SR och Kaliber granskar Sverigedemokraterna

Kaliber

2009 granskade P1:s Kaliber Sverigedemokraterna och resultatet blev ett halvtimmes lång reportage i radion. Detta reportage har fallit lite i skymundan och jag vill därför visa vad som sägs i detta program. Bloggen Ichimusai har transkriberat vissa citat och jag återger dessa här. Tidsangivelser till citaten finns med och anges i minuter och sekunder.

10:05”Det är inte rätt att pensionärer som har arbetat hela sitt liv för att trygga vår välfärd skall få gå och leta i soptunnorna och ligga och vänta förgäves på hemhjälp som aldrig kommer,  samtidigt som etablerade politiker fortsätter å tycka att vi skall öppna våra gränser för hur mycket människor som helst som inte passar in här och som över huvud taget inte har här att göra alls!”

11:14”Vi måste tvinga dem att återvända när de kan återvända vi kan inte som riksdagspartierna tro att frivilligt återvändande är en mänsklig rättighet.” (Från 1996)

25:52 ”Orättvisor ekonomiskt […] men dom som kommer från de här länderna är ju väldigt råa och barbarer [de andra skrattar] de har det ju i ryggraden alltså.”

16:17”Dom är inte solidariska med oss, de vill inte betala skatt dom är här för att bedriva svarta verksamheter.”

18:20 ”Titta på de här somalierna här dom lär sina barn dom har redan tio ungar och alla de här tio ungarna de ska ha tio-tolv ungar de också fy fan [skrattsalvor] alltså. Han försökte, pojken hemma, försökte komma in med en sån här som går på skolan hur hade inte vi prata om detta här, det var på en rast, de här de de ä gränsen här förstår ni, under inga omständigheter betrampas innanför av såna här va tycker dä asså hade jävlar inte ja varit hemma då hade han gått in va, då hade vette fan fått rensa ut hela golvet. […] Dom lever ju för fan på de här bidragen”

20:02”Invandringsfrågan är fortfarande den viktigaste för oss eller för våra väljare. Däremot har vi utvecklat oss i den meningen genom att vi en gång för alla ha gjort upp med den här konflikten mellan vårt sätt att se på svenskhet och svensk kultur och nationalism jämfört med de mer etniskt orienterade nationalister väljer att se på svenskheten, den uppgörelsen har vi haft. Det viktigaste för mig det är att man företräder någon form av öppen svenskhet, dvs det skall vara möjligt för människor även om man kommer från en ett annat land och en annan kultur ursprungligen, att bli svensk om man har den ambitionen.”

25:40”Det var en som frågade mig om jag hade förutfattade meningar, ja massor sade jag, också skulle jag förklara det där å då sade jag det så här att det här med burka det kan man ju förstå sa ja att när gubbarna får slå kärringarna så de får blåtiror å fläskläppar då är det klart att de måste få ha en burk på sig.”

26:05”Nä man undrar varför äter de inte gris och sådär då var det nån som trodde att de hade haft dem som älskarinnor å då kan man ju inte äta upp dem sen för fan.”

27:55”Våld kommer bland de här grupperna blir en etnisk sak. Det är inte ras det är frågan om men det är frågan om kultur.”

28:06”Vet ni vad en kamphund man kan aldrig ta med sig i sängen som en pudel, vet du, det går aldrig, det går inte att göra om, det ligger i blodet. […] Visste ni att en immigrant eller en invandrare, som kommer till Sverige ifrån ett såna länder som Afghanistan å Afrika, kommer ibland ut med två tusen alla möjliga sorter av parasiter i sin kropp, kan ni tänka er? Våra hundar har inte så många, våra hundar sitter i karantän men de här går ju direkt fram.”

Detta visar hur snacket går när Sverigedemokraterna inte vet att de blir inspelade. Ett samtal där deras nolltolerans diskuterades spelades också in. Denna ljudinspelning från publicerades av Expo.

“Jag tror inte att man behöver vara orolig som vanlig medlem, om man bara använder det sunda förnuftet och försöker att inte kontinuerligt lyfta fram rasistiska, nazistiska, antidemokratiska idéer, tankar, artiklar och så vidare”

Richard Jomshof som också var med på detta möte talade om en icke utesluten politiker som jämförde homosexualitet med avloppssex så här

“Man får tycka vad man vill om homosexualitet, men man kan inte uttrycka sig på det sättet. Vi måste som parti inse att orden vi väljer är fruktansvärt viktiga”

Detta visar också att en hel del av dessa rasistiska, homofobiska åsikter är godkända av den absoluta partitoppen så länge de inte uttrycks alltför ofta.

Bilden högst upp i inlägget visar ett notis från SD-bulletinen 1996 #9 och den avser det så kallade uniformsförbud Sverigedemokraternas förra partiledare Mikael Jansson införde 1996. Där skulle uniformsliknande kläder förbjudas för att det kunde ge en felaktig bild av partiet. Åsikterna sades också ha rensats ut. 2001 splittrades partiet och flera medlemmar och företrädare gick över till det nybildade Nationaldemokraterna, ett högerextremt parti som vid flera gånger demonstrerade tillsammans med bland annat nazistiska Svenska motståndsrörelsen och Nationalsocialistisk front. Uteslutningarna ur partiet fortgår även idag. Sverigedemokraterna försöker alltså att ge sken av att de rensar ut extrema åsikter, men gång på gång avslöjas nya rasistiska feltramp och samröre med nazism.

Kalibers granskning om när SD-toppar åker färja och sjunger nidvisor om Palme och nazistsånger.

När Sverigedemokrater åker färja…

Kommentera