Åkesson, vitmakt och våldsbudskap

Det Åkesson gnäller över är en debattartikel där Löfven hävdar att Sverigedemokraterna inte talar demokratins språk. Här har Löfven faktiskt rätt. Sverigedemokraterna är ett gäng ”demokratiska” antidemokrater och de använder sig bara av demokratins spelregler när det passar dom. Vi har deras antidemokratiska ideologiska förebilder, vi har deras ursprung, vi har den totala toppstyrningen, vi har deras ideologi och auktoritära politik. Här har jag skrivit om krigsretorik och våldsbejakande i SD:s absoluta partitopp. Genom åren har det handlat om alltifrån huvudfigurer i Bevara Sverige  Svenskt som övervakats av Säpo och som blivit påkomna med att tala om allmänfarlig ödeläggelse alltså sprängningar och hot av journalister till partiledares hot om våld till dagens toppolitiker inom partiet och deras krigsretorik och våldsbejakande.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson är grinig för att sossarna sjunger Internationalen, men han själv sjöng ju med i Friheten leve, 30-talsnazisten Sven Olof Lindholms dikt när han satt i en färjehytt på väg över Östersjön. Denna låt är kanske den kändaste nazistiska kampsången.
Lindholm var partiledare för Nationalsocialistiska arbetarepartiet på 30-40-talet, men hans nazistiska och fascistiska karriär började redan 1927 när han gick med i Sveriges fascistiska kamporganisation.
Några av de andra som var med på resan förutom Åkesson var Erik Almqvist, William Petzäll, Louise Erixon (Åkessons ex-sambo), Christian Westling och Björn Söder.

Sista versen och refrängen lyder så här

Låt fanorna stiga över kämpande led,
till resning i morgonljus vi gå
det finns ingen återväg, det finns ingen fred,
så länge förtryckarvapen slå.
Låt sångerna ljuda om de skapandes rätt
i Sverige, vårt framtidsland och tro,
om arbetets härdade och friborna ätt,
som under fanan tryggad måste bo!
Sverige fritt är en lösen för alla
när vårt folk bryter upp ur sina främmande band,
kapitalsmidda bojor skall falla
från valkig hand.
Vi se borgarnas bleka fanor slakna
och hur marxismen står i brand
då vi höja vårt rop: – Sverige vakna
kring härjat land.

Den så kallade Lindholmsrörelsen som det gamla nazistpartiet också kallades har ju fler kopplingar till Sverigedemokraterna än att de sjöng deras gamla kampsånger. Flera av de medlemmar hade ju sitt förflutna i detta parti. Gösta Ekström är väl den mest kända efter att det utkom en bok om honom. Men vi har även Gösta Bergqvist som satt i samma styrelse i Malmö som Ekström. Han var med i NSAP’s ungdomsförbund Nordisk ungdom. Sen har vi Erik Walles som var partiets ideolog och ställföreträdande partiledare. Walles skrev en 4-sidig krönika där han hyllade nationalsocialismen och han hyllades också efter sin död i medlemsutskicket SD-bulletinen.

Andra saker som det sjöngs med på i färjehytten var Svensk ungdoms ”Sverige har fallit” och i den hittar vi dessa rader

han syns flitigt där det ockras och köpslås hit och dit, snacka skit kan vår kosmopolit, med sin snabel i vädret han sniffar sig fram, bland basarer och nöjen och glam

Den sista jag tar upp är av vitmaktbandet Fyrdung där vi hittar dessa rader ur ”Folkligt uppror”

Vi är Nordens söner, och vi kämpar för en vision. Om ett folkligt uppror, en nordisk revolution. När vi alla står förenade under månens kalla sken. Då skall nordanvinden vina genom vår evige fiendes märg och ben.

Det var inte bara vitmakt-musik som spelades och sjöngs med utan det var en nidvisa om mordet på Olof Palme som kanske är den mest kända i sammanhanget.

Här är några textrader ifrån nidvisan som sjöngs

Olof Palme gick på bio, han kom ut strax efter tio. Lisbet såg pistolen blänka, strax därefter blev hon änka. Skottet brann, blodet rann. Olof Palme han försvann

När vi ändå tar upp vitmakt-band så ska vi ta och kika lite på ett par av de skivbolag som har kopplingar till SD. Först ut är Last resort records som grundades 1993 av Sverigedemokraten Tord Hagström. Här hittar vi nazistband som Midgårds söner och No remorse varav det senare har en hyllning till Rudolf Hess på en av skivorna som släpptes på bolaget. Hess var en av Adolf Hitlers närmaste män. 1995 startade Sverigedemokraten Tomas Lindqvist Svea musik. Detta bolag gav ut musik med bland annat nazistbandet Vit aggression som känns igen på den video där Sverigedemokraternas tidigare partiledare Anders Klarström håller ett antisemitiskt inledningstal till en konsert med Ultima thule och nämnda band. Andra nazistband som släpptes var Brigad Wotan, Brutal attack, Storm och deras första släpp var samlingsskivan Frihet nu med band som Vit aggression, Storm och Svastika. Sunita Ringstad sjöng vitmaktlåtar och var med på SD Vänersborgs kommunlista 1994. Som bekant är vitmaktbandens budskap inte bara nationalromantik utan mycket handlar om våld mot de som de anser inte ska tillhöra nationen och mot sina meningsmotståndare.

Som jag nämnde ovan så var Söder med på färjan där det sjöngs vitmakt-låtar, men det finns mer. Hans namn och adress finns med i det nazistiska Nordland som var ett av väldens största distributörer av nazimusik. Det framkommer inte vad han hade inhandlat, men det skedde någon gång mellan 1995 och 1997.

Som vi ser så ska Jimmie Åkesson sitta ner i båten och han ska inte kasta sten i glashus när det gäller våldsbudskap och krigsretorik. Hans parti är fullt av incidenter, uttalanden och texter och hur mycket har vi inte sett SD-sympatisörer hota med våld och hat? Mest kände borde vara SD:s EU-kampanj och Avpixlats hets mot tiggande människor som ledde till en rejäl ökning av attacker mot EU-migranter. Han ska inte heller tala om att någon annan än honom själv ökar polariseringen för det är hans parti som sprider rasism och försöker slå kilar mellan grupper i samhället. Det är inte heller någon polarisering att kalla honom och hans parti för rasister då en spade är en spade även om partiet har växt och hamnat i riksdagen för inte har kärnan i deras ideologi och politik förändrats bara för att de gått från ett nationalistiskt till ett socialkonservativt parti med en nationalistisk grundsyn. De ideologiska förebilderna har gjort att partiets fascism blivit allt synligare och tydligare. Förresten så ska inte Åkesson sitta i en båt överhuvudtaget och i ett glashus ska han absolut inte vara i.