En lurvig kamel bär många åsnors bördor

Kamil Ryba, känd för sitt misslyckade projekt Swedish defence league och som högerextremisten som hotade Expressens kontor i Göteborg har bloggat något som han försöker få folk att tro är världens scoop. Han har fått tag i påstår han bevis för att personen bakom Aktuellt fokus Kim Fredriksson ska ligga bakom Facebooksidan ”Anton Lundin Pettersson just defended his country” och som bevis har han då skärmdumpar. Vi tar en titt på den…

Ryba påstår att han ska ha haft tillgång till Fredrikssons kontouppgifter och därför ”hackat” sig in och tagit skärmdumpar. Det kan vara sant, men inte särskilt troligt. Jag har rödmarkerat några siffror i adressfältet och det är det vi ska gå efter här. 1185914451436118. De siffrorna är sidans id-nummer. Ett nummer som alla FB-sidor har förutom själva namnet på sidan. Tidigare så fanns det 3 grupper med snarlika namn. Minst en har blivit borttagen så hur går vi till väga då för att veta om den här sidan har funnits med detta ID-nummer?

En sökning i Facebooks sökruta gav inget svar på siffrorna. En sökning på sidnamnet gav två träffar
https://www.facebook.com/Anton-Lundin-Petersson-Just-Defended-His-Country-From-Black-Squids-539002272918813/?ref=br_rs
https://www.facebook.com/Anton-Lundin-Petersson-Just-Defended-His-Country-From-Black-Squidsq-716966935100761/?ref=br_rs

Som vi ser så stämmer inte numren överens med någon av sidorna, men sidan kan vara borttagen och då går vi till Google

Använder man Google och väljer att se den cachade versionen så ser vi att sidan faktiskt har existerat, men vem har skapat den?
https://www.facebook.com/Anton-Lundin-Petersson-just-defended-his-country-1185914451436118

Ser vi på den andra delen jag har rödmarkerat så ser vi funktionen ”Hitta vänner”. Den finns ENDAST PÅ NYSTARTADE KONTON. Fredrikssons riktiga konto är flera åra gammalt.Kamil Ryba har alltså skapat en fejkprofil med Fredrikssons uppgifter och troligtvis klistrat in rätt adress i adressfältet och sen tagit skärmdumparna. Extremhögern försöker skylla allt på andra, men Ryba har nog inte kunskapen till att hålla på så det måste finnas vettigare saker för honom att hålla på med. Anton Lundin Pettersson var en kille med sympatier för Sverigedemokraterna och övriga extremhögern och det kan vi inte komma ifrån.

 

 

Det övriga som står i blogginlägget är inget jag lägger vikt och värderingar i detta inlägg för detta handlar om ett totalt misslyckat försök att rikta udden ifrån sin egen bubbla, världsbild mot någon annan. En världsbild full av rasism och hat.

Någon som gick på bluffen var ingen mindre än Kents brorsa Ted Ekeroth.

 

Ordspråket ”En lurvig kamel bär många åsnors bördor” kommer ifrån en herre vid namn Johann Wolfgang von Goethe som levde 1749 – 1832.

1 thought on “En lurvig kamel bär många åsnors bördor

Comments are closed.