Nya dagbladet och antisemitismen

Nya dagbladet är inte lika känd som de andra ”alternativa medierna” så därför känner nog inte många till den. Den ansvariga utgivaren är en före detta Nationaldemokrat. Nationaldemokraterna var ett högerextremt utbrytarparti från Sverigedemokraterna som lades ned 2014. Partiet samarbetade vid ett flertal tillfällen med nazistiska organisationer som Svenska motståndsrörelsen (nu NMR) och Nationalsocialistisk front.
 
Den här artikeln som är en krönika är en text laddad av antisemitiska konspirationsteorier. Ska gå igenom några begrepp som visar detta. I den högerextrema världen så är ordet ”globalister” en synonym för judar och ser vi i den här artikeln så nämns också bankväsendet som en del av de som styr. Detta är också en indikation om att det kan handla om judar.
 
När de oligarker som styr vår värld och har ägarkontrollen i de stora företagen och bankerna betraktar marknaden…
 
Det finns mer…

Större delen av det svenska politiska etablissemanget har inordnat sig efter den globalistiska tänkta världsordningen och medverkar aktivt

Den nya världsordningen handlar om att judarna har en hemlig regering som styr över alla regeringar.
Ett sista citat från artikeln

Det låter så tilltalande med ett gränslöst globalt samhälle med fri rörlighet

En del av konspirationen är att judarna styr massinvandringen till väst.

Detta handlar tveklöst om denna antisemitiska konspirationsteori om att judarna styr världen. Krönikan är skriven av Lars Bern som är en svensk teknologie doktor, företagsledare, författare och samhällsdebattör.

Samuel Nudel skriver på sin blogg Judehatet om antisemitismen i Nya dagbladet
Läs Expos artikel om Nya tider som också har kopplingar till Nationaldemokraterna. Den tidningen sprider också antisemitism.
Antisemitism i andra alternativa medier
Fria tider sprider antisemitiska konspirationsteorier

1 thought on “Nya dagbladet och antisemitismen

  1. Pingback: Nya dagbladet – De svenska hatsajterna

Comments are closed.