De Sverigedemokratiska riksdagsledamöterna 2014

För ett år sen skrev jag ett blogginlägg om de ledamöter Sverigedemokraterna har haft under deras första mandatperiod i riksdagen. Det syntes direkt att Sverigedemokraterna inte var ett parti som alla andra även i riksdagen och inte enbart på kommunnivå som flera företrädare påstår. Nu har det varit val och de fick flera röster och därför också fler ledamöter. Här har jag tagit med dom nya och även de som sitter kvar från förra perioden och jag kommer att uppdatera detta allt eftersom. Visst, vissa ledamöter har ingen text under sig, men kom ihåg att detta inlägg gjordes klar drygt en månad efter valet och SD har fyra år på sig att hjälpa mig att fylla upp med mer. Jag ställer mig frågan: Är de fortfarande inte ett parti som alla andra?

A

 
Ahl, Jeff (SD)
Sverigedemokraternas nye riksdagsledamot Jeff Ahl kallar NSD:s chefredaktör för ”hyena” och SR för ”SovjetRadio”

B

 
Bengtsson, Angelika (SD)
Bengtsson blev kränkt av att åhörare vänder ryggen till hennes parti och inte de andra
 
Bieler, Paula (SD)
Bieler anser att det är naturligt att kvinnor och män fått olika roller i arbetslivet och ger olika hormoner skälet till det ”Jag är fullständigt övertygad om att rent evolutionärt så har kvinnor en större tendens att söka sig till omsorgsbranscher och mer känslomässiga argument. Män är mer rationella och har mer jägarinstinkter”
 
Bylund, Linus (SD)
Dömd för Våld mot tjänsteman och har en säregen debattstil på sociala medier

D

 
Dioukarev, Dennis (SD)
Den nyvalde sd-ledamoten Dennis Dioukarev  försvarar Rysslands HBTQ-fientliga lagar. Dioukarev har inga problem med att skriva för den enligt SD själva neofascistiska webbsajten Fria tider

E

 
Ekeroth, Kent (SD)
Avpixlat som är Ekeroths projekt och initiativ har vid ett flertal hängt ut barn bland annat Lucior och våldtäktsoffer .  Ekeroth vill kriminalisera tiggeri för utländska medborgare, men inte svenska. Samma retorik vill han ha med hemlösa. De med utländskt härkomst ska registreras och skickas till polisen medan svenska får vara kvar. Förvaringsläger för asylsökande är också Ekeroth’s ide.
 
Emilsson, Aron (SD)
Emilsson anser att det mångkulturella samhället hotar den svenska kulturen. Han vill inte att kyrkan ska vara en tillflyktsort för dom som flyr. Han tycker också tillsammans med Margareta Larsson och Julia Kronlid att kyrkan påverkas allt mer negativt av liberala och socialistiska värderingar.
 

F

 
Filper, Runar (SD)
Filper har dömts 16 gånger. Bland annat för stöld, misshandel och narkotikabrott och avtjänat flera fängelsestraff. Filper vägrar se antisemitism och förintelseförnekelse och han har flera gånger anklagats för toppstyrning. Han har även prenumererat på nazistiska tidskriften Info 14 och beställt material från nazistiska Riksfronten.
 
Forsberg, Anders (SD)
Forsberg tycker att det måste bli lättare att skaffa vapen. För mycket pappersexercis anser han. Är anklagad av partikamrat för att ha förskingrat pengar från Skaraborgsdistriktet.
 
Fransson, Josef (SD)
Josef länkade på Twitter till en film som påstår att Barack Obama är homosexuell och att det beror på den muslimska kulturen. Annat han har länkat till är en bild från högerextrema Nordisk ungdom där en amerikansk journalist blir halshuggen. Han är en flitig läsare av Ekeroths hatblogg Avpixlat. Fransson twittrar om att alla muslimer är extrema och de som inte är det är avvikelser. Han har uttalat sig om muslimer och islam ”Följer man det som står i den jävla skitboken, rent ut sagt. Då har man ingen plats i mitt samhälle”

G

 
Gamov, Pavel (SD)
När Mona Sahlins dotter gifte sig med en mörkhyad man kallade Gamov det för en fadäs i ett mejl till kryptonazistiska Nationaldemokraternas ledning vilka han har haft upprepade kontakter med. Är för dödsstraff. 2011 hyllade Gamov det nyfascistiska partiet La destra och sa att de har en sund nationalism.

H

 
Hagwall, Anna (SD)
Anna gjorde sig känd i intervjun där hon ville stänga gränsen för anhöriginvandring trots hon själv har sån bakgrund. Skälet hon kommer med är att hon inte tycker att de som kommer från fjärran kulturer vill arbeta lika mycket som andra. En kvinnosyn smög sig fram och gjorde Anna känd för hela Sverige. Kvinnor som blir slagna ska inte gnälla så mycket. Hon inte bara råkar säga detta utan fortsätter att hävda det i senare intervjuer. Ja, Anna har inte bara en knepig kvinnosyn utan hennes människosyn är lika vidrig. Hon anser att alla människor är lika mycket värda förutom de av annan kultur. Hagwall anklagar vänsterpolitiker med invandrarbakgrund att inte tillfört Sverige något. Motionerade om att stoppa judars makt över media.
 
Hedlund, Roger (SD)
Hedlund är dömd för misshandel flera gånger och han vägrar betala skadeståndet han dömt s att betala för den ena misshandeln. Hedlund är även dömd för häleri, stöld och olovlig körning.  Han han också sysslat med oegentligheter med vallistor där han har lagt till personer som varit ovetande om att de stått med och ljuger sedan om det
 
Herrstedt, Carina (SD)
Carina är den i SD’s riksdagsgrupp som innehar rekordet i att bli dömd för förtal. Hela tre gånger har hon lyckats med den bedriften. Carina sitter alltså i Riksdagen för ett parti, men tycker ändå att kvinnor inte ska ha makt. Den Sverigedemokratiska jämställdheten. Skickade rasistiskt mejl om fotbollslag.

J

 
Jakobsson, Stefan (SD)
Jakobsson vill bojkotta svenskslaktat kött på grund av det är djurplågeri. Missar att det ur djurens synpunkt inte är nån skillnad mot traditionell slakt och halal. Han vägrar också ta in fakta när den serveras rakt framför sig. Men som tur är äter Jakobsson enbart djur som inte skadats.
 
Jansson, Mikael (SD)
Jansson, SD’s förra partiledare och den första av dom som inte hade ett nazistiskt förflutet skrev motioner om att kunna sätta in militärpolis i ”problemområden”. Mikael Jansson införde på sin tid ett uniformsförbud för att bli av med det värsta huliganerna och nazisterna i partiet. I vilket annat parti behövs det? Åsikterna sitter ju inte i kläderna.
 
Jomshof, Richard (SD)
Richard har uttalat sig precis som fler av hans partikamrater att ”islam är ett större hot än nazismen”. Han skyllde Breiviks terrordåd på mångkulturen. Den före detta läraren vill göra 13-åringar straffmyndiga. Var hans elever så busiga? I sen intervju i Skånskan samband med SD’s utskick av den islamofobiska tidningen Dispatch international så säger Jomshof att tidningen inte kan vara rasistisk, för alla muslimer tillhör inte samma ras. Vill beslagta asylsökandes ägodelar som i Danmark.
 
Jönsson, Patrik (SD)
Jönsson vill förbjuda tiggeri för att det ger ”negativa och tråkiga inslag i gatubilden som det utgör så riskerar turister få ett felaktigt negativt intryck av vår kommun”.  Jönsson vill inte ta emot ett enda ensamkommande flyktingbarn.

K

 
Kain, Nina (SD)
Skriver i en krönika om en kollegas granne ”Kan vi inte bara banka henne gul och blå och hissa henne i flaggstången?” Likt sina partikamrater har Nina svårt med att betala skatt. Hon krävs på 70’000 extra skatt.
 
Karlsson, Mattias (SD)
Han tycker att Zlatan inte är svensk på grund av hans kroppsspråk. Karlsson tror likt utbrytarna i Framstegspartiet att somalier äter upp våra svenska igelkottar Karlsson har anonymt skrivit artiklar för Avpixlat. Expressen har fått tag i en mejlkonversation som visar att Karlsson har ljugit om sin löneökning och att han är själv den styrt löneökningen. I juni 2018 avslöjades det att Karlsson använt sig av nazistiskt språkbruk och antisemitiska konspirationsteorier.
 
Kinnunen, Martin (SD)
Är känd för en del uttalanden bland annat ”Traditionellt i Sverige så är neger en färg” och ”En neger är en neger, inget nedsättande”. Kinnunen blev i februari 2015 utsatt för en husrannsakan då han misstänks för grovt skattebrott
 
Kronlid, Julia (SD)
Har svårt att hitta något om Julia. Kan hon vara undantaget/Jokern i det här gänget? Hennes man insåg hur rasistiskt partiet är och hoppade av, men vad han såg och hon inte ser det vette tusan. De verkar ju annars ha svårt att se sin egen rasism i partiet eller kan hon vara undantaget/jokern som gör att SD är ett parti som alla andra? Hon förnekar evolutionen .

L

 
Larsson, Margareta (SD)
Åkessons svärmor och även den som sätter hans höga partilön. Förutom hennes lilla felräkning så har hon skrivit i sin nu borttagna blogg att kvinnans plats är hemmet för att föda barn. Den som söker kommer att hitta flera underliga antifeministiska citat från denna kvinna. Larsson vill även förbjuda viss konst och fängsla konstnärer. Larsson hoppade av partiet och i en intervju berättar hon om toppstyrningen i partiet.
 
Lång, David (SD)
David anser att det är en rättighet att slipa bo bland invandrare. David och Mikael Janson har lagt motioner om bland annat att invandrare måste vara nyttiga för Sverige och man ska också svära en trohet och lojalitet till kungen, staten och nationen. Gör man fel så ska man bli av med medborgarskapet. Lång vill tumma på människor med invandrarbakgrunds demokratiska rättigheter.

M

 
Marttinen, Adam (SD)
Marttinen valde under sin tid som bland annat kommunfullmäktige att vara frånvarande på möten när han anser dagordningen är slätstruken och tråkig, trots detta satt alltså Marttinen samtidigt på flera heltidstjänster och för detta hade han ett sammanlagt  arvode på 99 100 kr i månaden, vilket är 170 procent av ett riksdagsarvode. Däremot var Marttinen närvarande vid ett krogbesök. Han var så pass full att han knappt kunde stå på benen, gapa och väsnas kunde han till en sån grad att polisen var tvingen att tillkallas. Under den kvällen hade Marttinen gått fram till en person med invandrarbakgrund och sagt: ”Fast jag är rasist så tycker jag om dig”.

N

P

R

 
Ramhorn, Per (SD)
Ramhorn vill avveckla det mångkulturella samhället I Malmö och hur han hade tänkt göra det vet kanske bara han. Han vill även stoppa byggnationer av nya moskéer, men tillåta synagogor. Han anser att invandrare är mer kriminella och därför ska de DNA-testas enligt en motion han skrivit. Han skriver i en av sina debattartiklar att de ställer inte grupper mot grupper, men i meningen under gör han just det.
 
Richtoff, Roger (SD)
              Försöker vara trevlig, mot tiggare i Kista som nyligen blivit hotade och fått tändvätska sprutade på sig, och mejlar ”Med ovan som grund skall ni återvända hem snarast”

S

 
Sjöstedt, Oscar (SD)
SD’s nuvarande ekonomisk politiske talesperson har varit med att påta ihop en budget där han vill spara 152 miljarder kronor på att minska asyl- och anhöriginvandringen med 90 procent. Migrationsverket sågar hans kunskaper om hur  asylinvandringen fungerar. Sjöstedt har låtit sin hund attackera två barn vid två olika tillfällen med en veckas mellanrum. Skämtade grovt om judar under en fest.
 
Skalin, Johnny (SD)
Innan sin tid som riksdagsledamot la Johnny en motion i sitt gamla distrikt om  att alla bidrag till föreningar som sköttes av invandrare skulle tas bort omedelbart. Han har fortsatt i samma bana med att t.ex lägga motioner om att ha ett poängsystem för att avgöra om asylsökande ska få uppehållstillstånd eller ej. Korvkioskarbete dög inte för Johnny så han såg till att Försäkringskassan godtog hans ”bristande arbetsförmåga” och det passade ju bra för då kunde Johnny både studera och ge sig in i politiken och ta åt sig allt tyngre och tyngre uppdrag.
 
Stenkvist, Robert (SD)
Blev påkommen med att bära kläder med nazistmärken som han hade köpt från en känd nazistbutik. Han själv tänker fortsätta bära kepsen fastän han fått veta detta och det stöds även av SD Riks. Påbörjade 2009 ett register över politiska meningsmotståndare.
 
Ståhl, Jimmy (SD)
Ståhl vill ta ifrån vissa människor rätten att ha ett pass
 
Sällström, Sven-Olof (SD)
Sällström som tillsammans med Margareta Larsson skrev en motion om att de vill avskaffa alla åtgärder mot rasism och diskriminering. Sällström är en gammal ICA-handlare som gått i konkurs två gånger och har haft stora skulder hos kronofogden. Han anser att ”Konkurser är också en erfarenhet” och jag måste påpeka att Sven-Olof var SD’s ekonomiska talesman fram till valet och sitter idag i finansutskottet
 
Söder, Björn (SD)
Homofoben Söder som ställde upp i SVT Debatt och fick efteråt sina påståenden granskade och fick icke godkänt och gör det igen. Okunskap eller lögner? Avgör själv. Söder är även den som står bakom citatet ”precis som nazismen bekämpades måste nu islam bekämpas”. Läs gärna denna artikel Söder skrev 1999 om det positiva med dödsstraff. Söder var inte bara med på Tallinfärjan utan han var med Ekeroth till den högerextrema balen i Wien 2012.

V

 
Wiechel, Markus (SD)
Markus kallar svarta afrikaner för ”satans jävla aphelveten” och skriver ”efterblivna jävla pensionsräddare! på Facebook. Markus gjorde ju även sig känd när han blev påkommen med att föra register över hans partikamrater och deras åsikter och duglighet i partiet. Wiechel är även han dömd för förtal
 
Wiklander, Tony (SD)
Tony som innan SD varit aktiv i 6 olika partier har nyligen blivit stämd för kränkning av en f.d. partikamrat. Wiklander erkänner att han spridit osanningar om sin fd partikollega. Han åkte på en studieresa till Thailand och hade några entimmars möten bland annat endast ett de tre först dagarna. Resan gick på 11000 som då vi skattebetalare fick betala. Mot etablissemanget?

Å

 
Åkerlund, Jonas (SD)
Det har framkommit att Jonas är den Viktor som i början av 2000-talet uttalade sig väldigt rasistiskt och kallade invandrare för parasiter i SD’s egna radiokanal. Han ville också köpa fängelseplatser till tredje generationens invandrare i deras ”hemland” och utvisa hela släkten.
 
Åkesson, Jimmie (SD)
Partiledaren som tycker man ska säga sanningen och oftast säger sanningen. I Åkessons första debattartikel hittar vi den del som inte tillhör ”oftast”. Till sitt försvar säger Åkesson att det var lite slarvigt. Åkesson kommer med andra påpekanden som t.ex. om somalier som också visar sig vara på fel sida om ”oftast”. Ibland tror man att Jimmie har halkat på ena sidan ”oftast” för han verkar ha det svårt att komma rätt och så även i Gävle. Slarvigt eller på fel sida om ”oftast”? Ja, det är frågan. Om någon tvekar på om Åkesson är rasist så finns det uttalanden där han pekar ut enbart viss invandring som icke önskvärd. I Debatt från 2009 berättar han att den viktigaste åtgärden är att begränsa den muslimska invandringen och i en smygfilmad frekvens med kristna irakier så välkomnar han kristen invandring, men anser att muslimsk invandring är ett problem fast de kommer från samma områden. Åkesson har hela tiden påstått att han gick med i partiet 1995, men det är en lögn. Dokument visar att han gick med -94 då partiet var lett av en nazist.

 Ö

 
Östberg, Christina (SD)
Östberg får chansen att diskutera det som man inte får diskutera här i landet; hedersvåld och säger att hon inte vill diskutera det och passar frågan vidare till SD-kvinnor

Så där har ni fått en introduktion av de sverigedemokratiska riksdagsledamöterna.

5 thoughts on “De Sverigedemokratiska riksdagsledamöterna 2014

  1. jan sundin says:

    Herregud! Värre än jag trodde. Vill också emfatiskt påpeka att Camilla Sundin varken är biologiskt eller ingift släkt med mig.

      1. Silva Wistrand says:

        Intressant läsning, ytterligare fakta att granska, exv sitter Pavel Gamov, Uppsala som kommunalråd, landstingsråd och nu riksdagsledamot – samtidigt, Vad blir det för månadslön tro…

Comments are closed.