Sverigedemokraternas besynnerliga motioner del 8 Påföljd och skadestånd för fällda artiklar

Sverigedemokraterna Johnny Skalin och Margareta Larsson har lagt motionen 2013/14:K335 Påföljd och skadestånd för fällda artiklar där de vill att skadeståndet för när tidningar blir fällda för förtalsbrott i tidningsartiklar mm. Jag misstänker att det gäller när media  granskar deras egna parti och rapporterar om de skandaler som har följt partiet sen det bildades. De vill att medieföretagen ska betala skadestånd som grundas på intäkterna den eller de dagar händelsen varit publicerade. Med dagens teknik där i stort sätt alla tidningar har sina artiklar ute på nätet och där ligger artiklarna kvar i arkiven ända tills någon tar bort dom. Det skulle bara ske vid en anmälan om förtal eller ärekränkning. Vilket kan handla om en ganska lång tid.

Detta kan i värsta fall leda till att media inte vågar skriva om vissa ämnen, personer och partier alltså är detta ett sätt att tysta media. Vilket sker i Kina Ukraina, Vietnam och vem minns inte punktrion Pussy riot, Konsekvensen blir som i diktaturer att staten tystar oppositionen.

Som jämförelse nämner de miljöbrott, konkurrensbrott och förverkande av intäkter från kriminell verksamhet där skadestånden är betydligt högre. Så att tippa miljöfarligt avfall i en bäck ska likställas med att som till exempel kalla någon för rasist?

Konsekvensen av detta kan också leda till att en hel del Sverigedemokratiska politiker och sympatisörer får betala höga siffror för sina rasistiska kommentarer om andra människor. Det kanske är ett bra sätt för då behöver vi inte spara in på invandringen.