Konsekvent djurrättsaktivism?

Det pratas ofta om Halalslakt och många är väldigt upprörda över den formen av slakt. Vad jag inte förstår att dessa ”djurrättsaktivister” inte tar upp all annan grym slakt. För inte är det bara religiös slakt som är av ondo utan även det kött som folk tror slaktas på ett bra och fint sätt är väldigt ofta inte annat än ett grymt djurplågeri. Texten nedanför visar sanningen om djur som slaktas för att köttätare i Europa och då även i Sverige pga import ska kunna äta sig mätta.

Sverige är det enda EU-land där det är förbjudet att avliva djur som inte först bedövats med exempelvis slaktmask, koldioxid eller elchocker. I övriga EU-länder medges undantag för religiös slakt där strupen skärs av på fullt medvetna djur som därefter får förblöda. En fransk kartläggning visade att det kunde ta upp till elva minuter innan de panikslagna och fastspända korna dog av blodförlust. I genomsnitt tog det 4–5 minuter. Nu visar en färsk rapport från EU-kommissionen att den obedövade slakten inom EU är mycket större än vad som kan motiveras av efterfrågan på kött som är halal eller kosher-slaktat. En sådan efterfrågan skulle kunna motivera en rituell slakt på mellan 0 och som allra mest 8 procent i olika länder. I realiteten utgör den obedövade slakten upp till 75 procent av all slakt av såväl får som nötkreatur i exempelvis Belgien, enligt EU-kommissionen. I Frankrike slaktas 41 procent av nötkreaturen utan bedövning och på Irland 34 procent. Siffrorna är betydligt högre än tidigare bedömningar som talat om att 5–10 procent av nötkreaturen slaktas utan bedövning. Följden är att konsumenter även i Sverige riskerar att ovetandes äta importerat kött från djur som slaktats på detta sätt

Citat från SvD

Originaltext

Antingen är SD-djurrättsaktivister ovetande eller så är det viktigare för dom att smutskasta och hetsa mot invandrare. Det är upp till dom att bevisa nu att de verkligen står på djurens sida.