Sverigedemokraterna och kriminalitet

Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas gruppledare i Riksdagen och deras ideolog var på tv igår (16/1 2017) och pratade om invandrares överrepresentation när det gäller kriminalitet, men han glömde ta upp hur det såg ut i hans egen riksdagsgrupp. Egentligen skulle Kent Ekeroth ställt upp eftersom han är deras kriminalpolitiske talesman, alltså deras kandidat till justitieminister om de skulle få makten.

Av 47 ledamöter är 6 dömda för olika brott. Det handlar om förtalsdomar, misshandel, bilstölder, häleri, olovlig körning, våld mot tjänsteman, narkotikabrott, bokföringsbrott mm. Sen har vi Kent Ekeroth som är misstänkt för misshandel, men som väntar rättegång. Ekeroth har också underlåtit att betala skatt och därför också vid två tillfällen fått betala in mer och också fått skatteböter.

Idag handlar det om att 12,8% av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter är dömda för brott, men skulle Ekeroth bli dömd så är de uppe i 14,9% vilket är en betydligt högre siffra än den som Karlsson tog upp om de med utlandsfödda eller med en eller två utlandsfödda föräldrar.

Markus Wiechel
Runar Filper
Roger Hedlund
Linus Bylund
Carina Herrstedt
Martin Kinnunen
ev. Kent Ekeroth

Det finns en viktig aspekt när det gäller Sverigedemokraternas envetna vilja att skylla på etnicitet och ursprung när det gäller kriminalitet.

“Det finns inga raser därför kan det inte handla om rasbiologi”. Men 50% av SD:s sympatisörer tror på att människor kan indelas i raser trots att den samlade forskningskåren säger annorlunda.

Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen

Det handlar alltså ren rasism och rasbiologi. Välkommen 30-talet.

”Hälften av SD:s sympatisörer: människor kan indelas i raser”

Martin Kinnunen fälls för bokföringsbrott

Ny skattesmäll för Kent Ekeroth (SD)

Fakta om undersökningen

Källa: BRÅ, Rapport 2005:17, Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet. Siffrorna för SD-ledamöterna gäller dömda för brott, BRÅ:s siffor gäller misstänkta för brott, vilket innebär att siffrorna för SD-ledamöterna troligen skulle vara ännu högre om även deras uppgifter gällde enbart misstänkta, inte dömda för brott. BRÅ:s statistik avser polisanmälda brott åren 1997–2001.

Dock är denna undersökning inaktuell då andelen kriminella bland SD:s riksdagsledamöter har ökat.

Kommentera