En Sverigedemokrats skrämselpropaganda granskas del 3

Denna artikelserie knäcker myter och avslöjar extremt överdriven skrämselpropaganda från Eric Myrin. Han är vice ordförande i SD Nacka och första namn på SD:s valsedel till Nacka kommunfullmäktige och Eric är även ordförande för SDU Stockholm.

Exakt såhär som Eric Myrin gör i sin video, förvanskar SD och SDU och en del av deras anhängare ofta, i uppenbart syfte att försöka skrämma sina väljare till lydnad:

———- video: https://www.youtube.com/watch?v=W8lG065QLnU ———-

Denna del av artikelserien fokuserar på diagrammet som visas mellan 00:33 och 00:44 i Eric Myrins video.

Varje gång som SD eller SDU uppger hur stor procentandel som har någon form av utländsk bakgrund som är bosatt i Sverige, så inkluderar de alltid :

a) ALLA personer som är födda i Sverige och har en svenskfödd förälder samt en förälder som är född i vanligtvis Finland, Norge eller Danmark.

b) ALLA personer som är födda i Sverige och har 2 föräldrar som är födda i samma land utanför Sveriges gränser, eller i 2 olika länder, vanligtvis i Finland, Norge eller Danmark.

c) ALLA personer som är födda i ett annat land och har 1 eller 2 föräldrar som är födda i Sverige.

Vad har SD och SDU egentligen mot personer som kommer från våra grannländer?

Källa: SCB, http://www.statistikdatabasen.scb.se/pxweb/sv/ssd/START__BE__BE0101__BE0101Q/UtlSvBakgTotNK/?rxid=bbd1f600-9978-49f2-b3a9-fd54a4a7779b

Man bör aldrig extrapolera en graf på det där sättet som Eric ritar upp i en parabelkurva, som uppenbarligen insinuerar att det är en prognos över utveckling på ett exponentiellt sätt in i framtiden. Om Eric nu inte skulle vara rasist, så finner jag ingen som helst rationell förklaring till varför han gör en sån prognos över en kraftigt krympande procentandel invånare i Sverige som inte har bara svenskfödda förfäder i sitt släktträd?

Se en annan skissad prognos om olika tänkbara utvecklingar, som jag gjort till höger i bilden: http://motargument.se/wp-content/uploads/2012/12/Emyringraf.jpg

För, jag tänker såhär: om olika personer immigrerar till Sverige, blir medborgare här, och de träffar någon och tillsammans får de ett eller några barn här… dessa svenskfödda barn är då förmodligen ofta svenska medborgare från födseln. Dessa barn växer upp och skaffar sedan barn, tillsammans med andra svenska medborgare, som till ungefär 80% bör vara födda i Sverige… Då måste väl alla deras framtida, svenskfödda barn anses som svenskar, svenska medborgare och INTE som om de hade någon form av utländsk bakgrund?


OM NU SD och SDU själva påstår att de inte är rasister, om de nu hävdar så ihärdigt att de inte skiljer mellan folk och folk….

… Varför i helvete fortsätter de att göra EXAKT just det, med sitt skeva bruk av statistik på detta sätt???

Jag som knäcker myterna och lögnerna i deras statistik-presentationer, jag bryr mig aldrig om etnicitet, födelseplats, religion eller modersmål, när jag pratar politik eller när jag pratar om människor och deras respektive åsikter – för vet ni… ???

…jag är INTE rasist. och det är oftast bara en rasist som bär på rasistiska vanföreställningar som brukar spekulera så grovt om andra människor…!

Dela och Sprid gärna denna artikelserie. Vi är många, vi är ickerasister, stoppa lögnerna NU! #Rasseskola

Fortsätt gärna att läsa kommande delar här hos Polimasaren, som knäcker fler av myterna i Eric Myrins skrämselpropaganda.

Mina källor är exakt samma källor som SDU:s Eric Myrin uppger under videon på sitt Youtubekonto.

 

Läs gärna de andra inläggen om En Sverigedemokrats skrämselpropaganda granskas

Del 1

Del 2

Del 4

Del 5

 

Texten är skriven av Johan Löfström, medgrundare av Motargument.se http://motargument.se/author/Jo_lo/page/2/