Sverigedemokraterna och rasbiologin del 2

Som jag visat i del 1 i denna artikelserie så hade Sverigedemokraterna rasbiologiska tankar från starten ända fram till mitten av 90-talet, men även vid enstaka uttalanden långt in på 2000-talet. Är detta något de lämnat bakom sig i sin jakt att bli normaliserade? Vissa säger att de endast har bytt ut ordet ras mot kultur och det för att slippa bli kallade rasister

”Miljön har visserligen en stor betydelse för individens utveckling och samspelar ofta med det biologiska arvet och den fria viljan. Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen. Någon komplett förteckning över vad som ingår i denna mänskliga essens har vi ännu inte och kommer kanske heller aldrig att få. Till hjälp med att skapa en  grovkornig bild kan vi dock ta den moderna vetenskapen och den mänskliga historien. Om det till exempel är så att en viss företeelse i olika varianter förekommit i nästan alla mänskliga samhällen i nästan alla tider, så menar vi att det är rimligt att anta den på något sätt är kopplad till den mänskliga essensen”

Källa: Sverigedemokraternas principprogram 2011 – Antogs av Landsdagarna 2011. Tryckversion 1.0 – 2012-02-17

”Det är klart att det finns olika raser. Det är en lott man föds med. Vissa får en sämre lott än andra, det är deras lott så är det ju. Det måste man se, att vissa är väldigt hetlevrade”
-Sven Holst var vid uttalandet ersättare för Sverigedemokraterna i Svedala
Källa:  Expo idag ”SD-politiker: Vissa raser är sämre lottade”  Publicerad 2012-12-05

”Det ligger i blodet hos vissa folkslag, döda och inge respekt”
-Sven Holst var vid uttalandet ersättare för Sverigedemokraterna i Svedala
Källa: Sydsvenskans artikel ”Politiker skyller på kapad sajt” Publicerad 2012-12-05

”Därför att jag anser att en nation och ett folk skall reproducera sig själva och behålla sin särart”
-Mats Dagerlind, tidigare skribent för Sverigedemokraternas officiella partiorgan
Källa: Inte rasist, men’s artikel ”Kommer mannen bakom Avpixlat ut som rasbiolog?” Publicerad 2013-03-16

”Om ett par generationer har nog detta lösts rent kemiskt, om inte annat så blandas det väl upp över rasgränserna också”
-Magnus Ingwall som var vid uttalandet SD:s vice distriktsordförande i Örebro län
Källa: Inte rasist, men’s artikel ”SD-politiker uttalar sig om rasgränser” Publicerad 2012-08-16

”Av kulturella skäl är det svårare, man smälter inte in i samhället som en färgad person på samma sätt som om man har kaukasisk bakgrund. Men numera är vi vana. Min pappa, som är stockholmare, han tappade ju hakan när han fick se en neger”
-Magnus Ingwall, som var vid uttalandet SD:s vice distriktsordförande i Örebro län
Källa: Inte rasist, men’s artikel ”SD-politiker uttalar sig om rasgränser” Publicerad 2012-08-16

”Ja men det tyder på att du är ett barn av ditt samhälle. Jag delar uppfattningen med personen jag pratade med där. Neger betyder ju svart. Vad är det för nedlåtande att bli kallad svart? Alltså jag är ju vit. Ska jag bli kränkt för att jag blir kallad vit? Det är ju ett biologiskt faktum. Jag är kaukasier. En svart man tillhör ju en annan, ja man får ju inte kalla det ras längre. Men alltså undergrupp som de politiskt korrekta kallar det”
-Bo Antonsson var vid uttalandet med i SD-Uddevalla
Källa: Inte rasist, men’s artikel ”SD-man: Det inte är rasistisk att kalla någon för neger” Publicerad 2012-10-25

”Nu visar araberna sitt rätta ansikte ! Som råa, primitiva halvmänniskor med våld istället för hjärna ger de sig besinningslöst på allt från väst”
-Karl-Otto Hultström, ledamot i SD Botkyrka
Källa: Inte rasist, men’s artikel ”SD-politiker i Botkyrka: araber är ”råa, primitiva halvmänniskor” Publicerad 2014-05-19

”Sverige befolkas av människor som präglas av sin aggressiva gen”
-Thomas Karlsen, SD Trollhättan
Källa: Expos artikel ” Val 2010: SD-topp i Trollhättan får stanna” Publicerad 2010 – 09-16

”Till er som hatar den vite mannen, ta er en titt på samhället och fundera hur världen skulle se ut utan honom. Är inte den vite mannens värld den bästa att leva i, jämfört med övriga världen? Istället för att hata den vite mannen så skulle jag vilja tacka honom för ett bra jobb hittills, även om det finns en hel del kvar att göra”
-Ilona Michalowski, SD Mölndal
Källa: Inte rasist, men’s artikel ”SD-politiker – var tacksam mot den vita mannen, han avskaffade slaveriet”  Publicerad 2014-08-09

”Jag känner här att om den växande negroida populationen i Malmö inte trivs i mitt land då finns det 54 afrikanska länder, så vad väntar ni på?”
-Eva-Marie Olsson, Sverigedemokraterna Malmö
Källa: Inte rasist, men’s artikel ”SD-politiker raljerar över den ”växande negroida populationen” och förutspår inbördeskrig” Publicerad 2014-08-15

”Nej alltså det har ingen betydelse. Oavsett om man kallar det ras eller undergrupp är det samma sak. Oavsett om du kallar det en svenskafrikan eller neger så är det samma sak. Det är bara värderingarna du lägger i begreppet”
-Reine Johansson, SD Trollhättan som svar på frågan ”Skulle du vilja införa rasbegreppet igen?”
Källa: Inte rasist, men’s artikel ”SD-man: Det inte är rasistisk att kalla någon för neger” Publicerad 2010-10-25

”Av kulturella skäl är det svårare, man smälter inte in i samhället som en färgad person på samma sätt som om man har kaukasisk bakgrund. Men numera är vi vana. Min pappa, som är stockholmare, han tappade ju hakan när han fick se en neger”
-Magnus Ingwall, som var vid uttalandet SD:s vice distriktsordförande i Örebro län
Källa: Inte rasist, men’s artikel ”SD-politiker uttalar sig om rasgränser” Publicerad 2012-08-16

”IFAU bör även fortsättningsvis ha rätt att behandla även andra känsliga personuppgifter än de som nu behandlas såsom ras, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, och sexualliv”
Sven-Olof Sällström, Riksdagsledamot Sverigedemokraterna
Källa: Arbetsmarknadsutskottets betänkande 2012/13:AU4 på Riksdagen.se

”Tidningen kan knappast anses rasistisk. Alla muslimer tillhör ju inte samma ras”
Rikard Jomshof, Riksdagsledamot Sverigedemokraterna
Källa: Skånskans artikel ”SD skickar ut islamfientlig tidning” angående det samordnade utskicket av den islamofobiska tidningen Dispatched International Publicerad 2012-11-22

Ser man på dom citat från efter valet så är många uteslutna och är enligt partitoppen såna som letat in sig i partiet och har inget där att göra, men ser man på historien visad i del 1 och i raderna från det principprogram som gäller nu så var dessa som blev utesluta exakt i det parti de skulle vara. En hel del SD-politiker har blivit påkomna med att gilla Svenskarnas parti på Facebook. SvP är ett nationalsocialistiskt parti med rasbiologisk grund.

Jag skulle vilja avsluta detta inlägg om rasbiologin i partiet med ett citat från Sverigedemokraternas tidigare ekonomisk-politisk talesman Erik Almqvist hämtat från boken Svensk, svenskare… Ett reportage om Sverigedemokraterna skriven av Annika Hamrud och Elisabet Qvarford

De tidigare falangerna hade en annan syn på hur man ska kommunicera. Den nya förpackningen ska motverka nidbilden av oss. Men budskapet ska inte ändras

1 thought on “Sverigedemokraterna och rasbiologin del 2

Comments are closed.