En Sverigedemokrats skrämselpropaganda granskas del 5

Denna artikelserie knäcker myter och avslöjar extremt överdriven skrämselpropaganda från Eric Myrin. Han är vice ordförande i SD Nacka och första namn på SD:s valsedel till Nacka kommunfullmäktige och Eric är även ordförande för SDU Stockholm.

Exakt såhär som Eric Myrin gör i sin video, förvanskar SD och SDU och en del av deras anhängare ofta, i uppenbart syfte att försöka skrämma sina väljare till lydnad:

Denna del av artikelserien fokuserar på diagrammet som visas från 00:55 till 01:05 i Eric Myrins video.

———- video: https://www.youtube.com/watch?v=W8lG065QLnU ———-

Först återupprepar videon det antal personer som fått ett uppehållstillstånd under ett kalenderår, och kallar dessa lite slarvigt för invandrare. En tidigare del i denna artikelserie har visat att den siffran inkluderar väldigt många olika personer, som inte nödvändigtvis är flykting eller invandrare som ämnar stanna här permanent eller ens en lång tid. För den inkluderar även alla adopterade barn, gäststudenter, korttids-gäst-arbetare på t.ex. 6månaders-visum osv

Sedan nämns en siffra om att det endast skulle vara 5% av alla som får uppehållstillstånd, som skulle vara så kallade ”riktig flykting”.

Som jag redan konstaterat i denna artikelserie, så är siffran ca 93.000 personer en grovt överdriven siffra, och falskt framställer 93.000 som om de hade fått PUT, permanent uppehållstillstånd. Så då kan man ju inte längre påstå att det är bara 5% av dessa som är ”riktiga flyktingar” av samtliga invandrare under ett år – när det nu bevisligen inte är så många personer som kommer hit för att stanna permanent.

Källa: Migrationsverket, Beviljade PUT till flyktingar som sökt asyl : http://www.migrationsverket.se/download/18.5e83388f141c129ba6313945/1400506282766/tab3.pdf Beviljade PUT till personer som söker uppehållstillstånd för att bo tillsammans i Sverige med en person som tidigare fått PUT för sina asylgrundande skäl : spalten märkt ”därav flykt.-anh.” : http://www.migrationsverket.se/download/18.5e83388f141c129ba6313943/1400506277636/tab1.pdf

Och här måste man nämna att FN har vissa definitioner och uppsatta riktlinjer för när man ska ge en flykting asyl. Men, vi i Sverige inkluderar även andra riktlinjer (dock aldrig ekonomiska skäl), så att vi har ambition att erbjuda fler människor en fristad i Sverige, och vi har därmed lite bredare begrepp om vilka skäl som är asylgrundande, utöver FN:s asylgrundande skäl – det är inget argument för att börja skilja på flyktingar i termer som ”riktiga” eller inte ”riktiga”.

Sedan nämner speakern i videon att 24.000 personer kommer från MENA-länderna. Och när man väljer att refererar till olika personer som kommer från en specifik region, då tycker jag att man i ärlighetens namn även bör nämna antal personer som utvandrar till ett land i Afrika eller Mellanöstern under samma kalenderår, för att visa på migrationsöverskottet. (men vi kan ignorera det, för denna gång, men eventuellt återvända hit)

Om jag ska vara generös så kan jag nämna att det var 5.617 personer från Afrika som fick sin asylansökan godkänd under år 2011, och 5.711 personer från Asien, under samma år. Och då har jag inkluderat alla som fått PUT på sin asylansökan från alla länder i hela Asien + alla länder från hela Afrika.


OM NU SD och SDU själva påstår att de inte är rasister, om de nu hävdar så ihärdigt att de inte skiljer mellan folk och folk….

… Varför i helvete fortsätter de att göra EXAKT just det, med sitt skeva bruk av statistik på detta sätt???

Jag som knäcker myterna och lögnerna i deras statistik-presentationer, jag bryr mig aldrig om en person är en s.k.”riktig” flykting eller ej – för vet ni… ???

…jag är INTE rasist. och det är oftast bara en rasist som bär på rasistiska vanföreställningar som t.ex. att insinuera att 95% inte skulle vara s.k.”riktiga” flyktingar… vad 17 nu det skulle vara för person isåfall!

Dela och Sprid gärna denna artikelserie. Vi är många, vi är ickerasister, stoppa lögnerna NU! #Rasseskola

Fortsätt gärna att läsa kommande delar här hos Polimasaren, som knäcker fler av myterna i Eric Myrins skrämselpropaganda.

Mina källor är exakt samma källor som SDU:s Eric Myrin uppger under videon på sitt Youtubekonto.

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

 

Texten är skriven av Johan Löfström, medgrundare av Motargument.se http://motargument.se/author/Jo_lo/page/2/