Jimmie Åkesson intervjuar italiensk nyfascist

Hade missat detta, men här syns Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson intervjua Giorgia Meloni, partiledare för nyfascistiska ”Fratelli d’Italia” (Italiens bröder). Intervjun sändes på Sverigedemokraternas officiella Youtubekanal i mars förra året. Det är inte första gången och där lär inta vara sista gången han umgås med fascister. Partiets sympatisörer hejar på. Jag undrar om de är medvetna om vem han intervjuar?

Jimmie Åkesson

Meloni var 15 när hon gick med i Movimiento Sociale Italiano’s ungdomsförbund och MSI känns igen då de tillsammans med Per Engdahl bildade det internationella nätverket ”Europäische Soziale Bewegung” eller som det kallade Malmörörelsen då de hade sitt säte i staden. Rörelsens medlemmar bestod av olika högerextrema organisationer och olika övervintrade fascistiska och nazistiska partier som inte hade gett upp efter andra världskrigets slut. Några år senare närmare bestämt 1996 gick hon med i Alleanza Nazionale (Nationella alliansen) och dess studentorganisation. Nationella alliansen var inget annat än MSI med ett nytt namn. Efter en sväng i Berlusconi’s regering bildade hon partiet Fratelli d’Italia. Hon är alltså en veteran inom den italienska nyfascistiska rörelsen.

I intervjun talar de båda om de de båda länders taktik med Covid-19-pandemin och vi ska inte gå djupare än så i det ämnet. Men reaktionen bland Sverigedemokraternas sympatisörer är som sig bör: sektmentalitet och foliehattsteorier. Vi börjar med några kommentarer som visat olika konspirationsteorier och jag måste få säga att jag älskar att 5g är kommunistiskt 🙂

 Jimmie ÅkessonJimmie ÅkessonJimmie ÅkessonJimmie Åkesson

Mitt i brinnande pandemi så åker Åkesson utomlands. och delar ut flygblad. Vi kommer ju också ihåg att han har varit ute och festat flera gånger under det gångna året och vi kommer ihåg när han kom snörvlande till riksdagen otestad.

Jimmie Åkesson

Men trots att det är en fascist han intervjuar och att han uppvisat total ansvarslöshet under pandemin så hyllar hans fotsoldater okritiskt honom. Obegripligt!

Jimmie ÅkessonJimmie ÅkessonJimmie ÅkessonJimmie Åkesson