Åkesson lovar att sänka invandringen, men…

Lite grundläggande fakta – ja FAKTA i stil med tyngdkraft, att jorden är rund och att havet är fullt av vatten:
1 Sverige ”tar hit” 1900 flyktingar per år. De kallas kvotflyktingar och plockas ur den pool av människor som UNHCR klassar som i behov av vidarebosättning. Det finns 27 länder i världen som tar emot kvotflyktingar vi tar emot flest.
2 Alla andra flyktingar som kommer hit kommer hit själva och söker ASYL i Sverige. De har alltså tagit sig hit själva. När de kommer är vi bundna av Dublinfördraget att A kolla om någon annan stat som skrivit under fördraget (i princip EU länderna och ett par side-kicks) redan tagit emot dem och B om så inte är fallet utreda om de ska få FLYKTINGSTATUS.
3 Dublinfördraget har minskat mängden ASYL-sökande som Sverige tar hand om eftersom det är rätt svårt att ta sig hit utan att bli tvingad att mellanlanda eller på andra sätt bli tvingade att söka ASYL i ett annat Dublinfördragsland först i vilket fall DET LANDET ska genomföra ASYL-processen.
4 Trots det tar sig massor av människor hit och det är vår SKYLDIGHET i enlighet med fördraget att utreda om de har har skäl att få flyktingstatus och därmed uppehållstillstånd.
5 Vilka som får flyktingstatus avgörs av strikta REGLER som är A FNregler B EUregler eller C Svenska regler. De svenska reglerna är lite mer liberala än till exempel de Danska (ett land SDarna ser som ett föregångsland) Det gör att vi ger ungefär 47% av alla som på egen hand kommer till Sverige och söker ASYL här uppehållstillstånd. Danmark med sina striktare regler ger uppehållstillstånd till runt 45% av alla som kommer till Danmark. Så mycket för deras järnhårda policy.

Av detta följer: Jimmy kan avbryta mottagningen av 1900 flyktingar genom att inte längre ta emot kvotflyktingar. Resten KOMMER ATT KOMMA HIT I ALLA FALL! Eftersom ingen ”tog hit dem” de reste hit själva och vi är bundna att bedömma deras flyktingskäl av avtal som GYNNAR oss (om man är SDare).
Skulle vi strikta upp reglerna så mycket vi kan kommer vi kanske komma ner till Danmarks siffror (allt annat styrs av EU och FN policy och de kan vi inte göra ett smack åt) betyder det att vi ”slipper” ungefär 1300 personer till.
Det gör att Jimmy är tvingad att spara 152 miljarder på att stoppa 3200 flyktingar. Hur ska han göra det? Sälja deras organ?
3200 flyktingar mindre ger MAX en besparing på 6 miljarder. och då har Jimmy räknat fel på 146 miljarder.
Så vad kan han göra?
1: Han kan införa stängda gränser och total tullkontroll – Det leder till att all Svensk import/ export industri tvärnitar och tappar BETYDLIGT mer än 152 miljarder per år i förlorade affärer.
Jag är dock jävligt imponerad av Jimmys partivänners lojalitet med saken eftersom det OCKSÅ betyder att ALL direktimporterad sprit kommer fastna i tullen och beläggas med erfoderlig tullavgift (som kan erläggas via nätet MEN kräver att du PERSONLIGEN åker till centrallagret i Malmö och hämtar din sprit där). Eller tänkte de inte på det heller.
2: Han kan begränsa vilka resmål som fick trafikeras från Svenska flygplatser. Du kommer få åka till Mallorca och möjligen Canarie-holmarna men du kan fetglömma Australien, hela Afrika och Amerika söder om USA (Planen till Australien mellanlandar i Dubai och där finns risk att gästarbetare smyger sig ombord). Dessutom kommer alla flygningar till Thailand upphöra eftersom en stor del av kärleksinvandringen kommer därifrån och den räknar Jimmy också in. Därför försvinner naturligtvis hela Asien utom Japan från tillåtna reselistan också.
Så där har ni det: Jimmy lovar sänka invandringen men det enda sättet han kan göra det på är att mobba de 1900 flyktingar som (varning SD terminologi följer) verkligen INTE ”Skulle klarat sig bra hemma eftersom de ju hade råd att betala någon för att komma hit” samt tracka alla ASYL-sökande så att 1300 extra av dem inte får stanna THATS IT. Det enda Jimmy kan göra är att spara 6 miljarder EFTERSOM VI INTE TAR HIT FLYKTINGAR – DE FLYR HIT SJÄLVA!!!
Det är som i skolan igen – killarna längst bak i klassrummet kan sextracka Nettan för att hon har schysta pattar och de kan mobba Timo för att hans farsa inte pratar Svenska MEN DE KAN FORTFARANDE INTE RÄKNA.
Så ni som röstar på Jimmy kommer stå där och undra varför det inte regnar pengar över er men det kommer inte göra nått för ni kommer fortsätta tro att det är därför att kommunistvänsterfeministflatbögmediasossehögervänsterliberalfittorna motarbetar er istället för att se sanningen vilken är att JIMMY LJUGER för er!!!
Jimmy vill inte styra, Jimmy vill tjäna en miljon om året och knalla runt i fina kostymer. Jimmy skiter i er och ni kommer aldrig få det han lovar – särskilt inte om han fick säg 35% av rösterna och faktiskt fick styra något. Det lär för övrigt vara hans värsta mardröm – fick han makt skulle alla hans anhängare se igenom lögnerna eftersom penga-regnet omedelbart skulle utebli.
Min stora fråga är dock – Varför i helvete bemöter inte media hans argument med dessa ovanstående eftersom vem som helst som kan läsa på fem minuter kan hitta all information om ALLA flyktingar vi ”tar hit” 1900 st och alla som KOMMER HIT SJÄLVA i fjol 65000 st.

 

Gästinlägg av Tor Tolander

8 thoughts on “Åkesson lovar att sänka invandringen, men…

 1. Gaijin says:

  1. Av 28438 personer som fick asyl år 2013 var 9833 personer antingen flyktingar enligt Genevekonventionen (7646 personer) eller kvotflyktingar (2187 personer.

  http://www.migrationsverket.se/download/18.7c00d8e6143101d166d29f5/1393235256561/%C3%85rsredovisning+2013.pdf (bilaga 3)

  2. Utlänningslag (2005:716), kap 5, 25§:
  ”Regeringen får meddela föreskrifter om att uppehållstillstånd inte får beviljas för övriga skyddsbehövande enligt 4 kap. 2 a § om det behövs därför att Sveriges möjligheter att ta emot utlänningar har blivit begränsade.

  Regeringen ska anmäla sådana föreskrifter till riksdagen genom en särskild skrivelse inom tre månader. Lag (2009:1542).”

  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Utlanningslag-2005716_sfs-2005-716/#K5

  Utan problem skulle man kunna minska flyktingmottagandet med minst en tredjedel.

  Sverige tar inte emot så kallade skyddsbehövande, t.ex. Syrier för att vi måste utan för att vi väljer att göra det. Så klart ska deras asylansökningar prövas men som man ser i utlänningslagen så är det lätt att författa en föreskrift om att inte ta emot skyddsbehövande under en kortare eller längre tid. Då begränsas asyl till de som förföljs för t.ex. politisk åsikt eller religiös läggning, och de som lämnar sitt land på grund av att det pågår krig där kommer inte att få asyl.

  Detta är ungefär vad S-regeringen gjorde 1989 med det så kallade Luciabeslutet.

 2. Morgan says:

  Enligt migirationsverket så kommer merparten av flyktingarna via Öresundsbron. Då ska Sverige enligt dublinförordningen skicka dem till Danmark, vilket är EU-landet som flyktingarna kom innan Sverige. Detta gör man inte. Sedan jämför du äpplen och päron när du menar att procentuellt så är det inte så stor skillnad mellan tilldelade uppehållstillsånd. År 2010 delade Danmark ut ca 5000 uppehållstillsånd mot Sveriges ungefär 31000! Man kan inte debattera mot SDs politik, se på valfri Ullenhag debatt och du kommer tröttna på argumenten som bygger på känslor. Sverige tar emot många flyktingar, detta beror på väldigt stor del att man får uppehållstillstånd direkt. Detta är väldigt snällt, men ekonomin kommer inte hålla. Samtidigt som 100 000 personer kommer till Sverige, så åker många unga till Norge för att få ett arbete, dessa som kommer till Sverige är i regel outbildade, möjligen inte från Syrien, eftersom det är kostsamt att betala en flyktingsmugglare färden till Sverige. Dessa outbildade kommer vara beroende av statliga stöd i stor del av livet, möjligen aldrig få ett riktigt arbete alls. Men vi får se, nu ”räddar” flyktingarna landsbygden från att avfolkas, men när det statliga stödet försvinner efter två år kommer det bli socialförsörjning eller så har de flyttat till en förort till en storstad. Om du inte vill förstå att det är kostsamt med flyktingmottagning, samtidigt som Sverige hamnar på topplacering i utdelade uppehållstillstånd, så borde du läsa mer än att dricka the med likasinnade.

  1. polimasaren says:

   Du har nog missuppfattat Dublinförordningen. Det räcker inte med att vistas i ett land före man söker asyl i Sverige för att vi ska skicka tillbaks flyktingar dit utan du måste
   − om du har fått ett visum eller uppehålls tillstånd av ett annat land som omfattas av Dublinförordningen
   − om du har rest in illegalt i ett land som omfattas av Dublinförordningen
   − om du redan har ansökt om asyl i ett annat land som omfattas av Dublinförordningen
   − om din familj redan har uppehållstillstånd i något annat EU-land kan det innebära att du får din asylansökan prövad i samma land.
   Sverige skickar tillbaks flyktingar enligt denna förordning när de kan. Det måste bevisas i vilket land flyktingen har sökt asyl innan för att de ska gå att skicka tillbaks personen. Skulle det inte gå att bevisa tar det andra landet inte emot flyktingen. Sverige har valt att inte skicka tillbaka flyktingar till ett par länder där flyktingar systematiska utsätts för övergrepp och där förhållanden för flyktingar är urusla.

   1. Morgan says:

    Det första landet som flyktingen kommer till ska hen söka asyl, dubblinförordningen. Att färdas in i EU utan visum är olagligt och då ska man söka i första land man kommer till. Med vetenskapen att de flesta kommer via Öresundsbron gör väl ändå till att Sverige inte skickar dem till Danmark. Vill minnas att man inte skickade till Grekland heller, detta för att de menade att förhållanden inte var goda nog. Vilket jag menar är anmärkningsvärt, Sverige har någon gloria, vilket fördömer och ska vara godare än alla andra länder. De andra reglerna är ju självklara, man ska ju inte ha möjligheten att åka runt i EU och söka asyl om man inte har skyddsbehov.

    Men tillbaka till kostnaden.

    Har du läst statistiken på vem som kommer till Sverige? Flyktingar är en förhållandevis liten del av den totala invandringen till Sverige. Anhöriginvandring är en stor och kostsam del.

    Eller har du ingen aning utan skriver ett inlägg som försöker vinna likes på Facebook?

    Eller menar du att Sverige blomstrar?, arbetstillfällena finns i överflöd? Ekonomin är på topp?

    Jag antar att du är politiskt aktiv och det skulle vara intressant att veta på vilket parti du representerar.

   2. Morgan says:

    Du skriver att Sverige max kan spara 6 000 000 000kr på 3200 asylsökare? Det blir en kostnad på 1 875 000kr per asylsökande. Varifrån har du fått dessa uppgifter? Stämmer dem är det väldiga summor som det rör sig om.

 3. Thordeus Plikt says:

  Hur lyckas Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen osv ha så låg invandring när vi ”tydligen” inte kan? Det är bara fånerier att påstå att vi inte skulle kunna göra precis som Finland.

  1. polimasaren says:

   Varför ska vi lyckas med att ha låg invandring? Är det inte bättre att lyckas rädda liv? Är det inte bättre att lyckas få hit studenter? Är det inte bättre att lyckas få hit gästforskare? Är det inte bättre att lyckas få hit de makar och makor som svenskar ha kärat ner sig i och gift sig med utomlands? Är det inte bättre att lyckas få hit dom barn som svenska par vill adoptera? Osv osv

   1. Morgan says:

    Problemet med ditt blogginlägg är att det bygger på känslor. Självklart ska man ha möjligheten att flytta till sin kärlek, men tycker du inte då att kärleken ska ta ansvaret för den invandrade makan/maken? Rädda liv? Men vetenskapen att Sverige delar ut uppehållstillstånd, hur många tror du mister livet till havet med sikte på Sverige? Med alla medel som läggs på den promille som kommer hit, hade de inte gjort mer nytta i närområdena?

Comments are closed.