Sverigedemokraternas väljare hånar försvarsminister Hultqvist

Försvarsminister Hultqvist tog upp några exempel vad Sverigedemokrater har sagt under debatten med Åkesson i SvT igår. Bland annat var det Söders uttalande om att judar och samer inte kan vara svenskar. Detta är inget taget ur luften utan det är hämtat direkt från deras principprogram som faktiskt både Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson är upphovsmän till.
De är ett nationalistiskt parti och vilka som får ingå i nationen är något så grundläggande som skulle kunna säga att det är den nationalistiska principen. I en nationalistisk kärna så kommer alltid frågan att dyka upp vilka som får kalla sig svenskar och få ingå i nationen.

Sverigedemokraterna delar upp medborgarna i Sverige som svenskar, assimilerade och ickesvenskar. De som är assimilerade och ickesvenskar de är de som i SD:s Sverige inte passar in. Det handlar om människor med invandrarbakgrund både första generations invandrare och andra och tredje. Men det handlar också om infödda svenskar som inte följer den ovan nämna nationalistiska principen som av SD inte är tillräckligt svenska. Vad som är svenskt är det Sverigedemokraterna själva som bestämmer. Så det är inte någon osanning att Sverigedemokraterna inte är ett parti som alla andra och många, men alldeles för få förstår att det är som Hultqvist säger ”Högerextremism går inte att tämja, den måste man ta avstånd ifrån.”.

Men över till det som skrivits på Sverigedemokraternas officiella Facebooksida under deras delning om debatten. Många kommentarer har ett skapligt ”bordskick”, men många är också verkligen hånfulla.

Först ut är hånet mot Hultqvists utseende

Här kommer det hån mot Hultqvists mentala hälsa och de insinuerar att han skulle ha alkoholproblem.

Sverigedemokraterna Hultqvist Sverigedemokraterna Hultqvist Sverigedemokraterna Hultqvist Sverigedemokraterna Hultqvist Sverigedemokraterna Hultqvist Sverigedemokraterna Hultqvist Sverigedemokraterna Hultqvist Sverigedemokraterna Hultqvist

Här ser vi en kommentar som uppvisar ett förakt för de som arbetar på Samhall.

Sverigedemokraterna Hultqvist

Inte helt oväntat hittar vi en våldsbejakande kommentar som också då vid tidpunkten för skärmdumpningen fått varit kvar i över 14 timmar. En liknande kommentar om att gräva ner Hultqvist fanns också i tråden.

Sverigedemokraterna Hultqvist

Till sist ser vi detta argument om Nobels fredspris. Ja, det var en socialdemokrat som nominerade Hitler, men för att förstå varför så lär man kanske läsa lite mer än rubrikerna. Här har jag bloggat om detta.

Jag undrar om dessa SD-väljare verkligen fattar att det Hultqvist tar upp är sant för jag misstänker att många anser att kritiken är lögn och då ser de sin partiledare som den gode i debatten. Jag tror inte Åkesson är så pass korkad att han tror att Hultqvist har kallat SD för grisar. Jag tror att han vet precis vad det betyder, men han tar chansen och försöker dreva igång ett hat mot Hultqvist och för att få det måste han tro med rätta att hans sympatisörer inte har koll på vad Hultqvist menade. ”Att kasta pärlor åt svin” är ju inget man egentligen gör för pärlor är dyra och vad ska grisar med såna till? Det är ett ordspråk precis som ”En sminkad gris är fortfarande en gris”. Här är en lista på andra ordspråk.