Hatet mot HBTQ finns överallt

För några dagar sen så gick en man in i en gaybar och sköt ihjäl över 50 människor och skadade lika många. Detta är den värsta masskjutningen i USA. Enligt tidningarna har mannen sagt sig stödja den islamistiska terrororganisationen IS. Deras syn på HBTQ är vidrig och de har mördat många homosexuella i länder där de har styrt. Men är hatet mot HBTQ något som bara finns i dessa länder?Jag har tidigare skrivit om Sverigedemokraternas syn på HBTQ och även där finns hatet. Men hatet finns inte bara i nationalistiska partier och i islamistiska terrororganisationer.

Jag har valt att titta på Stanley Sjöberg, frikyrkopastor med bakgrund i Pingströrelsen. Han är idag pensionerad, men driver internetsajten Webbkyrkan. I en Facebookstatus skriver han om vansinnesdådet i Orlando. Jag har valt ut vissa stycken. Han börjar med att skylla dådet på offren själva.

Massmordet i Orlando med många livsfarligt sårade gör oss känslomässigt ”lamslagna” inför våldet, inför islam, inför problemet med den utmanande exponering av livsinriktning som provocerade och orsakade det som hände

Sen försöker han ursäkta sig med att kristendomen säger att man ska inte diskriminera eller döma någon. Jag fortsätter.

Fortsätter ”pride-kulturen” att provocera kommer det som hänt i Orlando att upprepas i stad efter stad, land efter land.

och

Varför kan inte dessa människor undvika att blotta sig med sin nakenhet och skrytsamt demonstrera för sin livsstil?

och

Barn har vuxit upp utan den trygghet som det innebär att ha både en mamma och en pappa. Barn har vuxit varit utsatta för miljögifter som påverkat kroppens inre balans redan från moderlivet

Som vi ser så anser han otvetydigt att det är offrens fel det som skedde och att det är något fel på de homosexuella, bisexuella och queer och transpersonerna. Han förklarar vidare i stycket vilka åtgärder som han anser ska göras

Vi kan aldrig acceptera homoäktenskap. Det är en öppen revolt mot Bibelns grundläggande etik.

Han avslutar sitt inlägg med att be sina följare om en försiktighet med att uttrycka sig i de kommentarer de skriver. Nedan några kommentarer.

Några kommentarer under trådstarten ifrågasätter hans uttalanden och påpekar att det han skriver är hets mot folkgrupp. Någon ifrågasätter om det verkligen står i Bibeln att homosexualitet är en synd. Men förhållandevis många prisar hans text och säger sig hålla med till fullo. Hans retorik i sig själv är hatiskt oavsett om han urskuldar sig med att säga att det är djupt rotat i kristendomens etik att förlåta någon. Detta resonemang han för kan tolkas av extremister och de kan också ta detta ett steg till och försöka göra nått åt saken och där kan vi ha ett nytt Orlando. Hat finns i alla led och så även hatet mot HBTQ och det SKA fördömas varhelst vi ser det.

 

Stanley Sjöbergs Facebook är nedstängt, men Sjöberg har valt att publicera samma text på sin blogg. Han gör alltså vad som helst för att sprida sitt hatbudskap

Expressen har nu uppmärksammat Sjöbergs uttalanden

”HBTQ-personer borde vara mer lågmälda”

 

 

 

2 thoughts on “Hatet mot HBTQ finns överallt

  1. Christina Liljekvist says:

    Han fick sitt fb-konto stängt pga hets mot folkgrupp!

    1. polimasaren says:

      Det är nog bara under utredning. Risken är att han får tillbaks det inom kort utan att inlägget är borttaget. Vi vet ju tyvärr hur FB fungerar.

Comments are closed.