Fridolin och Storkens nyheter

Det började med att jag såg en före detta SD-politiker dela en gammal satirartikel från 2014. Den var från Storkens nyheter och handlade om att Gustav Fridolin ville byta ut den svenska flaggan.Den har cirkulerat runt tidigare och gett upphov till mycket skratt.

Nyheter24 uppmärksammade artikeln förra gången och gav förslag på reaktionerna och det var många som var rasande över miljöpartiets talesman. Jag vill ta reda på om det var samma reaktioner den här gången eller om de hade lärt sig sin läxa när det gäller källkritik. Storkens nyheter har ju uppmärksammats som en satirsajt ett antal gånger under året som gått. Jag gick igenom de som delade artikeln igen och hittade flera stycket som var helt säkra på att det som stod i artikeln var sant. Så sant så att de till och med önskade livet hur Fridolin. I en kommentar fick inte bara Fridolin skulden utan även muslimerna.

Det är nu jag ska skriva en slutkläm på inlägget, men jag vet inte. Finner inga ord för detta och ska sanningen fram så börjar den totala saknaden av källkritik göra mig väldigt rädd.