Carl Norberg och Partiet de fria

Carl Norberg är alltså antisemit och en förintelseförnekare och även en annan av partiets grundare var antisemit och har yttrat sig om att Tyskland blomstrade under Hitlers tid. Norberg själv har inget emot att skriva krönikor åt kryptonazisterna i Nationaldemokraterna.

Från Svenska kommitén mot antisemitism

Partiet De Fria är högerextremister med kopplingar till den rasideologiska och antisemitiska tidningen American Free Press (AFP). AFP grundades av den amerikanske förintelseförnekaren Willis Carto, Partiet De Fria anordnar bl.a. föreläsningar med den svenske förintelseförnekaren och antisemiten Carl Norberg. På sociala medier länkar man ofta till högerextrema tidningar som Nya Tider. En av partiets grundare, Peter Storm, har inte endast utmålat Jean Baptiste Bernadotte som ”pseudo-jude” och hävdat att Tyskland ”blomstrade” under Hitler. I Storms texter påträffas även formuleringar som påminner om Monserrats retorik, eller vad sägs t.ex. om ”Rothschilds [har] tagit kontrollen i land efter land… [och] äger de facto Israel”?”

Bloggaren Torbjörn Jerlerup har samlat ett antal skärmdumpar i ett inlägg där antisemitismen och förintelseförnekelsen är tydlig.

Expo skriver om Norberg i det här inlägget.

Huvudansvarig för internet- och ungdomsprojektet ”Judehatet” Samuel Nudel skriver om PDF på sin blogg

På dessa två bilder så ser vi att det länkas till fascistiska och högerextrema sajter på PDF’s officiella FB-sida.

Jag fick förklaringen av en medlem att det länkas till både det ena och det andra så det var inte så mycket med det. På två bilder medan ser vi Carl Norberg arbeta för högerextrema Nya tider. Så var det med det.


Länkar till båda bildernas ursprung
Intervju med Björn Söder
Intervju med diverse politiker
Ännu en bild där Norberg intervjuar Marc Anderson från rasideologiska och antisemitiska tidningen American Free Press för högerextrema sajten Nya tider. AFP har kopplingar till nazistiska organisationer och har även haft nazister som skribenter i tidningen. AFP grundades av den amerikanske förintelseförnekaren Willis Carto.

På en av bilderna så ser vi Carl Norberg mingla med nazistiska Svenskarnas partis partiledare Stefan Jacobsson under Almedalsveckan 2014. Norberg blev kickad som partiledare vilket vi ser på den sista bilden. En vecka senare är han tillbaks och så var det alltså med det avståndstagande.

Carl Norberg får frågan om han anser att Stefan Jacobsson är nazist och Norberg gör det enkelt för sig och svarar

Expo om Svenskarnas parti.

Därför är SvP ett nazistparti

Partiet de frias huvudfråga är banksystemet som de menar är korrupt och de vill istället skapa ett ärligt banksystem, men hur är det med deras egen ärlighet när det gäller ekonomin? I det här inlägget berättar en före detta aktivist hur omöjligt det är att få insyn i partiets ekonomi.

UPPDATERAT

PDF och Carl Norberg infiltrerades av en person och resultatet blev denna film som visar partiets sanna ansikte…

Spela video här 

Detta rimmar väldigt dåligt med antirasism eller hur?

UPPDATERAT 

Detta är från PDF’s officiella hemsida och deras FAQ, alltså vad de tycker i olika frågor.

Den bidragsmigration vi har idag är ett sätt att kapitalisera bankerna i det nuvarande ”pyramidspelsvalutasystemet”, den sk tillväxten. Bidragsmigrationen tjänstgör som penningsmängdsbärare

Benämner man flyktingar för bidragsmigranter så ska nog antirasister dra åt sig öronen

UPPDATERAT

Tony Nilsson är PDF-ledare i Göteborg kommun

Länkar till nyfascistiska Fria tider

Marcus Ljunggren är styrelseledamot och här delat han en förintelseförnekande artikel från Lasse Wilhemsson. Ljunggren skriver att fakta är fakta och att vi är känslostyrda så därför har fiction överträffat verkligheten och har hjärntvättats för att nå dit

Carl Norberg ordförande i Partiet De Fria, drar sig inte för hån o riktigt låga personangrepp. Anhängarmobben hejar på

Här intervjuas Norberg av kryptonazistiska Nya tider

På deras hemsida finns det en flik som heter Press där de samlat flera artiklar som skrivits om partiet

Som vi vet är Nya tider en en nazistisk sida med kopplingar till det nu nedlagda Nationaldemokraterna. American free press anses vara en hatsajt lik Avpixlat och som har kopplingar till nazistiska organisationer. Nya dagbladets chefredaktör är den gamla nationaldemokraten Marcus Andersson som enligt Judehatet är en antisemit. Snygg samling för ett parti som påstår att de inte är nazister och antisemiter.

Carl Norberg har blivit intervjuad av Nordfront som är nazistiska Svenska motståndsrörelsens hemsida. SMR klassas av Säpo som den nazistgrupp som är det största hot mot rikets inre säkerhet.

UPPDATERING 2/2 2016 

Här påstår Norberg att judar styrde Hitler. Enligt vissa med insyn i ”partiet” så ska han ha fått lämna partiet, men detta att han skriver under PDF-inlägg med sitt namn visar att så inte är fallet.

Uppdaterat

Här blir Carl Norberg intervjuad i Youtubekanalen Dissenting discussions nazisten Patrik Fridén som har kopplingar till det nu nedlagda nazistpartiet Svenskarnas parti. (Videon är numera tyvärr otillgänglig)

Partiet har gått från att vara ett parti till att vara en rörelse. Carl Norberg är fortfarande den som är ledare. Han kallas nu istället för huvudupplysare.

Nu är det inte bara Norberg som har nazistkopplingar utan Conny Grewe verkar ha smak för att försvara den nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

I det här Facebookinlägget försvarar Grewe NMR och här gör han likadan.

Marcus Ljunggren visar att även han är antisemit

partiet de fria

partiet de fria

Här förnekar Maria Margarida E Santo självaste existensen av antisemitism.

partiet de fria

2 thoughts on “Carl Norberg och Partiet de fria

 1. iblisindustries says:

  Det är vidrigt av både de rabiata antirasisterna och oerhört vekt av partiet de fria att lägga fällben för den som bäst och nästan ensam lyckats beskriva och belysa bankernas hänsynslösa historia och metoder.
  Fy fan vad äckligt att se hur man greppar efter halmstrån och saboterar för att själva framstå som bra människor.

  1. polimasaren says:

   Nu har det inte gripits efter några strån utan det finns stora höstackar som visar att Norberg är en antisemit, förintelseförnekare och samarbetar mer än villigt med nazister. Ja, det är klart att antirasister tar upp det här. Är man en konsekvent antirasist så är Partiet de fria absolut en nödvändighet att hålla ögonen på. Frågan är varför rabiata PDF-anhängare försvarar sin ledare fastän de vet hur han är. Hitler gjorde säkert bra saker också, men…

   Lite läsning om konsekvent antirasism http://www.unt.se/blogg/ledarloggen/antirasism-maste-vara-konsekvent/?blog=773&entry=3612627

Comments are closed.