Bulletin och antisemitismen i deras kommentatorsfält

I kommentatorsfältet på Facebook under en artikel av Bulletin och deras skribent Ivar Arpi hittar vi flera fall av antisemitism. Artikeln handlar om Förintelsen och om den ska vi inte orda så mycket om utan istället ska vi se på de som kommenterar.

Först ut så hittar vi en kommentar där personen helt enkelt kallar Förintelsen en bluff

Bulletin

Sen kommer vi till en kommentar som insinuerar att de som vann andra världskriget har hittat på och ljuger om ett som skett. Vilket är vanligt bland förintelseförnekare. De anser att Förintelsen och andra hemskheter som skedde under kriget är påhittat för att smutskasta det nationalsocialistiska tyska tredje riket. Denna person är också den enda som öppet visar sina partisympatier och det handlar om Alternativ för Sverige alltså det parti som bildades av de i Sverigedemokratisk ungdom som blev uteslutna 2015.

Bulletin

Till sist hittar vi en kommentar där det länkars till en artikel där Förintelsen skylls på judarna själva. Det handlar om att den judiska familjen Rothschild och deras ägande i IBM.

Rothschild financed IBM, supply machines to the Nazis which produce punch cards to help organize and manage the initial identification and social expulsion of Jews, the confiscation of their property and their extermination.

Snabbt och förenklat översatt så står det att den judiska familjen finansierade IBM som tillverkade stämpelkort som då användes i Förintelsen för att kartlägga judarna som sen mördades. Även tillverkningen av gasen Zyklon B skylls på judarna själva.

I.G. Farben the leading producer of chemicals in the world and largest German producer of steel dramatically increases its production. This increased production is almost exclusively used to arm Germany for the Second World War. This company was controlled by the Rothschilds and would go on to use Jews and other disaffected peoples as slave labor in the concentration camps. I.G. Farben also created the lethal Zyklon B gas that was used to exterminate the Jews.

Bulletin

Egentligen ska inte ett bemötande av förintelseförnekelse behövas då den är den mest väldokumenterade händelsen i modern historia. Idag används namnet Rothschild som ett kodord för en global judisk konspiration. Gasen som användes för att mörda judar och andra människor som ansågs vara ”untermensch” (undermänniskor) och som inte hade rätt att leva enligt den nazityska ideologin tillverkades av IG Farbens dotterbolag Degesch. Innan kriget rensades judisk arbetare ur företaget. Den koppling som finns mellan familjen Rothschild och IG Farben var att Rothschild köpte företaget 1939 och i och med att de var judar och de förbjöds ha företag och när ägaren Robert Rothschild var tvungen att fly så tog hans ickejudiska svärson Milos Colap över. Nazisterna tvingade Colap att skriva över företaget helt på sig själv, men det höll bara några månader för 28:e december 1940 tog nazisterna över företaget helt. Så under tiden då Zyklon B tillverkades för ändamålet att möra människor så var det inte ägt av några judar.

Vill rekommendera denna läsning om den person (högerextremist från Ukraina) som var med och skapade hemsidan åt Bulletin. Sen undrar jag om och när admin på Bulletin kommer radera dessa kommentarer eller om de tycker att de tjänar ett syfte och får vara kvar.