Runar Sörgaard kommer ut som antisemit

Runar Sörgaard kommer ut som antisemit då han jämför kristallnatten med nedstängningen Donald Trumps twitter. Han skriver i ett blogginlägg kallat ”Den digitala kristallnatten”.

1938 var det judar, homosexuella och zigenare som skulle utrotas.

2021 är det åsikter som avviker från det som kommit att bli känd som det ”politiskt korrekta” som ska utrotas.”och han fortsätter

och han fortsätter

Förra helgen fick vi bevittna det kusliga som jag aldrig någonsin trodde vi skulle uppleva.

En ny Kristallnatt.

Men mycket har ändrats på 83 år.

Så denna gång är det en digital sådan.

En digital Kristallnatt

Att jämföra detta med att få ett Twitterkonto med det som kom till att bli startskottet till en av hemskaste händelserna i människans historia, Förintelsen. De andra han tar upp som han påstår tystas ned är inga andra än högerextrema alltså ideologiskt nära de som låg bakom judehatet och Förintelsen.

Varför är detta antisemitism? När Sörgaard jämför Förintelsen med någon som blivit av med sitt sociala mediekoncernen, ett konto som för övrigt användes för att störta demokratin och hetsa mot sina politiska motståndare så förminskar han Förintelsen och det är att förneka vissa delar av den och det är inget annat än antisemitsm

Det finns inte ord till att beskriva vad jag avskyr såna åsikter, uttalanden och människor som har såna här åsikter och uttalar dom.