Vad har Aftonbladet, Expressen och Researchgruppen gemensamt?


Målet: kvällstidningar och Researchgruppen

Vad har Aftonbladet, Expressen och Researchgruppen gemensamt?

Det konto som först varnade för att attackerna skulle komma @_notJ som nu tyvärr är borttaget hade gillat bland annat
ett Tweet med texten ”Basically create false articles to beautify the immigration to Sweden” och en Daily Mail-artikel om ”den svenska konspirationen för att dölja sanningen om flyktinginflödet”. Kontot @_notJ had endast 2 egna Tweets och är alltså något som enbart har använts till syftet att varna för attackerna. Att det sen gillade dessa två kommentarer plus det egna tweetsen

Researchgruppen och Expressen avslöjade ju ett stort antal näthatare från den invandrarkritiska ”Sverigevänliga” rörelsen 2012 och Aftonbladet avslöjade tillsammans Researchgruppen  näthatare på Flashback för ett år sen. Detta skapade stora protester och det genererade ett enormt hat mot media.

Spåren leder alltså till…

Nej, det är inte Ryssland som ligger bakom
https://www.recordedfuture.com/swedish-media-attacks/

Intressant är också att åtalet mot Expressens chefredaktör Mattias Svensson angående en av de uthängda Avpixlatkommentatorerna 2012 inleddes i onsdags alltså bara två dagar före attackerna mot svensk media. För att kunna finansiera åtalet samlade bland annat fascistsajten Fria tider in en halv miljon kronor.

Att köpa ett så kallat botnät, en samling datorer som kan hjälpa till vid en DDoS-attack är inte så dyrt som man kan tro. En DDoS-attack är en typ av överbelastningsattack där man skickar så mycket onödig trafik till en nätsajt så det blir så pass upptagen så den inte kan hantera de riktiga besökarna (enkelt förklarat). Här är en prislista från några år tillbaks.

 

Twitterkontot och dess två Tweets finns sparat i Webarchive för jag förstod att det skulle försvinna
http://web.archive.org/…/201603192…/https:/twitter.com/_notJ

Med invandrarkritisk så menar jag rasistisk.

Detta inlägg är enbart spekulationer baserat på de fakta som finns och ska inte tas för 100% sanning utan mer som ett underlag för diskussion. Det är mycket som leder åt ett håll, men finns det andrta håll som är intressanta?