Kent Ekeroths dubbelmoral om kvalité i vården

Ledande Sverigedemokrater såsom bland annat Kent Ekeroth påstår att vården blir sämre på grund av invandringen. I ett Tweet påstår han att människor får cancer av invandringen. Det är nog lite slarvigt formulerat. Han menar säkert att folk riskerar att de som är sjuka går för länge innan sjukdomen upptäcks. Även SD-kvinnor försöker sig på denna koppling i en debattartikel i Aftonbladet som också är publicerad i SD-kuriren. Vi vet att Sverigedemokraterna inte drar sig för att gå över lik för att smutskasta invandringen så detta utspel är intet förvånande.

Frågan är om Sverigedemokraterna är seriösa med detta utspel eller om det enbart är ett sätt att spä på kritiken mot invandringen.

Dagens industri avslöjade tidigare i höstas att Sverigedemokraterna har haft täta möten med Svenskt näringsliv. När regeringen och vänsterpartiet kom överens om att begränsa vinster så började näringslivet uppvakta Sverigedemokraterna och inte helt oväntat så gjorde riskkapitalbolagen likadant. Vårdbolag som Attendo och riskbolag som Capio och Nordic capital. Sd gick till val med att minska vinsterna och att de nu har ändrat sig visar att näringslivets uppvaktning har lyckats.

Även på partiets landsdagar togs detta upp och partistyrelsens förslag att inte föra en politik med krav att återinföra vinster in i verksamheten.

Jag drar den slutsatsen att de inte alls är intresserade av en fungerande välfärd utan helt enkelt bara vill skapa opinion mot invandringen.