”Sverigevännerna” pekas ut i Säpo-rapport – blir kränkta

Tänkte först inte skriva något inlägg vare sig själva artikeln eller om de kommentarer under Avpix…Samnytts artikel där de hänger ut de kvinnliga forskare som skrivit rapporten Rutten demokrati – Konspirationspropaganda, rasism och våld. Men efter att ha sett kommentarerna på hatsajten Samnytt så tänkte jag att den här mentala härdsmältan kan jag inte låta gå obemärkt förbi. Förutom att kommentatorspöbeln är så fruktansvärt kränkta så hittar vi rasism, antisemitiska konspirationsteorier, sexism, antidemokratiska åsikter och våldsfixering bland kommentarerna.

Börjar med ett par kommentarer som visar hur lätt det är för dom att börja tala om att bruka våld.

Att den Sverigevänliga rörelsen har blivit mer öppet konspiratoriska och på köpet också mer paranoida har nog de flesta märkt och här är ett par exempel som visar att detta stämmer även in på Samnytts kommentatorssoldater.

Visst finns antisemitismen bland dessa herrar. Ett vanligt hatobjekt är George Soros som är av judisk härkomst och enligt konspirationsteorin så ska han ligga bakom en global konspiration som vill förinta nationalstaten och med en muslims invandring ta över världen.

Kvinnohatet föder totalt i detta kommentatorsfält. Det handlar om allt ifrån att förminska deras kunskaper för att de är kvinnor till riktigt vidriga sexuella påhopp. Allt detta för att underminera trovärdigheten för rapporten.

Denna grupp som lever och verkar i en bubbla börjar så småningom att sluta lita på fakta och forskningen. I fallet Samnytts kommentatorsfältherrar har det gått väldigt långt.

Avslutar med några skärmdumpar som visar helt galna och knappt begripliga svamlerier.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har en gång sagt att Avpixlat som numera kallar sig Samnytt tillhör den sunda delen av den Sverigevänliga nätrörelsen. Skulle vilja påstå att det är tvärtom, ett kungadöme av galenpannor. Avslutar med en sista skärmdump.

Säpo rapport