Nolltoleransen och SD:s Henrik Vinges kroppsspråk

I Dagens nyheter intervjuas Henrik Vinge, gruppledare och riksdagspolitiker för Sverigedemokraterna angående Bertil Malmbergs rasbiologiska och rasistiska uttalanden och han får frågan vad som är tillåtet att säga i partiet och jag återger hela denna del av samtalet.

-Så var går gränsen för vad man får säga inom Sverigedemokraterna?
HV: Framförallt tycker vi det är viktigt med en tydlighet när det kommer till sånt som politiskt relaterat.
-Om människor till exempel uttrycker rasistiska uppfattningar.
-Där är det väldigt tydligt för oss att markera tydligt.

Efter att han sagt de sista orden så tittar Vinge snett nedåt och hans kroppsspråk i detta fall hans blick talar sitt tydliga språk. Han verkar inte tro inte på det han nyss har sagt. I en artikel i Expressen kan vi läsa dessa rader angående kroppsspråk och hur ögonen används för att förmedla känslor. ” En person som inte vill möta ögonkontakt och istället tittar ner i backen eller golvet kan visa tecken på dåligt samvete eller att han skäms.” Huruvida detta stämmer eller inte så ser Vinge ut att ha sålt smöret och tappat pengarna.

Han vet också att SD:s islamexpert Malmbergs åsikter inte är något som de brukar kalla ”enstaka företrädare”. Gräsrötterna får också tydliga signaler uppifrån och det kan vi läsa om här angående SD:s syn på muslimer och islam. Malmberg har föreläst om islam för partiet i många år och nu helt plötsligt kommer han offras. Hans åsikter har varit kända i partiet i många många år och det är nu först när de uppmärksammas av media som de agerar.

För att visa på detta så tar jag upp det avslöjande Expressen gjorde om Malmberg och hans pseudonym ”Nils Dacke” där han skriver kommentarer om böneutrop ”Jag har i ett muslimskt land bott i närheten av en moské med böneutrop och det var inget annat än en akustisk sanitär olägenhet” och han skyller våldtäkter i Oslo på att det står i koranen att muslimer få ha sex med ett visst antal kvinnor. Här vill jag länka till en artikel som förklarar hur det egentligen ligger till med det som skedde i Oslo så redan där hade Malmberg fel. Han har också skrivit på hatsajten Avpixlat att antalet muslimer är ett hot mot västvärldens demokratiska fri- och rättigheter och att ”vanliga muslimer” också är ett hot då de inte vågar opponera sig mot de ledande muslimerna. Han kallar också islam för en totalitär ideologi.

I en föreläsning för Fri folkbildning likställde han koranen med Adolf Hitlers Mein kampf vilket även andra ledande toppföreträdare gjort. En av dom är partiets chefsideolog Mattias Karlsson. Det Malmberg nu hamnat i blåsvädret för är att han sagt att människor från Sydsudan har lägre IQ”. Här har vi också exempel på andra som gjort liknande uttalanden och sitter tryggt kvar. Riksdagsledamoten Tobias Andersson avslöjades så sent som 2018 med uttalanden som ”Låg IQ är en förutsättning för islam” och han uttryckte också att ”gemene somalier” kännetecknades av låg moral. Trots Apixlatavslöjandet och det här så kunde Malmberg sitta tryggt kvar i partiet och han sitter fortfarande som gruppledare i SD Trosa.

Södertäljepolitikern Tommy Hansson som nyligen blivit dömd för hets mot folkgrupp försvarar Malmbergs uttalande i ett inlägg på sin blogg. Han håller med Malmbergs åsikter och skriver att medlemsutskottet måste frikänna hans partikamrat och att något annat vore orimligt och djupt beklagligt. I en ljudfil där Richard Jomshof, Mattias Karlsson och Linus Bylund framkommer det att företrädare får ha vilka extrema åsikter de vill så länge de inte uttalar dom. Detta spelar stor roll när de väljer vilka de ska utesluta för avvikande åsikter för de som uteslutits utan massmedial uppmärksamhet är få.

Ska gå igenom Malmbergs islamföreläsningar i ett inlägg någon gång framöver om tid och ork finnes.