Sverigevänlig taktik: Hitta på och skyll på invandrare och meningsmotståndare

Skrev för ett för ett par år sen om danska högerextremister, men det verkar om om jag hade lite för bråttom. Dessa extremister gjorde hemsidor föreställande islamistiska extremister. Detta enbart för att piska upp hatet mot islam och muslimer. Detta har visst förekommit på flera ställen.

I Frankrike har brände politiker från det högerextrema partiet Front national, samma parti som sponsrade Sverigedemokraternas val 1998. De som häktades misstänktes också för att ha klottrat ner en partikamrats bil. En annan partiföreträdare hade fått sin port och postlåda nedklottrad. Vissa brott som anmäldes hade aldrig skett.

påhittat

Politiker i Nationella fronten brände bilar

I det förra inlägget skrev jag om högerextremister i Danmark som skapade falska Facebooksidor för att kunna skapa hat mot muslimer. Inlägget handlade också om svenska FB-profiler som skapas med texter som ska fylla samma funktion.

Högerextrema fakekonton

Detta är inte alls något nytt. Vårat invandrarkritiska parti Sverigedemokraterna har haft flera företrädare som har gjort liknande saker och försökt skylla det på invandrare eller sina politiska motståndare. Vem minns inte Sverigedemokraten David von Arnold Antoni som ristade in ett hakkors i sin egen panna för att sedan skylla det på invandrare. Vi har också Frida Grundström som var företrädare för partiet vid tillfället tände eld på sin egen ytterdörr för att sen skylla det på vänsterextremister. Sverigedemokraten Jana Lund skyllde en öppen väska på tiggare, men vägrade sen svara på frågor. Inte rasist, men har två viktiga frågeställningar

Ja, nu undrar en ju. För det första: hur i all världen vet Jana Lund att det inte var hon själv som glömt stänga sin ryggsäck? För det andra, hur vet Jana Lund att det, om hon är bombsäker på att hon stängt väskan, att det var tiggande romer som öppnat den?

Ristade in hakkors i pannan – på sig själv 

SD-politiker misstänks för mordbrand 

SD-politiker skyller öppen väska på romska tiggare och vägrar svara på frågor

Nu är det heller inte lokalpolitiker som besvärat sig att hitta på händelser. Den före detta sverigedemokratiska riksdagsledamoten Lars Isovaara tappade bort sin väska och skyllde det på invandrare. Den tidigare förbundsordförande för SDU och senare ocskå pressekreterare för moderpartiet, Martin Kinnunens flickvän hade fått besök i deras lägenhet av några som de själva sa att misstänkte var AFA. Flickvännen hade enligt Kinnunen tejpats över munnen av förövarna, men historian ändrades senare till att flickvännen blivit tvingad att tejpa sig själv. Polisens tekniker hittade aldrig tejprester runt munnen på henne. De hittade inte heller tejprester runt handlederna. Det hittades dock Martin Kinnunens fingeravtryck på en tejpremsa där det inte borde ha funnits.

SD-ledamotens ”stulna” väska har hittats i bar 

Sd-politikern: ”De skrek att hon skulle tejpa riktigt hårt”

Förundersökning om överfall nedlagd

Nu är det ju bara inte politiker som gör sådant här. En halvkänd bloggerska och islamkritiker hittade på en story om en kvinna som blivit misshandlad så svårt att hon senare avled. Mannen som stal en Ipad och gav den till en romsk kvinna och sen anmälde henne för stöld är en annan.

Invandrarkritikernas bluff

Stal surfplatta och skyllde på tiggare

När man skriver om saker som har kopplingar till Sverigedemokraterna så får man ofta en kommentar om att ”Ja, men ni då”. Jag ska föregå er och ta upp en händelse där en Moderat-politiker skyllde ett påstått personrån på en romsk tiggare. Det visade sig att det fanns inget kvitto på det belopp som kvinnan sa sig blivit bestulen på. Det slutade med att hon själv blev misstänkt för flera brott.

Anklagade tiggare för rån – blev själv brottsmisstänkt 

Alla dessa händelser handlar om att skapa opinion mot invandring och invandring. Vi har även några alternativa medier som använder sig av fula metoder för att hetsa mot invandrare. Detta tyder på att de på senare till lagt in en högre växel när det gäller hetsen mot invandring. Jag vet inte, men för mig låter detta inte som att invandrarkritiker vill sänka invandringen på grund av kostnaden.

IRM avslöjar Avpixlats nya taktik för att misstänkliggöra invandrare

2018 avslöjades det i ett internt dokument att det fanns planer på att bränna ner en tom valstuga och att de skulle skylla detta på vänsterextremister och på så sätt få en ”trevlig artikel” som det beskrevs i dokumentet. Det var i SD Göteborg som detta uppdagades. En SD-källa säger till GP att.

– Det är oerhört motbjudande och kalkylerande. Även om formuleringen tagits bort på pappret så finns tankarna kvar inom partitoppen. Men det är helt enligt den strategiska linje som partiet driver