Herr Åkesson räcker 90 procent?

Det har sagts flera gånger att Sverigedemokraterna vill stoppa all invandring helt, men då har deras sympatisörer sagt att de vill bara stoppa 90%. Till saken hör det att Sverigedemokraterna är inte ett invandrarkritiskt parti utan ett nationalistiskt parti. Att stoppa invandringen så mycket som möjligt är ett redskap till att nå deras mål. I deras principprogram i stycket om nationalismen så nämner de att just nationalismen är det enskilt viktigaste verktyget för att bejaka den gemensamma identiteten och samhällets inre solidaritet. De har sagt att de har en öppen svenskhet och den används som ett slags bevis på att Sverigedemokraterna inte är rasister. För att tillhöra den svenska nationen alltså att vara svensk och då inte enbart medborgare så krävs det att man är assimilerad annars är man som invandrare inte svensk. Vidare i programmet står det att assimileringen kan ta upp till flera generationer och de ställer också upp krav på vad som den tömda personligheten ska innehålla. De tar upp är gemensam kultur, lojalitet gentemot nationen, gemensam identitet och gemensamt språk.

Men kan då alla bli svenskar med alla dessa krav? Kan första generationens invandrare bli svensk när Sverigedemokraterna säger att det kan ta flera generationer innan någon kan kalla sig svensk? Ska man verkligen behöva ge upp allt det man har med sig från det land man kommer ifrån som då assimilering betyder? Ja, enligt flera av partiets företrädare i partitoppen så ska man det. Man kan också som infödd svensk upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet eller kultur. Det är så viktigt att vi ska vara så lika varandra så att Sverigedemokraterna skriver i sitt program att så länge det den grupp som är olik är begränsad.

Då kommer vi till frågan till anledningen till varför de vill stoppa invandringen och till vilken nivå. De är alltså ett nationalistiskt parti som vill att alla ska vara lika och för att nå detta vill de sänka invandringen med 90%. Nu verkar det inte längre så att 90% verkar räcka. I en intervju juni 2015 i tidningen Expressen svarar Jimmie Åkesson på frågan hur de har kommit fram till siffran 90%

Nu är invandringen till Sverige så stor att det kanske finns anledning att fundera över en 90-procentig minskning av invandringen verkligen är tillräckligt – eller om vi behöver ha en större minskning

Även Richard Jomshof är inne på samma spår. Han säger så här i Almedalen juli 2015

Det är ett utgångsläge vi har haft. Jag skulle vilja påstå att 90% inte skulle räcka idag. För även om vi skulle minska med 90% så kommer vi hamna på en nivå som är högre än våra grannländer. Alltså Norge, Danmark och Finland. Alltså det är vår politik som är extrem. Idag skulle det vara en seger om vi sänkte till hälften. Kortsiktigt iallafall. Målet är att minska den kraftigt. Personligen tycker jag att 90% räcker inte

Jomshof får frågan vad det är som räcker och på det svarar han

I en sån situation menar jag att invandringen skulle behöva begränsas väldigt mycket långt över 90%

Hur långt över vill han inte svara på. Istället börjar han dela upp de invandrarna i olika grupper där en av dom är ifrån närliggande länder och har utbildning och det säger han att är bra invandring. Men gäller det människor som kommer hit som inte har en utbildning och då har problem att kunna försörja sig  och den invandringen kallar han för dålig invandring och vill stoppa den så långt det är möjligt.

I deras tidning Samtiden skriver den ansvarige utgivaren Marcus Jonsson att SD bör förespråka invandringsstopp

Förhoppningsvis blir funderingarna verklighet. Sverigedemokraterna bör föreslå ett tillsvidare gällande totalstopp för all invandring, med undantag för kvotflyktingar och högkvalificerade arbetskraftsinvandrare. I dagsläget vore de det enda rimliga förslaget.

De känner medvind nu när opinionssiffrorna ökar och de andra partierna börjar närma sig deras tankesätt. Högst troligt är det ett försök till att försöka få tillbaka väljare från SD och det är sorgligt att de inte förstår att ge ett eget alternativ som är bättre än SD’s politik är bättre. Det märks väl i deras hårdare retorik att de har vind i seglen och de vågar gå ut med vilken och vilka invandrare de inte vill ha hit till Sverige. På det här viset har vi snart en brun politik som är normaliserad och ett nöjt Sverigedemokraterna som har kommit ännu ett steg närmare sitt etniskt och kulturellt homogena Sverige.

I en konversation på det sociala mediet Twitter diskuterar Erik Almqvist, och Sven-Olof Sällström, riksdagsman SD:s kommande budget och hur mycket invandringen ska stoppas i framtiden. Även de här två verkar ha lagt ”vi ska bara sänka invandringen med 90%” på hatthyllan.

 

 

3 thoughts on “Herr Åkesson räcker 90 procent?

 1. Oscar says:

  Ian Goldin, en professor vid Oxford University, förklarar i denna artikel (http://world.time.com/2012/09/20/what-if-rich-countries-shut-the-door-on-immigration/) konsekvenserna av ett invandringsstopp. Enligt honom skulle ett sådant vidtagande i princip göra oss till Nordkorea.

  Här nedanför ger han sin syn på invandringen i Storbritannien och anser då att invandringen bör ökas, men skötas
  bättre.
  http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/nov/09/increase-immigration-manage-it-better

  Upptäckte just Ian Goldin och hans analyser är ju helt klockrena. Han borde du göra ett inlägg om. Bara ett tips. 🙂

  1. polimasaren says:

   Ska absolut kika på det. Tack för tipset

Comments are closed.