Realistbloggerskan och kopplingarna till nazism och antisemitism

Jennifer Black/Cansington som ligger bakom Facebookbloggen Realistbloggerskan är en del av den så kallade ”Sverigevänliga” rörelsen och har spridit propaganda på Facebook en längre tid. Dock har hennes profil blivit bannad i perioder. Som flera ur extremhögern har hon gått över till det ryska sociala mediet VK.com som mer eller mindre är en Facebookklon. På VK har hon en profil Realistbloggerskan, men det är inte den profilen vi ska gå igenom. På Realistbloggerskan-profilen länkar hon till sin andra profil Jennifer-Svea Louise. Jag kommer inte bry mig om vilka hon har som vänner på den profilen för man får vara vän med vem man vill och på sociala medier behöver inte problematiska vänner betyda så mycket. Har flera vänner på Facebook som väljer att behålla t.ex rasistiska FB-vänner. Därför har jag valt att maskera hennes följare och vänner. Utan det är hennes ”Gilla” eller som det heter på VK ”Noteworthy pages”.

Tidigare har hon deltagit i spektaklet Järva Pride som inte var något annat än ett högerextremt försök att försöka locka fram hbtq-hat i invandrartäta förorter. Det gick inte så bra. Hon var också talare på Folkets demonstration, en sammankomst för nazister, fascister och grova rasister vilket jag har skrivit om här. När det uppmärksammades vilka som besökte manifestationen tog Jennifer Black eget initiativ och tog avstånd ifrån dessa element. Detta avståndstagande drogs senare tillbaks av ledningen bakom Folkets demonstration. Radikalnationalisterna var alltså välkomna igen. Efter detta drog sig Black mer eller mindre tillbaka till sociala medier och finns när det här inlägget skrivs finns hon enbart på det ryska sociala mediet VK.

Bland de sidor och profiler hon har bland sina ”Noteworthy pages” som är 46 för tillfället på det konto jag granskar nu. Jag ska gå igenom några av dom en efter en. Här återfinns skärmdumpar på hennes båda profiler och hennes ”Noteworthy pages” Dropbox.

Realistbloggerskan RealistbloggerskanRealistbloggerskan Realistbloggerskan RealistbloggerskanRealistbloggerskanRealistbloggerskanRealistbloggerskan

Först ut har vi en profil som kallar sig själv Alexander Andersson som har en tysk nazisoldat som profilbild.

https://vk.com/oberfuhrer http://archive.is/Su97b Realistbloggerskan

Översätter man hans profiluppgifter finner man att han har skrivit Adolf Hitler som namn på hans företag och som adress till hans hemsida har han adressen till en profil med namnet Adolf Hitler.

Här nedan följer ett urval av hans tidigare profilbilder

Realistbloggerskan Realistbloggerskan

 

Nästa profil vi ska titta på kallar sig själv för Adolf Hitler and 3 Reich

https://vk.com/adolf_hitler_i_3reich http://archive.is/Kzjqw Realistbloggerskan

Denna profil är nån sorts sida för nazistiska souvenirer. Nedan är några exempel på bilder från denna profil.

Realistbloggerskan Realistbloggerskan

 

Den tredje vi tittar på heter Sonne Black

https://vk.com/sonne_black http://archive.is/xX4SU Realistbloggerskan

Den här personen delar förutom rasistiska skämt även nazistisk barnuppfostran

Realistbloggerskan Realistbloggerskan Realistbloggerskan

 

Profilen Alexey Burov är nästa vi tar oss en titt på

Realistbloggerskan https://vk.com/buroff_8888 http://archive.is/5KGDZ

Som nuvarande profilbild har han en symbol som bland annat användes av Frivilliga SS-bergsdivisionen Prins Eugen. På en av de andra profilbilderna syns samma symbol tillsammans med dödsrunan, en symbol som användes under andra världskriget för att hedra stupade SS-soldater. Även livsrunan syns på bilden. Den används idag av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. PÅ en annan bild står det 14 och 88 där 14 står för de så kallade 14 orden ”We must secure the existence of our race, and a future for white children” och 88 står för åttonde bokstaven H och i dessa kretsar betyder det Heil Hitler. Den tredje bilden så står det en man framför symbolen ”Den Svarta solen” och gör den så kallade Hitlerhälsningen.

Realistbloggerskan RealistbloggerskanRealistbloggerskan

Alexey Burov sprider också nazistisk propaganda där Hitler hyllas och bilder på Hitlerhälsningar.

Realistbloggerskan Realistbloggerskan

Fler bilder som Burov sprider

Realistbloggerskan Realistbloggerskan Realistbloggerskan

Radikalnationalisten Andrey Tarans profil är en av de som Jennifer följer

https://vk.com/id198923548 http://archive.is/X33Pj Realistbloggerskan

Han sympatiserar med och hyllar Russkoje Natsionalnoje Edinstvo (RNE) som är ett ryskt nationalistiskt parti som förespråkar etnisk rensning. Partiet är tvådelat med en politisk gren och en gren med stridstränad milis. Vad det handlar om för parti ser vi på den större bilden med flera foton.

Realistbloggerskan Realistbloggerskan

Realistbloggerskan

 

Den sista profilen vi tittar på är Stolz von Norden. Den här personen har valt att lägga till siffran 88 i sin profiladress. Profilen är en sorts webbaffär som säljer t-shirts med vikingamotiv.

https://vk.com/stolznorden88 http://archive.is/pDRaK Realistbloggerskan

Försäljning är dock inte det enda den här profilen är tillför. Den sprider både Förintelseförnekelse och nazistisk propaganda. För att det som står i de statusar jag tar upp så har jag låtit Google translate översätta. Sorry for Google, men min ryska är lite rostig.

Realistbloggerskan Realistbloggerskan

Granskning Sverige behöver ingen noggrannare genomgång utan jag hänvisar till länkarna om den rasideologiska Youtube-kanalen längst ner i inlägget. Den antiislamska organisationen Pegida behöver inte heller någon närmare förklaring utan se länkarna längst ner.

Detta är alltså ett urval av de profiler som Jennifer rekommenderar. Det finns även kommentarer som är skrivna av henne som visar på en radikalisering, Det handlar om kommentarer där hon fördömer NS (nationalsocialister) som bråkar sinsemellan, att hon bryr sig skit i att människor svälter i Afrika och en uppmaning om att gå med i  en revolution mot invasionen av Europa. Tittar vi bland hennes bilder så hittar vi grov antisemitism.

Realistbloggerskan Realistbloggerskan Realistbloggerskan

Här delar hon en bild på vita barn med texten ”The white race matter” med hennes kommentar ”Indeed!”. Ett tydligt rasideologiskt argument.

Realistbloggerskan http://archive.is/REdL6

Här delar hon en bild på ett fångläger med texten att detta var den riktiga Förintelsen. Bilden föreställer tyskar i ett allierat fångläger efter kriget. Det dog människor i dom lägren också och jag vill absolut inte förringa det, men detta var ingen Förintelse.

Realistbloggerskan http://archive.is/vcKSS

Här hyllar hon det bisarra bygget av ett koncentrationsläger gjord av pepparkaka

Realistbloggerskan http://archive.is/PY2fj

Här delar hon en bild där folkmord skylls på judar tillsammans med kommentaren ”Talk about history!”

Realistbloggerskan http://archive.is/kIghT

I den här bilddelningen menar Jennifer att judarna var inte offer utan det var tyskarna som var det. I texten som tillhör bilden står det att just detta att tyskarna var de riktiga offren har lett till en berömd fras ”Fat jews, thin germans”. Till denna delning skriver Jennifer alltså Realistbloggerskan ”Reality and the truth of the second world war”. ,

Realistbloggerskan http://archive.is/kmHm3

Bilden föreställer inga tyskar utan två svältande barn i ghettot i Warszawa.

 

 

Bonus:

Här är två statusar från hennes officiella Facebookprofil Realistbloggerskan där hon säger sig inte ha något emot att samarbeta med Nordiska motståndsrörelsen.

 

Länkar:

Om Granskning Sverige

Fabian Fjälling talar ut – på nazistsajten http://www.expressen.se/nyheter/fabian-fjalling-talar-ut–pa-nazistsajten/
“Erik rekommenderar nationalsocialistiska Nordfront http://archive.is/yozE9

Om Pegida:

7 saker du måste veta om islamfientliga Pegida inför deras första demonstration i Sverige
Här är rasismen bakom svenska Pegida
Photograph of Germany’s Pegida leader styled as Adolf Hitler goes viral 
Pegida-grundare dömd till böter 

1 thought on “Realistbloggerskan och kopplingarna till nazism och antisemitism

Comments are closed.