Polimasarens betraktelser: Sverigedemokraternas principprogram 1

Jag skulle vilja ta upp en liten fras från Sverigedemokraterna partiprogram från 1996 och för att ge er någon form av tidslinje så gick Jimmie Åkesson med 1994. 1995 tog den före detta Centerpartisten Mikael Jansson över partiets ordföranderoll efter Anders Klarström som hade ett förflutet i nazistiska Nordiska rikspartiets Riksaktionsgrupp (partiets gatukämpar). De första åren på 90-talet fram till 1995 kallas ibland av Sverigedemokraterna de mörka åren på grund av alla kopplingar både på personnivå och till andra organisationer. Framför allt osade det nazism både här och där i partiet och deras dåvarande ungdomsförbund.
Först vill jag förklara lite vad som menas med parlamentarism och jag har hämtat denna text i från Wikipedia
”Parlamentarism är ett statsskick där en regering är beroende av ett stöd ifrån ett parlament. Parlamentarism kan förekomma i konstitutionella monarkier och i republiker, och räknas ofta som en nödvändighet för ett demokratiskt statsskick (förutom presidentstyre).”
Här kommer stycket:
”Sverige bör inte vara medlem i FN, eftersom alla organ med parlamentsliknande struktur tenderar att våldföra sig på medlemsländernas självbestämmande.”
Sverigedemokraterna kritiserar här alltså hur en demokrati fungerar i sin grund för även Sverige använder sig av ett parlamentariskt statsskick. Idag slänger de ur sig föraktfullt uttryck som vänsterliberala etablissemanget om de styrande och vårt statsskick.
Jag brukar säga att Sverigedemokraterna är demokratiska antidemokrater och med det menar jag att de innerst inne är emot demokratin, men använder sig av den när der passar dom och med det enda syftet att fått ut sin i grunden antidemokratiska politik. Nationalism går inte ihop med liberal demokrati varken på ett demokratiskt sätt eller ideologiskt. Med ideologiskt menar jag att demokrati är en inkluderande ideologi och nationalismen är den raka motsatsen då frågan om vem som får ingå i nationen alltid dyker upp förr eller senare i en nation där nationalismen styr.
Ja, det var bara det här jag ville säga.