Det här med att vi inte får prata om invandringen

För nästan ett år sen gjorde jag ett inlägg där jag försökte bevisa att vi visst får tala om invandring, Jag valde ut vissa sökord och gick in på riksdagen.se och resultaten presenterade jag i det inlägget. Det är dags igen för fortfarande hörs argumenten att vi inte får prata om invandring. Den här gången har jag valt att inkludera de 4 största tidningarna.

Invandring: 1172 träffar.

Migration: 294 träffar.

Integration: 1092 träffar.

Invandring: 1839 träffar.

Migration: 488 träffar.

Integration: 1688 träffar.

Invandring: 3275 träffar.

Migration: 898 träffar.

Integration: 4185 träffar.

Invandring: 2117 träffar.

Migration: 890 träffar.

Integration: 2332 träffar.

Invandring: 5100

Integration:  14145 träffar

Asyl: 4499 träffar

Ensamkommande: 1274 träffar

Flykting: 9656 träffar

Men frågan är varför vi måste diskutera invandringen när det oftast handlar om helt andra frågor? Hur menar jag nu? Den havererade invandringspolitiken som Sverigedemokraterna kallar det består av flera frågor som bostäder, arbete och så vidare.

Vi går tillbaka till Riksdagens hemsida och tittar. Det inte bara diskuteras dessa frågor utan de har till och med egna utskott. Utbildningsutskottet, arbetsmarknadsutskottet för att nämna ett par stycken.

Ser det ut som att vi inte får prata om invandring? De som hävdar det läser nog inte tidningarna så särskilt ofta och de går nog inte in på riksdagens sajt heller. Så kan vi skippa det där snacket om att vi inte får prata om invandringen? På Aftonbladet gjorde jag en sökning på ordet ”rasism” och det gav 3089 så är det inte det vi borde prata mer om?

1 thought on “Det här med att vi inte får prata om invandringen

  1. Oscar says:

    Rasister kan inte förstå att andra känner obehag av det dom skriver. Rasisterna tror ju att dom bara diskuterar invandring när dom påstår att våldtäkt är djupt inrotat i islamsk kultur.

    När då samhället försöker visa sin avsky mot rasismen, så misstolkar rasisterna detta för åsiktsförtryck. Dom förstår inte vidden av det dom säger, att det kan vara kränkande mot muslimer, mot andra människor, att bli kallad våldtäktsman helt utan vidare.

    Det är fullt möjligt att diskutera invandring utan att vara rasist, men vissa verkar inte klara av sånt. En del verkar glömma att det faktiskt är andra människor man pratar om när man diskuterar invandring. Man kan inte säga vad som helst då.

Comments are closed.