Samtal med en ”Sverigevän”

Hamnade i en diskussion med en människa som inte riktigt förstod allvaret med Sverigedemokraterna och vad för sorts parti de är. Jag tänkte att jag ska återge dessa kommentarer här och slänga in lite källhänvisningar. Jag kallar inlägget för ”Samtal med en ”Sverigevän” och jag hoppas att jag sått ett frö till tvivel eller att jag kanske gett lite information till de som läser vad jag skriver som de kan använda i sina egna diskussioner med SD-sympatisörer eller de som lutar åt fel håll.

Vill man veta var Sverigedemokraterna är för parti kan man inte bara titta på principprogrammet utan man måste se till motioner, uttalanden, ideologiska förebilder och även partistruktur (SD har en frånvarande interndemokrati och har istället en toppstyrning utan dess like) och sammantaget om man ser till allt detta så hittar man en tydlig bild av ultranationalism och fascism. Problemet är att folk ser terror, folkmord, svartskjortor och brunskjortor när de tänker fascism och nazism och det är inte riktigt så fascismen ser ut idag. Folk känner helt enkelt inte igen den.

Ser vi på SD:s favoritland Ungern och kikar lite på de uttalanden och motioner de lagt så vet vi hur ett SD-Sverige kommer att se ut.

Folk tror tyvärr att SD är ett invandrarkritiskt parti i sig. Deras viktigaste fråga är svenskheten och invandringsstoppet är enbart ett delmål för att få ett svenskt bevarat Sverige. Vi har ju Åkessons kommentar om att han vill assimilera svenskar också. De kommer att ge sig på andra frågor och de har ju redan börjat med kulturen där de vill försvenska den. Apropå svenskheten så vill de också likrikta folkbildningen och de vill också drilla skolbarn att bli mer nationalistiska. Det är inte för inte det att Karlsson har startat en tankesmedja. Han vill på ett sätt utanför riksdagen drilla svenskarna att bli mer nationalistiska. De har lagt många motioner som visar att det de är ute efter är ett övervakningssamhälle och polisstat.

Nu behöver inte ett parti vara nationalsocialistiskt för att vara farliga. Vi har folkmordet i Rwanda där 800’000 tutsier blev mördade för att de inte var välkomna i nationen. Där handlade de inte om någon nazism. Inte heller Srebrenicamassakern i forna Jugoslavien var utförd av nationalsocialister. Det handlar om ultranationalism eller kanske bara nationalism. Notera gärna detta stycke som är hämtat ur denna krönika.

”Muslimerna är ett hot”, sa Radovan Karadzic medan han i fyra år besköt Sarajevo med granater från berget Pale. I dag sitter han fortfarande i förhör för sina brott mot mänskligheten inför internationella domstolen i Haag. Han förklarade också att ”muslimerna är för många”, att ”muslimer föder många barn” och att ”muslimerna har tagit över Sarajevo”.

”Det var inte människor. Det var muslimer”, sa Ratko Mladic då en journalist från Expressen frågade honom om hans militära planer som dödade tusentals människor i Bosnien och Hercegovina.

Vi har flera uttalanden utav olika SD-politiker som sagt liknande. SD-politikern under deras landsdagar sa att muslimer inte var människor fullt ut, bara för nån vecka sen så hade deras nya propagandaorgan Riks ett program om där de tog upp att det föds för många muslimska barn. Allt finns därute, det är bara att lyssna och ta in. Det kanske är svårt om man har bestämt sig för att det inte är så, men det går.

Det sorgliga är ju att människor med invandrarbakgrund tror att de kan få en frisedel bara för att de röstar på SD. De får de inte. Inte ens om de skulle vara medlemmar. Det är inte så den nationalistiska principen fungerar. Frågan om vilka som ska få ingå i nationen är ju en av huvudfrågorna och där har ju de varit tydliga och då särskilt med människor som härstammar från muslimska länder. Jag har kommer ihåg Mattias Karlssons krönika i SDU-tidningen Demokraten där han skrev rakt ut att muslimer går inte att assimilera och inte ens integrera. Jag kommer också ihåg den i början nämnda intervju där Åkesson vill assimilera svenskar och den intervju där säger också rakt ut att han är inte nöjd med assimileringen av de som kom på 90-talet alltså de från forna Jugoslavien. De är alltså fortfarande inte svenskar i deras ögon och de kommer de aldrig bli då SD delar upp de som bor här i landet som svenskar, assimilerade och ickesvenskar. Detta är ett typexempel på ”blut und boden” (alltså kopplingen mellan blod och jord) då de som kommer hit på sin höjd kan bli assimilerade och därför aldrig svenskar fullt ut.