Sverigedemokraterna, partiet med de flest brottsdömda

För att vara ett parti som har brott och straff som en av de viktigaste frågorna har partiet en extremt hög andel dömda bland de sina. Det har de haft sen starten och har det än idag. Ändå gnäller de över invandrare som har en mindre andel dömda procentuellt sätt än de själva. Men vi vet ju att när de vill döma och utvisa så handlar det inte om något annat än de som de så gärna vill ge sig på i andra områden. Men oavsett deras agenda så ska vi ta och kika på hur det sett ut genom åren. Från starten och tio år framåt såg det ut så här och antalet med nazistkopplingar får ni på köpet:

Sverigtedemokraterna Brottsdömda

 

 

 

 

 

 

 

Källa: Sverigedemokraterna – Den nationella rörelsen av Stieg Larsson och Mikael Ekman Ordfront förlag ISBN 91-7324-877-0 Sid 225-226

Som vi ser handlar det om ganska många som är dömda av deras företrädare de första tio åren. Innan vi går över till nutid så tar vi oss en kik på Sverigedemokraterna i Dalarna 2001. Där var 10% av företrädarna dömda för brott som våld mot tjänsteman, försök till utpressning, olaga vapeninnehav, grov stöld, grovt sexuellt utnyttjande av minderårig för att nämna några brottskategorier.

2006 gjordes det en ny granskning och då av alla kandidater inför valet och det visades sig att även nu handlade det om runt 10 % av alla som var dömda för något brott.

Nyheter24 gick 2017 igenom alla partiers riksdagsledamöter och det visade sig att 11 av Sverigedemokraternas ledamöter på något sätt varit i klammer med rättvisan. 6 av dom var dömda för brott. Av de övriga partiers sammanlagda 300 ledamöter var 3 dömda. SD var alltså dubbelt så kriminellt belastade som de andra partierna tillsammans.

Senaste gången kriminaliteten i Sverigedemokraterna undersöktes var inför valet 2018 då det återigen visades sig att SD hade flest dömda bland sina kandidater. Så här såg det ut:

Sverigedemokraterna Brottsdömda

 

 

 

 

 

Sverigedemokraterna hade mer än dubbelt så många kriminellt belastade bland sina kandidater med sina 7,1% som Vänsterpartiet som då kom på andra plats med 3,4%.

I Örebro inför samma val visade det sig att var femte var dömd för något brott.

Av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter sen 2010 som har på något sätt blivit dömda för ekonomiska brott eller fifflat med skattedeklarationen.

  • Kent Ekeroth: Blev under 2013 och 2015 ålagd att betala in stora belopp till skatteverket för att han inte deklarerat de donationer till Avpixlat han fått.
  • Martin Kinnunen: Blev 2016 dömd för bokföringsbrott.
  • Anders Forsberg: Döms 2018 till fängelse för förskingring.
  • David Perez: Numera tjänstledig från Riksdagen, men krävs i år på 10 miljoner för bland annat utebliven skatt.
  • Anna Hagwall: Upptaxeras för att hon dragit av kostnader som hon inte har kvitton för i deklarationen för 2016.

Som vi ser på statistiken på antalet dömda så är Sverigedemokraterna mer kriminellt belastade än något annat parti. Det handlar alltså inte om att alla partiet är lika goda kålsupare för skillnaden är stor mellan de olika partierna.