Sverigedemokraterna och diskrimineringslagen.

Det sprids en meme som föreställer Sverigedemokraten Richard Jomshof där han säger

Diskrimineringslagen måste avskaffas – eftersom den är diskriminerande mot oss rasister och homofober.

Det är en rolig bild och visst kan man skratta på Sverigedemokraternas bekostnad. Men det ligger en hel del mer bakom Sverigedemokraternas utspel om diskrimineringslagen. Jag ska försöka förklara. Sverigedemokraterna gör inte mycket som inte är ideologiskt utan det finns en tanke bakom det mesta de gör.

I det här fallet ska vi titta på det om man använder sig av termer från definitionen av fascismen. Den inre fienden som i Mussolinis Italien var socialister och kommunister och i Hitlers Tyskland så var det även judarna. Den degenererade nationen skylldes på dessa grupper. Men vi ska gå igenom det som Sverigedemokraterna ser som sina ”fiender”.

Först ut är invandrarna. SD har ändå från starten haft slogans som ”Jobb till svenskarna först”, ”Svenska skattemedel till svenskarna först”. Ja ni förstår vart jag vill komma. Enligt SD är det folket som ska ha tillgång till landets resurser i första hand. Frågan är då vilka som tillhör folket. Jag ska gå igenom detta i ett kommande inlägg. I och med detta så skulle de med invandrarbakgrund som då inte är svenskar i SD:s ögon inte få förtur till exempelvis arbete. Därför måste diskrimineringslagen bort för med den så skulle invandrare kunna få gå före i kön till arbete. Att vissa grupper i samhället har svårare på arbetsmarknaden spelar ingen roll.

Vi har också aspekten med diskriminering mot kvinnor och där lär vi titta på deras syn på jämlikhet. SD är särartsfeminister och med det menas att de anser att män och kvinnor är skapta olika och ska därför ha olika positioner i samhället. Män är jägare som ska arbeta för att försörja familj och hem medan kvinnor är den vårdande och därför ska sköta hemmet och vara hemma med barnen. Det gör att de inte vill att kvinnor ska göra karriär och därför ska arbeten ges till män i första hand.

Det sista jag tänker ta upp är sexuell läggning. SD har en konservativ bild av familjen där barnen ska ha både en mamma och en pappa. Förutom den omoderna uppfattning på hur föräldrabilden kan se ut så ser de också hbtq som en del av den degenererade nationen. Därav motståndet mot dessa. Skulle diskrimineringslagen gälla så skulle dessa personer få mer rättigheter och deras läggning skulle bli mer legitim än vad Sverigedemokraterna vill. Motståndet mot Pride har samma bakgrund.

Så visst kan vi ska vi skratta åt skämtet, men vi lär förstå att det handlar om att förslaget att ta bort lagen har en ideologisk bakgrund och verkligen är alltså mer skrämmande än vad som man först kan tycka.