Den rasistiska närradiokanalen Öppet forum

1982 dömdes Rolf Pettersson från Närradion Öppet forum till två månaders fängelse för hets mot folkgrupp. Denna kanal sände i Stockholm. Sist någon dömdes för HMF var 1948 och då var det antisemiten Einar Åberg, den första som blev dömd för detta och därför kallades denna nya lag för Lex Åberg. Pettersson blev dömd för att ha kallat människor från Zaire för ”niggrer och jävla avskum som kommer till Sverige” och han hade kallat människor från Moçambique för lata, men lade senare till ”att alla negrer inte var lata”. Han förnekade inte att han hade sagt detta.

I början av 1984 dömdes hans efterträdare Per Granberg och den här gången blev 4 månaders fängelse. Då handlade det om en parodisk text på Sagan om råttorna i Hamlen. Det var historien om spelmannen som lyckades locka stadens råttor i sjön genom att blåsa i en flöjt. Ordet invandrare fanns i texten. I rätten försvarar sig Pettersson och säger att historien visst handlar om råttor, men att de har två ben.

Bara en månad senare döms kanalen igen och då var det en tredje ansvarig Tomas Wallin, men den här gången blev det bara böter.

Öppet forum samarbetade ibland med Bevara Sverige Svenskt och tillsammans med lyssnare från Öppet forum anordnade de manifestationer tillsammans.

Andra saker som ska ha yttrats i närradiokanalen under sändning

Men zigenarna dom borde sättas dit, dom borde buntas ihop och skickas till Lappland och sättas i arbetsläger där

och

Om det varit krig då hade du fått ett nackskott som landsförrädare”

Pettersson kallade människor med afrikanskt ursprung för ”niggrer” och ”jävla avskum vi får hit till Sverige” och han kallade också de anställda på Sveriges radio för ”röda råttor”.

De klarade sig från många anmälningar på grund av att de hetsade inte mot specifika invandrargrupper utan invandrare i stort.

Öppet forum bytte sedan namn till Stockholmskanalen och hans medarbetare var under en tid Bo Nilsson som var Sverigedemokraternas vice ordförande under en tid i början av 90-talet. Bo Nilsson gick vidare till Nationalsocialistisk front efter att hans tid i SD och numera är han medlem i Nordiska motståndsrörelsen.

Här är ett par uttalanden som gjordes efter namnbytet

Jag kallar er för landsförrädare för det är vad ni är mot hela svenska folket. Ni har förstört det här vackra, fina landet ända sedan 1945. Det var då det började

och

Människorna i Sverige måste faktiskt uppfostra sina barn, för det första att inte blanda sig med andra raser.

och

Redan 1895 så klubbade judarna detta partiprogram för att överta världsmakten över hela jordklotet. Lägg märke till det. Det är inte bara Israel de ska ha makten över.

 

Källa: Svenska dagbladets digitala arkiv.
Olika publikationer från Bevara Sverige Svenskt

1 thought on “Den rasistiska närradiokanalen Öppet forum

  1. Håkan says:

    Eftersom brottet inte är ett artbrott kan man ifrågasätta fängelsepåföljd

Comments are closed.