och jag citerar Jimmie Åkesson…

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har hamnat i blåsvädret efter en del twittrande. Jag tänkte att istället för att bara slänga upp en skärmdump på Facebook så slänger jag in några andra citat som visar att Åkesson vill inte ha hit några invandrare, han vill inte ha några invandrare här och han är tydligt att han vill att de invandrare som är här ska ut ur Sverige.

”Vi är däremot övertygade om att ett kulturellt homogent samhälle har bättre förutsättningar att genomgå en fredlig och demokratisk utveckling än en etnisk heterogen statsbildning. I ett homogent samhälle uppstår inga etniska konflikter, ingen rasism, ingen främlingsfientlighet. […] Men sedan 1984 har en halv miljon etniska främlingar invandrat till vårt land […]”
Jimmie Åkesson Insändare 1997 

”[…} utan för att det måste till en förändring i hela samhället, för att Sverige inte skall utvecklas till en multietnisk statsnation, där svenskarna inte längre kan känna sig hemma i sitt eget land.”
Jimmie Åkesson insändare Sölvesborgsposten 1998

”Etniciteten innefattar framför allt kultur, språk och religion, men man kan heller inte bortse från att utseendet också har en viss betydelse.”
Jimmie Åkesson intervju i Sydsvenskan 2007

”Den som säger att han i första hand är muslim och i andra hand svensk, han är ingen riktig svensk.”
Jimmie Åkesson intervju i Sydsvenskan 2007

”Jag menar att svenskheten kan inte vara en sådan där allemansidentitet som vem som helst kan bli. Jag kan inte bli alban, inte aboriginer eller kines.”
Jimmie Åkesson i intervju i tidningen Dagen 2009

”Han spelade i alla fall för Sverige. Sedan om han var legosoldat eller inte det vet jag inte”
Jimmie Åkesson angående Zlatan i intervju i Sydsvenskan 2007

”Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet. Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”. Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år”
Jimmie Åkesson ur debattartikeln Muslimerna är vårt största utländska hot 2009

”Den allra viktigaste i det här läget är att kraftig begränsa invandringen och då är det främst den muslimska invandringen. Det är steg nummer ett”
Jimmie Åkesson i debatt 2009

”Ja, jag tror att också många svenskar skulle behöva utsättas för assimileringspolitik”
Jimmie Åkesson i en intervju med Dagens samhälle 2013

”Att det är så svårt för utrikesfödda att få jobb beror på att de inte är ”svenskar” och inte ” passar in i Sverige”
Jimmie Åkesson i debatt i SvT

”Vårt land behöver ett totalstopp för all asyl- och anhöriginvandring, inklusive kvotflyktingar. Sverige behöver ett totalstopp, för all invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning och ett moratorium för mottagande av kvotflyktingar.”
Jimmie Åkesson Twitter 2021

”Att få invandrare att återvända till sina hemländer står högt på SD:s lista. – Jag har inget problem med om det uppstår ett tryck på människor som inte är en del av Sverige”
Jimmie Åkesson Twitter 2021

1 thought on “och jag citerar Jimmie Åkesson…

  1. Anita N says:

    SKÄRMDUMPAR och delar. Tack 💖
    BFF Anita

Comments are closed.