En snabbkoll på Folkets demonstration

Ett nytt regeringskritiskt projekt har startats. Folkets demonstration som ska vara en partipolitisk obunden sammanslutning där de anser att dagens politik är skadligt för Sverige och de kräver regeringens avgång. Orsaken till att iden ska ha kläckts är enligt dom ledande i gruppen är att ingen i regeringsställning hade besökt platsen för de hemska morden i IKEA och när det sen hittades ”sopsäckar” utanför asylboendet där den misstänkte mördaren bodde.

Går vi in på deras hemsida och fliken ”Om oss” så ser vi ett fotografi på tre personer som då ska vara de två grundarena och en av talarna troligtvis på första demonstrationen. Therese Larsson (arrangör), Jennifer Black (talare), Johan Widén (arrangör). Vi ska titta på det partipolitiska obundenheten. Larsson är enligt egen utsago SD-väljare och hennes sambo Johan Widén är även han en tydlig SD-sympatisör. Han delar hatsajter som Avpixlat och Petterssons blogg på sin Facebooksida. Han delar även Kamil Rybas totalt misslyckade försök till att svartmåla en av skribenterna av nättidningen Aktuellt Fokus. Larsson har också svårt med källkritiken då hon delar bilden på ukrainska pojken som påstås vara ett offer, men som egentligen härstammar från en propagandamusikvideo.Jennifer Black som var en av deltagarna på Avpixlats ”Prideparad” i Stockholms förorter är också en känd SD-sympatisör. På hennes Facebook ses hon gulla med sin nyfunne vän Ingrid Carlqvist som är känd för sitt islamofobiska engagemang bakom Yttrandefrihetssällskapet och tidningen Dispatch International.

I den demonstration som skett idag den 1/11 har dessa talare närvarat Ingrid Carlqvist, Hans Erling Jensen, Stefan Torssell, Tania Groth, Julia Nilsson, Hanna Lindholm, Jan Sjunnesson. Det handlar alltså om en brokig skara av kända rasister och islamofober med tidiga engagemang i olika delar av dem ”Sverigevänliga” rörelsen med kopplingar till Sverigedemokraterna. Carlqvist har jag redan presenterat lite kort och det behövs ingen närmare presentation av henne förutom att Sverigedemokraterna skickade ut gratisnummer av hennes tidning tillsammans med SD-kuriren. Stefan Torssell och Jan Sjunnesson har båda kopplingar till hatsajten Avpixlat som har kopplingar till Sverigedemokraterna. Erling Jensen är en utesluten Sverigedemokrat. Även Hanna Lindholm ar ett förflutet i Sverigedemokraterna och som ordförande i SDU Stockholm. Tania Groth är den nya taleskvinna för det misslyckade projektet Pegida Danmark. Pegida rör sig delvis i samma ideologiska bubbla som Sverigedemokraterna. Julia Nilsson gillar förutom en hel del SD-sidor på Facebook även den rasbiologiska Youtubepodden Granskning Sverige. I och med detta och att de kräver regeringens avgång, anser att Alliansen gjorde ett dåligt jobb så är det partipolitiska obundenheten ett spel för gallerian. Med eller utan förankring så är detta ett SD-projekt. Nedan en bild från dagens manifestation.

De kallar alltså detta för en folkets demonstration. Jag skulle vilja påminna om den demonstration när det visade sig att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen 2010. Det är en folkets demonstration

När det gäller anledningen till varför organisationen grundades så var ett av skälen att ingen i regeringsställning påstås varit på platsen för de brutala morden i IKEA.för att visa stöd. Från deras hemsida

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Johan och Therese satt i bilen på väg hem och reagerade över att ingen i regeringsställning hade sagt ett ord om IKEA morden. En vecka hade gått när Anders Ygeman gick ut och fördömde de sopsäckar som hittades vid det asylboende som mördaren hade bott på. Det var droppen, uttalanden om sopsäckar men inte ett ljud om morden på IKEA[/otw_shortcode_quote]

Min undran är varför de inte har googlat. Aftonbladet har skrivit en artikel om riksdagsledamoten och närings- och innovationsministern Mikael Damberg som var på plats och visade regeringens stöd. När det gäller ”sopsäckarna” så var det lite mer allvarligt än ett par sopsäckar. När de hittades så var  polisens bombtekniker där och de kunde konstatera att sopsäckarna innehöll dunkar med brandfarlig vätska. Om det var ett hot eller ett försök till att bränna ner asylboendet där över 100 människor vistades vet vi inte än. Detta kan man få reda på om man läser mer än rubriken om händelsen. Har inte de två grundarna bemödat sig att göra det? Detta får det att låta som ett antingen ett svepskäl eller dåligt underbyggt argument.

På deras Facebooksida finner vi en lista på dåligheter som de påstår har hänt Sverige. Det handlar om de påstådda No go-zoner som Motargument har bemött i en artikel, att barnäktenskap tillåts vilket svenska FN-projektet Stoppa barnäktenskap som är en del av Projekt flicka visar motsatsen. Ett annat argument ska vara de brutala mord som sker. Det de räknar upp är 3 stycken

IKEA-morden, 2015 och med gärningsman med utländskt ursprung.

Arboga-mordet. 2015, och med gärningsman med utländskt ursprung

Elin Krantz-mordet. 2010 och med gärningsman med utländskt ursprung

Som vi ser har morden något gemensamt och Elin Krantz har använts högerextremister som argument mot invandring sen 2010.

En artikel av Zulmay Afzali där han påstår att han varit i en moské som varit nästan tom och att han då fått det berättat för sig att ungdomarna har åkt till Syrien ses som bevis för att IS-jihadister åkt för att kriga för IS. Det har visat sig att den utpekade moskén har kameror och att Afzali inte synts till på filmerna vid de datum han påstår sig ha varit där. Ingen av besökarna kände heller igen honom.

Även tiggeriet nämns och då att det förnekas att det är organiserat. Att organisera sig är långt ifrån olagligt i ett demokratiskt land som Sverige, men dessa i kretsar jämställs organisering organiserade ligor, men det flera instanser dementerat att det skulle handla om vilket vi kan se i nedanstående artiklar.

Expo: Så ljuger SD om tiggarna

DN: Frågor och svar – Tiggarna i Stockholm

SVD: Medarbetare på Länsstyrelsen om SD’s reklamkampanj mot tiggeri

SR: Inga belägg för att ligor styr tiggarna

SD kampanjar mot ”det organiserade tiggeriet”

Polisen: Sanningen om tiggarna i Malmö

Regeringens samordnare sprider rykten om tiggare

Nej, rumäner ligger inte bakom ”falska” sedlar i Alvesta

”Moderaternas utspel om tiggeri vilar på lös grund”

Här är de vanligaste myterna om tiggare

5 myter som vi slår hål på – om tiggare 

”Studie slår hål på myter om tiggare”

Tiggarna är organiserade – men mer sällan i kriminella nätverk

Annars behandlas ämnen som fattigpensionär upp. Där har vi en besynnerligt argument från detta SD-sympatiserande gäng. Sverigedemokraterna fällde ju budgeten 2014 där pensionärer skulle ha fått det bättre. De har också vid flera tillfällen röstat ner förslag som skulle gagna pensionärer. Det gamla argumentet att media mörkar finns också med. Jag säger bara det: Ta valfri kvällstidning och googla invandring, migration, osv och se hur pass många söksvar du får. De tar också upp ämnen som bilbränder, våldtäkter och sprängningar.

Jag har tidigare bloggat det här De tappra 500 – Varken tappra eller 500 om deras första demonstration. men missade Samtidens artikel om det. De verkar ha haft stora förväntningar på spektaklet för ser vi på adressen till inlägget och rubriken så har de tagit bort ordet ”kraftfull”