The Observers – Debunked

Det sprids… ja, det börjar bli tjatigt. Den här gången har jag inte gjort något arbete själv utan sanningen bakom den här videon som sprids dök upp i mitt Facebookflöde. Det var egentligen inget jag hade tänkt att skriva om, men så såg jag att det länkades till en video från en nyhetskanal som verkade intressant. Den falska videon som sprids ska föreställa flyktingar i Tyskland som attackerar en polisbil. Det ska enligt de som sprider det ha utspelats i staden Erfurt den 19 september. I själva verket är det tyska nynazister i Dortmund som mitt i ett upplopp ger sig på polisen.

The observers

Videon från nyhetskanalen som ni kan se nedan är ifrån Observers nya projekt Debunked och de går igenom ett par falska påståenden om flyktingar förutom den jag nämnde med nynazister och poliser.

Jag ville göra detta inlägg för att sprida det här nya projektet så ni som har Facebook in och gilla The Observers och hjälpt till att sprida deras mytknäckare

Källa:

France 24 

The Observers 

 

Ps. Jag har aldrig bäddad in en video från Facebook förut så att det är så pass stor beror på att jag vet inte hur jag ska ändra storleken på videon. Kanske har jag lärt mig till nästa gång.

1 thought on “The Observers – Debunked

Comments are closed.