Är allt sant som hat-siterna skriver om?

I sin desperata vilja att smutskasta andra människor och då särskilt muslimer väljer den främlingsfientliga siten Swedenconfidential att publicera en bild och en artikel där dom påstår att muslimer i Nigeria korsfäster en katt i protest mot den nyligen publicerade antimuslimska filmen Innocence of Muslims.

Skribenten är Kapten_Krok en av de mer frekventa skribenterna på rasistsiten. Han får den respons han vill på sin artikel då man ser swecon-läsaren boonkaan kommentera under artikeln att han vill korsfästa negrer som han kallar människorna på bilden.

En annan kommentar är den när mGTFO vill ”Atom-bomba alla jä*la muslimländer”

Fler vidriga kommentar finns under artikeln, men jag väljer att endast visa dessa två
Nu tror jag att alla djurvänner och då menar jag från alla politiska läger är överens om att detta är en fullständigt vidrig handling mot djur att det inte är okej och ska tas avstånd ifrån.
När man skriver artiklar, blogginlägg osv är det bra om man kollar upp sanningen om det man skriver. Källfakta är den seriöse skribentens bäste vän.
Är då denne artikel sann? Att denna händelse skett efter publiceringen av den antimuslimska filmen?
Det Kapten_Krok inte tänkt på är det går att kolla upp hans påståenden i artikeln. Vilket är lätt gjort om man bildgooglar just bilden med den korsfästa katten.
En intressant träff är bloggen Caudallure där i en av dennes artiklar kattbilden publicerats redan för ett år sedan, närmare bestämt 20/9 2011.
Även här på bloggen Catdefender.blogspot.se har bilden publicerats för ett år sedan.
Visst det kan bli fel ibland om man är ivrig att få ut en artikel, kanske inte har tid att kolla upp källfakta. Det må vara hänt om så är fallet. Nu är det inte riktigt så för då när denna artikel skrivs har det gått 22 timmar sen Patrik 818 skrev ett inlägg om att bilden redan publicerats.
Alltså efter 22 timmar finns både artikeln och bilden kvar. De hatiska kommentarerna fortsätter att välla in fastän både skribenten och Swedenconfidential har fått bevis på att artikeln är falsk.
Är det på detta sätt dessa främlingsfientliga hatsiter fungerar?
Ut med påståenden, falska eller sanna spelar ingen roll bara de hetsar mot andra folkgrupper?
Angående djurplågeri på bilden. Värnar man om djuren när man använder sig av en sådan här fullständigt vidrig händelse för sin egen vinning med ett syfte att sprida hat mot folkgrupper?
UPPDATERAT:
Fick ett tips från en annan blogg att kolla upp själva fotots attribut.

Lånar skärmdumparna från den bloggen.Vi tittar på denna bild och dess attribut:

Här ser man alltså att fotot är taget med en iphone och alltså ännu ett år tidigare än vad jag trott., närmare bestämmt 9/10 2010.

Som ni ser på denna bild har alltså Iphone även en gps.

Här ser vi att bilden är tagen i Angolas huvudstad Luanda.
Alltså är bilden tagen 2 år före det Sweden confidential påstår och inte ens i samma land utan ganska långt därifrån.

2 thoughts on “Är allt sant som hat-siterna skriver om?

Comments are closed.