Avpixlat ljuger om Ekeroths inblandning

Björn af Kleen skriver i Dagens nyheter om ett Östermalm där Sverigedemokraterna normaliseras. I artikeln intervjuas den förra moderatledaren Ulf Adelsohn och hans fru Lena Adelsohn Liljeroth som har ett förflutet som kulturminister. I texten hittas två intressanta rader och det är dom vi ska titta närmare på.

2012 publicerade Avpixlat en video där en kvinna utsätts för sexuella övergrepp

och

En hatsajt med fokus på förövares etnicitet, delvis finansierad av den omstridde sverigedemokraten Kent Ekeroth

Anledningen till varför dessa två meningar är intressanta är att Avpixlat har uppmärksammat artikeln och har skrivet en dementi där de menar att detta inte skulle vara sant. Från Avpixlats artikel

DN-reportrarna Björn Af Kleen och Anette Nantell påstår till exempel att Avpixlat är en “hatsajt” och att den “delvis finansieras av SD-riksdagsledamoten Kent Ekeroth“. Inget av detta är sant, vilket artikelförfattarna mycket väl känner till. I texten påstår man dessutom medvetet felaktigt att Avpixlat skulle ha publicerat en video där kvinna utsätts för sexuella övergrepp.

Det dom glömmer i sin iver att mörka sina felsteg och vem som egentligen styr sajten är att det är väl dokumenterat. Om vi börjar med videon så har Inte rasist, men skrivit om det i denna artikel SD-hyllad sajt lägger upp video med sexövergrepp. Hets mot folkgrupp?.

Originalrubriken var så utformat så att artikeln bröt mot lagen om Hets mot folkgrupp. De fick mycket skit i media för detta och de försökte förminska det med att lägga till ett frågetecken i slutet av rubriken.

 

och här är en skärmdump på när de har tagit ner den opixlade videon

Den andra meningen som dom menar är en lögn är att riksdagsledamoten Kent Ekeroth skull delvis finansiera sajten. Inte rasist, men har samlat bevis i en artikeln där de listar flera kopplingar som visar att det är Ekeroth som inte bara finansierar den utan ligger bakom hela sajten

Här berättar Chang Frick i podcasten Magistern om att det är Ekeroth som ligger bakom hatsajten. Chang har sajten Nyheter idag, men var inblandad i Avpixlats föregångare Politiskt inkorrekt. Han har också vid tillfälle arbetat för sajten.

Så där. Nu har vi klarlagt att det som Avpixlat påstår är en lögn är i allra högsta grad är 100% sant

 

1 thought on “Avpixlat ljuger om Ekeroths inblandning

Comments are closed.