Tankar om Sverigedemokraternas strategi

40% av journalisterna självcensurerar när det kommer till att skriva kritiskt om SD och om ämnen som rör dom. Som Anders Lindborg sa han kan skriva elakt om nåt av de andra partierna, men endast få ett arg telefonsamtal från en pressekreterare, men skriver han om SD kommer en hatstorm oftast med flera hot och nej, det är inte enskilda företrädare eller sympatisörer.

Från att se människor som tigger till att få människor att alltid tänka ”organiserat” med hjälp av en valkampanj handlar inte om enstaka hatare. Från att få människor att tänka ”organiserade tiggare” trots att det inte är förbjudet att tigga till att tänka ”organiserade kriminella tiggarligor” genom samma EU-kampanj trots att det inte finns fog för att påstå att det finns kriminella ligor handlar inte om enstaka hatare. Partiet har piskat upp ett ordentligt hat mot dessa människor och nu skördar vi vad Sverigedemokraterna har sått. En människa mördad, ett stort antal mordbränder och försök till mordbränder, ett ännu större antal fysiska angrepp på dessa människor, det har till och med skjutits på dom, deras tält har skurits sönder, de har misshandlats, de har spottats på, sparkats på. Det här är bara en folkgrupp som SD har i sitt sikte.

De har målat upp muslimska kvinnor med Niqab som ett stort hot trots att det endast fanns ett hundratal kvinnor som bar det plagget då. Det kastas sten på muslimska kvinnor, de knuffas på, de spottas på och de får utstå både det ena och de andra verbalt. Det skämtas om dessa kvinnor som om de vore vandrande sopsäckar och oidentifierbara potentiella terrorister. Deras huvudbonad kallas nedsättande för hucklen.

De nyttjar ord om fulmedia, Stasimedia, DDR-media för att avpersonifiera, demonisera och avhumanisera journalister så de kan lättare rättfärdiga attacker mot dom. Detta är ej heller ett verk av enstaka företrädare och sympatisörer. Se på Twitter om det skrivits en artikel som de inte gillar. Kommentarerna haglar från fotsoldater, lokala företrädare och riksdagsledamöter.

Det är så här Sverigedemokraterna fungerar. De kör sin hatpropaganda kamouflerad som ”invandringskritik” och piskar upp stämningen mot folkgrupper. Det är deras strategi, omedvetet eller medvetet.Detta motstånd mot vissa människor ligger djupt rotat i deras ideologi, i deras världsbild. Se på Björn Söders uttalande om judar och samer. Direkt hämtat ur principprogrammet. Jag brukar säga att de rasistiska uttalanden SD-politiker gör är endast ett symptom på vad SD är för parti. De påstår allt för ofta att det handlar om folk som inte ideologiskt hör hemma i Sverigedemokraterna, men jag påstår att det är precis vad de är. Det är bara det att de inte är medietränade och kan inte hålla käften när det behövs, därför får vi se rasistiska, homofobiska och sexistiska kommentarer med jämna mellanrum. Mycket av hatet sprids via Kent Ekeroth och hans blogg som är SD’s inofficiella propagandakanal. Det som tyder på det är alla hyllningar från företrädare och även deras partiledare Åkesson, deras totala ovilja att ta avstånd ifrån den ”sverigevänliga” sajten som inte bara sprider hat utan också rena pressmeddelanden från partiet. Jag avslutar med ett av mina favoritcitat: Sverigedemokraterna är inte rasister för att de kritiserar invandringen, de kritiserar invandringen för att de är rasister.

1 thought on “Tankar om Sverigedemokraternas strategi

Comments are closed.