrammet stod partiet för rasbiologiska skyddsåtgärder, statlig raskontroll, utträde ur EU och FN, repatriering av flyktingar och invandrare, samt skattelättnader för personer med många av vad man ansåg vara genetiskt friska barn. NSF bytte senaste namn till Folkfronten innan det lades ner. Syftet med organisationen var att ta över arvet Gruppen menade att de skulle ta vid där den forne nazistledaren Birger Furugård hade slutat 1936.

Nationalsocialistisk front
Punktprogram
Nationalsocialistisk front firade Hitlers födelsedag

Svenskarnas parti (2008-2015)

Efter ännu ett namnbyte bildas SvP ur Folkfronten. Partiet står fortfarande för nationalsocialistiska idéer och har som sin första punkt i partiprogrammet ett stycke som har en klar rasbiologisk klang.Partiledaren i det nu nedlagda partiet Stefan Jakobsson har ett förflutet i SMR.

Sverige skall även i framtiden vara svenskt: Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare

Svenskarnas parti
Punktprogram 

Politiker i högerextremt medborgargarde

Svenskarnas parti: fyra av tio dömda 

Han vill bara tillåta ett folkslag i Sverige

Nyvald partiledare hyllade terrorister

Nazister attackerade meningsmotståndare i Halmstad
Partiledaren: ”Det är vår tid att resa vapen mot mångkulturen”
SvP vill avveckla demokratin
SvP-nazisterna kommer tillbaka – i ny kostym
Svenskarnas parti läggs ner

Nordiska nationalsocialister (2009-2013)

En del medlemmar i Folkfronten bildade en ny organisation som var mer öppet med sin nationalsocialism.

Nordiska nationalsocialister

Stockholms unga nationalsocialister (1992-1995)

SUNS bildades av Robert Vesterlund som sedermera blev ordförande för Sverigedemokratisk ungdom och gjorde sig känd för att ha tagit med sig en skarpladdad handgranat till Vänsterns 1:a Maj-möte 1993 där Gudrun Schyman skulle hålla tal.

Nationella alliansen (1995-1997)

Ett misslyckad försök att ena alla militanta nazistiska organisationer i Sverige.

Nationella Alliansen – nazismens enade front

Info 14 (1995-2011)

En tidning startad av SUNS Robert Vesterlund och enligt tidningens 10-årsjubileumsutgåva trycktes de första numren i Sverigedemokraternas partikansli i Stockholm. Siffran 14 står för ”Vi måste säkra existensen för vårt folk och en framtid för våra vita barn”.

Info 14Toppolitiker i nazi-register
De 14 orden   


Richard Jomshof blir intervjuad av Info14

Salemfonden/Salemmarschen (2000-2010)

Salemfonden är en nynazistisk paraplyorganisation för arrangemangen kring Salemmarschen. Marschen är en manifestation för den mördade skinnskallen Daniel Wretström. Genom åren har Info-14, Nationaldemokraterna, Sverigedemokraterna, Svenska motståndsrörelsen och Nordiska förbundet deltagit i den årligen återkommande demonstrationen.

Salemmarschen
Nazistisk maktdemonstration

Fria nationalister (2008-2011)

Bildades av Info 14 och är ett fritt nazistiskt nätverk. De har samarbetat med SD genom att hjälpa till att sprida propaganda och att agera livvakter åt SD. Minst en medlem har gått över till Sverigedemokraterna och är fortfarande kvar.

Fria nationalister
SD-politiker var aktiv i vitmakt-grupp

Gula korset (1996-2011)

En fond grundad av Robert Vesterlund. Även Ariska brödraskapet har en koppling till fonden. 12 augusti 2000 anordnade Gula korset en minnesmarsch i Stockholm för att hedra Rudolf Hess

Robert Vesterlund/Gula korsetNazismen i Sverige 2000-2014 av Helene Lööw ISBN 9789170378188 sid.104

Svenska boersällskapet (2009)

Boerna är en del av den vita befolkningen i Sydafrika och nazister anser att ANC är rasister och Nelson Mandela är en terrorist. Detta tillsammans ger dom en föreställning om att de vita utsätts för ett folkmord.

Free the order (2007-2010)

Den svenska falangen hade som syfte att samla in pengar till nationalistiska organisationer. I den amerikanska versionen av denna organisationen fanns David Lane, en fd KKK-ledare och organisatör för Aryan nation i Colorado.

Nyvald partiledare hyllade terrorister

Svenska motståndsrörelsen (1998-)

SMR är enligt SÄPO den organisation som är farligast för rikets inre säkerhet. Det är en militant och uttalad nazistisk organisation och de gjorde sig kända när de attackerade vanligt folk i Kärrtorp. Ledare är den före detta VAM-aktivisten Klas Lund.

Svenska motståndsrörelsen
Nazister attackerar antirasister
Flera fängelsedomar efter nazistattacken i Kärrtorp
Svenska nazister vapentränade i Ungern
Nazister tränade på Kärrtorps IP

Oberoende nationell ungdom (1995)

En nynazistisk parallellorganisation för en grupp medlemmar i Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) bosatta i Stockholmstrakten. Efter en kortare tid bröt sig denna organisation ur SDU.

Nationell ungdom

Nationell ungdom (1995-2006)

Nationell Ungdom är ett ungdomsförbund till Svenska motståndsrörelsen leddes först av Erik Hägglund och senare av Klas Lund. I deras medlemsansökan stod: ”Nationell Ungdom är en kamporganisation, endast de som är villiga att aktivt kämpa för att befria vårt land från främlingsväldet accepteras som medlemmar.” Expo klassar denna organisation som nazistisk.

Nationell ungdom

Förbundet nationell ungdom (2011-2013)

Partipolitiskt obunden förening som står ideologiskt nära nazistiska SvP.

Förbundet nationell ungdom

Hembygdspartiet/Konservativa partiet (1995-1999)

Grundat av Leif Eriksson (tidigare Zeilon), grundaren till både BSS och SD. Partiets symbol var en så kallad hagalruna och deras budskap sammanfattades på klistermärken och affischer där man bland annat kunde läsa: Stoppa invandringen-Bevara Sverige Svenskt, Rasblandning? Nej tack! och Inga moskéer i Sverige!

Hembygdspartiet/ Konservativa partiet Wikipedia
Hembygdspartiet utmanar Sverigedemokraterna
Symbollexikon Hagalruna

Nationaldemokraterna (2001-2014)

2001 bröt sig flera personer ur Sverigedemokraterna och bildade det högerextrema partiet Nationaldemokraterna. Ideologiskt så så var partiet etnopluralister vilket betyder att de vill att folkgrupper ska leva isär. Wikipedia förklarar

Den etniska gruppen anses ha kollektiva rättigheter, vilket främst handlar om rätten till ”överlevnad” (med överlevnad menas här att undgå att blandas med andra etniska grupper), och rätten till en egen nationalstat. Vidare betraktas mångkulturalism som rasism (ibland anförd som ”omvänd rasism”) och att det leder till folkmord (ethnocide, med argumentet att en etnicitet som uppblandas med individer ur andra etniska grupper ”utrotas”)

Partiordföranden Marc Abramsson var dömd till fyra månaders fängelse för våldsamt upplopp i samband med attacken mot Pride-paraden i Stockholm 2003 och partiets förste partiorganisatör, Tor Paulsson, dömdes den 27 juli 2004 till fängelse i ett år och fyra månader för grov misshandel av sin sambo.Vid valet 2014 hade hela 61 kandidater kopplingar till det som SD själva benämner kryptonazistiska Nationaldemokraterna.


Nationaldemokraterna

Priderättegången
Tor Paulsson – Sambomisshandeln
ND protesterar mot Gay Pride i Stockholm 2003

Dresdenkommittén (2003-2014)

Den nynazistiska Dresdenkommittén arbetar för att levandehålla minnet av de civila som dödades av de allierades bomber i andra världskrigets slutskede.

Dresdenkommittén

Nordiska förbundet (2004-2010)

Det identitära/nyfascistiska förbundet står bakom Motpol, Wikipedia-kopian Metapedia och Nordisk.nu. Ett flertal SD-kandidater till valet 2010 hade konton på sajten och bland annat skrev dom förintelseförnekande inlägg och islam kallas för pedofilsekt av en av sverigedemokratiska skribenterna. Anders Behring Breivik hade ett konto på Nordisk.nu. Nordiska förbundet har vid flera tillfällen samarbetat med nazistiska organisationer.

Nordiska förbundet
Terrormisstänkt medlem på nazistforum

Motstånd (2008-2010)

En portal för nationalister och identitärer.

Motstånd

Motpol (2006-)

Motpol är en bloggportal för identitärer. Identitärer är nyfascister inspirerade av den franska Nya högern.

Nordisk ungdom (2009-)

Nordisk ungdom som bildades 2010 av det från Sverigedemokraternas utbrytarparti Nationaldemokraternas ungdomsförbund. Nordisk ungdom beskrivs av Expo som nazistiskt. De har vid flera tillfällen visat stöd för både Sverigedemokraterna och Sverigedemokratisk ungdom. De har gjort sig skyldiga till en del attacker bland annat mot ett boende för ensamkommande flyktingbarn och de var med och bildade medborgargarden i Stockholms förorter 2013.

Nordisk ungdom
Toppskiktet som styr Nordisk ungdom
Nordisk ungdom ska ha legat bakom hotfulla aktioner

Avpixlat stödförening (2014-)

Förening startad av Kent Ekeroth i ett försök att undkomma att bli beskattad för donationer till hans sajt Avpixlat.

Kent Ekeroth knyts närmare Avpixlat
Åkesson-hyllade Avpixlat hänger ut oskyldig tjej
Avpixlat hänger ut ännu ett brottsoffer
Främlingsfientlig sajt hängde ut tonårstjejer
Avpixlat hänger ut beslutsfattare
Avpixlat uppmanar läsarna att uppsöka journalisterTrollen går ut i solen
Avpixlat och antisemitismen

Swedish defence league (2011-) 

En svensk version av det engelska English defence league Ledaren för EDL. Anders Breivik påstår sig ha varit medlem i den engelska varianten och de har gjort sig kända för att rekrytera fotbollshuliganer för att kunna ha personer som kan och vill slåss. Den före detta Sverigedemokraten Isaak Nygren som fram till 2012 var SDL’s talesperson ersattes av Kamil Ryba som 2013 klev in på Expressens reception och hotade att komma tillbaks med kniv om tidningen inte slutade granska Sverigedemokraterna.

Högerextremistens hot mot Expressen
Toppnamn i Sd kopplas ihop med Swedish defence league
Swedish defence league – Ett ljusskyggt nätfenomen
Swedish Defence League – huliganer mot islam
SD-politiker motsätter sig ”rasblandning”
EDL återanvänder Antisemitisk Propaganda
Rekryterar huliganer för att föra kampen på gatorna

Värmlandsgruppen (2013-)

En förening ledd av den före detta SD-politikern Victoria Wärmler. Organisationens syfte är skapa opinion för att avsätta regeringen.

Liten skara krävde regeringens avgång
Värmlandsgruppen och hatsajten Exponerat

Pegida (2014-)

Pegida är en rörelse som härstammar ifrån Tyskland där de hade en viss framgång i början, men som mattat av lite. Den svenska sidogrenen ha haft ett stort motstånd ifrån antirasister och de har haft ett väldigt dåligt uppslutning på sina manifestationer. I Sverige har Pegida medlemmar om har kopplat till Sverigedemokraterna, Svenskarnas parti och Swedish defence league. Pegida Sverige är numer nedlagt, men en ny organisation med samma syfte är grundad.

Här är rasismen bakom svenska Pegida
Pegida Sverige kallade Sverigedemokraterna för ”vårt parti”
Nämndeman i tingsrätten delar nazipropaganda och arrangerar antimuslimsk demonstration
Pegida Sveriges högerextrema kopplingar

Antiislamiseringsfonden (2009)

En fond startad av SD-politikerna och bröderna Ted och Kent Ekeroth. Fonden är till för att kunna bjuda in Counterjihad-talare till Sverige.

Antiislamiseringsfonden
Ledande SD-politiker i samarbete med PI
SD bjöd in extremist på seminarium

Sveas folk kräver regeringens avgång (2015-)

Högerextrem grupp med både sverigedemokrater och personer visar sympati för nazism.

Terrorbudskap i ny högerextrem grupp 

Folkets demonstration

En återkommande regeringskritisk demonstration. Anordnad av Sverigedemokrater och folk från Avpixlat. Bland talarlistorna hittar vi alltifrån nazister till fascister.

Andra partier och organisationer som funnits under tiden från 1980 och framåt.

Nordiska rikspartiet (1956-2009)

NRP är ett nazistiskt parti. Grundare var Göran Assar Oredsson som till slutet ledde partiet, med undantag för åren 1975–1978 då hans fru Vera Oredsson ledde partiet. Vera anklagar Sverigedemokraterna för att ha kopierat NRP’s partiprogram. Nedan är några av Sverigedemokraternas grundare som hade ett förflutet i NRP

 • Fritz Håkansson
 • Anders Klarström
 • Reine Wikström
 • Leif Zeilon

Andra viktiga personer runt Sverigedemokraterna som hade sitt ursprung från NRP

 • Niels Mandell

Mandell var den person som inte bara tryckte klistermärken åt Sverigedemokraterna utan en stor del av den europeiska extremhögern.Nedan ser vi ett ark av hans verk.

Förutom Sverigedemokraterna så ser vi på bilden två klistermärken från Finska folkorganisationen (Suomen kansan järjestö). SFO var en nazistisk organisation grundad av i Helsingfors i början på 30-talet. Finska folkorganisationen kopierade sitt program direkt av det tyska nazistpartiet NSDAP. Partiet gav ut två tidskrifter Herää Soumi och Hakkorset.Bild nedanför ser vi riksdagsledamoten och förre partiledaren Mikael Jansson och på väggen har vi en en affisch från samma parti.

Nedan ser vi först Vera Oredsson hyllas av . Första bilden är en instruktionsbild om hur man gör Hitlerhälsningen korrekt. Andra bilden är ett flygblad och den tredje är en bild på partiledningen (observera hakkorsflaggan på bordet)

Nordiska rikspartiet
Vera Oredsson ”Jag är nationalsocialist in i graven”
Mikael Jansson och nazistaffischen


Nysvenska rörelsen (1930-)

Den fascistiska rörelsen grundades och leddes av Per Engdahl fram tills hans död 1994.1979 skrev Per Engdahl en artikel i deras officiella partitidnings aprilnummer. Artikeln hette Invandringens risker och behandlade  hans idéer om att ändra taktik och istället för att använda ut på att ersätta rasargumenten med argument mot invandringen som man trodde skulle vara mera gångbara. En av BSS och Sverigedemokraternas grundare Sven Davidson hade ett förflutet i detta parti. Från partiets tidning Vägen framåt.

]Stryk gärna de rasbiologiska aspekterna. En invandring, som skapar betydande minoriteter med egna mönster utgör alltid ett hot mot ett folks existens och därmed mot den kultur, som det representerar

Sverigedemokraternas förvandling från att använda rasbegreppet till att använda sig av bevarandet av kultur sägs komma delvis från detta.

 • Sven Davidson (1931-2005), ordförande i Bevara Sverige Svenskt och ledamot i Sverigedemokraternas första partistyrelse.

Rörelsen är fortfarande aktiv.

Nysvenska rörelsen Från Engdahl till Åkesson

Sverigepartiet

Flera från Bevara Sverige Svenskt gick ihop med Framstegspartiet och bildade Sverigepartiet 1986. Ett år senare splittrades partiet och BSS-falangen gick vidare och bildade Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna

Nationaldemokratiska studentföreningen

Grundat 1999 av det som idag kallas fantastiska fyra, Jimmie Åkesson, Richard Jomshof, Björn Söder och Mattias Karlsson.

SDs Lundarötter

Sverigedemokraterna och 30 november-firandet

Bild från 1991

Sverigedemokraterna 30-november 1991. Manifestationen urartade i kravaller och polisen hade stora problem.

SD och 30 november
Sverigedemokraterna och 12’ans Kalle

Engelbrektsmarschen

Bild från 1994

Samröret med Counterjihad-rörelsen

En av de viktigaste bloggarna i rörelsen Gates of Vienna där Breivik påstår sig ha kommenterat en hel del förespråkar folkmord på muslimer. Fjordman, Breiviks inspirationskälla har även skrivit för bloggen. Kent Ekeroth som inte bara har länkat till bloggen i sociala medier utan benämns av sajten för att vara en central gestalt i rörelsen. Ekeroth har med hjälp av antiislamiseringsfonden bjudit in bland annat Alan Lake som två år efter Utöyamassakern uttalade ”som man sår får man skörda”. Lake har uppmanat i blogginlägg att läsarna ska skicka in namn till en dödslista med de enligt honom makthavare som har förrått sitt land.

SD-politiker aktiv i rörelse som manar till våld
Uppdrag granskning om CounterJihad och Kent Ekeroth
Gates of Vienna Incites for Muslim Holocaust

Sverigedemokraternas roll i Vitmakt-scenen.

1985 sponsrade BSS det okända bandet Ultima thules första singel. Bandet kom till att bli Sverigedemokraterna husband och spelade ofta på olika tillställningar som var i partiets regi. Deras första sångare Bruno Hansen var ledare för Nyköpings NRP’s Riksaktionsgrupp som var en en våldsam gruppering som ofta gav sig på antirasister och meningsmotståndare. Deras musik blev till en start för den så kallade vikingarocken. I samma scen fanns även de mer nazistiska vitmakt-banden. Skivbolag startades upp och flera av dom hade anknytning till Sverigedemokraterna. Minst 21 olika Vit Makt-band har marknadsförts i Sverigedemokraternas tidningar. Bland annat recenserades ett av de grövsta, Brigad Wotan, i SDU-bulletinen med kommentaren att ”samtliga texter är nationella”. En del av dem har fungerat som dragplåster vid fester arrangerade av sverigedemokraterna.

 • Last Resort Records som stod nära Sverigedemokraternas lokalavdelning i Haninge släppte musik med rasistiska Somalia kickers och nazistbandet No remorse.
 • Bifrost Musik hade kopplingar till lokalavdelningen i Trollhättan. Bifrost sålde förutom vitmaktmusik även nazistpropaganda från USA.
 • Svea musik gav ut högerextrema Brigad Wotan (Somalia kickers) som förövrigt fick en positiv recension i SDU-bulletinen och även nazistiska Brutal attack och det antisemitiska vitmaktbandet Vit aggression. .Svea Musik (bildat ur Södertäljeavdelningen) drevs av partimedlemmar. Redaktören och flera av redaktionsmedlemmarna för vitmaktmusikscenens flaggskepp, tidningen Nordland, kom ur Sverigedemokraterna. Svea Musik, använde till och med sverigedemokraternas postbox.
 • Nordland/88 Musik ifrån Linköping. Drivs av Mattias Sundquist, sångare i Svastika, och Riksfrontens förre ledare Torulf Magnusson som var med och bildade Hembygdspartiet med BSS och SD-grundaren Leif Zeilon. Har central betydelse för vit makt-musiken. Distribuerar skivor från en mängd bolag utöver den egna produktionen, samt skivor från systerrörelsen Resistance Records i USA.

Ultima thule var en av favoritbanden för flera i partitoppen och en av anledningarna till att de blev nationellt intresserade. Vi minns den färja som flera SD och SDU-toppar åkte med 2009. Bland de som var med på resan om vi ska nämna några var partiledaren Jimmie Åkesson, den före detta SDU-ledaren och riksdagsledamoten Erik Almqvist, Björn Söder, Åkessons blivande fru Louise Erixon och Christian Westling. De sjöng nidvisor om Olof Palme, den mest kända nationalsocialistiska kampsången ”Friheten leve” och en annan de sjöng var med gruppen Fyrdung som har låtar om handlar om att skära ut Sions hjärta, alltså att döda judarna. De sjunger om raskravaller och om att bränna ner Rosenbad.

Imperiet Nordland
Från punkprotest till nazirock
Identitärerna – från vitmaktmusik till metapolitik
Bruna rötter, blågul stam, bruna grenar
Ultima thule – Profeter i sin egen stad
När Sverigedemokraterna åker färja
Stieg Larsson och Mikael Ekman: “Sverigedemokraterna – Den nationella rörelsen”, Ordfront förlag 2001, s 292 och 295

Mer läsning om partiets bruna historia

Nazism och rasism

SD-grundarnas nazistiska förflutna
Sverigedemokraternas nazistiska förflutna
Sverigedemokraternas nazistiska förflutna del 2
Åkessons SD 1994-1996
SD’s ideologs förebilder
Sådant parti sådant ungdomsförbund – Rasismen i SDU
Sådant parti sådant ungdomsförbund – Rasismen i SDU Del 2
Sådant parti sådant ungdomsförbund – Dagens SDU
Sagan om partiet som är som alla andra? Om nazismen i partiet 2010-
Lika barn leka bäst – SD och högerextremistkopplingarna
Extremhögerns samlingsparti
SD-kandidaternas band till nazismen
Sverigedemokraterna och Euronat
Sverigedemokraterna – Dömda & nazistkopplingar 88-98 

SD:s partiprogram från 1989 och det nazistiska arvet

Rasbiologin

Sverigedemokraterna och rasbiologin del 1
Sverigedemokraterna och rasbiologin del 2
Rasföreställningar kvar i principprogrammet

Extrema händelser i partiets historia

Sverigedemokraterna och den skarpladdade handgranaten 


Sverigedemokraterna och 90-talets bokförsäljning 


SD:s förkärlek till nazistiska diktare

Sverigedemokraterna och Erik Walles

SD-bulletinen rekommenderar

Partiprogrammet

Sverigedemokraternas program – Utveckling eller ny förpackning
Rasbiologi i Sverigedemokraternas politik
Är man rasist bara för att man röstar på SD?
SD:s partiprogram – Kapitel 2: Människan
8 bevis på att SD är rasister
Granskning av Sverigedemokraternas principprogram (del 1)
Granskning av Sverigedemokraternas principprogram (del 2) 

SD:s partiprogram från 1989 och det nazistiska arvet

Övrigt om partiet

När du skriver negativt om Sverigedemokraterna (om hoten du får när när du skriver negativt om partiet)

Det är den bild av SD som partitoppen inte vill veta av och förnekar. Det här den bild som företrädare längre ner i hierarkin inte vet om. Det här är den bild av Sverigedemokraterna som sympatisörer och väljare på grund av ovanstående exempel inte fått kännedom om. SVERIGEDEMOKRATERNA ÄR INTE ETT PARTI SOM ALLA ANDRA.

 

10 thoughts on “Det Sverigedemokratiska trädet

 1. Carolina Lind says:

  no pasaran???

  HEMOS PASADO!!!!

 2. Lars Göran Wadström says:

  Så bra då, nu är dom indentifierade, är problemet löst nu då? Men vilka är dom då, är dom födda såna eller är vi alla födda som vi är?
  Är det nazisten och de främlingshatande som är integrerade eller på väg att bli?

  Alla har vi varit små och är födda in i ett samhälle med en utpräglad macho-struktur, läs patriarkat. Ett patriarkat som i århundraden dessutom upprätthållit ett klassamhälle genom sitt ägande av produktionsmedlen och de flesta naturtillgångar.

  Där är vi fortfarande med en krisande ekonomi som gett oss hög arbetslöshet och stor bostadsbrist, främst för de unga.
  Missnöjet gror och tar sig bisarra hatfyllda uttryck, det viftas med hakorsflaggor och hitlerhälsningen börjar komma till heders.
  Politiker av alla chatteringar monterar flitigt ner den relativa välfärden och skjuter solidariteten i sank för att tillfredställa dom som klagar mest, nämligen dom rika.

  Det är lustigt att iaktta turerna i den politiska dansen kring något som osynligjorts men finns där i dess mitt, guldkalven. Det är också lustigt att se politikers återhållsamhet när de närmar sig miljardvinster och miljardförmögenheter.
  Mindre lustigt är det att se hur SD och andra nazistinfluerade grupper skyndar till den ägande klassens försvar. Precis som när det begav sig under deras storhetstid på 30-40talet.

  Det sägs att demokratin inte är för alltid given, utan den måste ständigt försvaras. Politikernas fjäskande för den ägande klassen gynnar ju inte en demokratisk utveckling, tvärtom.
  Det är där vi hittar dom värsta fienderna till demokratin, Sverige Demokraterna och deras anhang.

  Det är inte bara i Sverige hatkulturen brer ut sig. Vi kan se det i hela Europa, Afrika, Asien. Krig förs av grupper som vill utesluta andras rätt att leva. Ska vi acceptera en sådan utveckling i Sverige också?

 3. IL. says:

  nu är dom indentifierade, är problemet löst nu då? Men vilka
  ——————————————————————————
  Det känns som om du vill ”lösa problemet” en gång för alla… Nå, jag vet inte…
  IL.

 4. IL. says:

  Dessutom ”granskar” du inlägg. Säkert för att fånga upp stavfel, och sånt…
  IL.

  1. polimasaren says:

   Stavfel? Ja, faktiskt så har jag hittat en hel del stavfel i SD’s principprogram, SD-kuriren och SD-bulletiner.

   Bloggen är en del av det jag gör, men inte allt

 5. Stefan L says:

  Tycks vara en mkt ung person som gjort detta.
  Särskrivningar, felstavningar, felbenämningar och en mängd halvsanningar…
  (Röstar inte sd)

  1. polimasaren says:

   Nu är jag inte så ung. Inte för att det har med saken att göra. Även en ung person kan vara påläst. Tidigare har det hetat lögner och nu alltså ”halvsanningar” Det går framåt

Comments are closed.