I likhet med Breivik…

I SD-ismen finns alltså många ideologiska likheter med Breiviks snedvridna världsbild. Hatet frodas bland rasistleden som marscherar jämte SD’s främlingsfientliga, islamfientliga politik. Frågan är inte om utan när nästa ”Breivik” kommer att se dagens ljus. Hat göder extremism, så varför skulle inte denna form att göra det. Illviljan mot islam (om ni ändå kunde lära er att skilja på islam som religion och politisk islam) har gått så långt att fler än få tror sig vara i krig mot islam. Kommentarerna på en del internetforum visar att det hatiska budskapet vilket många (inte alla) sd-iter har och det behövs endast en liten gnista för att tända den explosiva rasistiska krutdurk vilket kommer att resultera i flera högerextrema, islamofobiska terrorbrott som med stor säkerhet även som Breiviks massmord skörda en hel del människooffer.

Detta är en del av det jag tycker är värt att komma ihåg från rättegången idag. Känner ni igen dessa idéer från Avpixlat, tryckfrihetssällskapet och sverigedemokraterna? Om Breivik:

* Han försvarade sverigedemokraterna
* Han attackerade mångkulturalism
* Han attackerade islam
* Han attackerade massinvandringen
* Han ser sig själv som nationalist
* Han har varit intresserad av invandringspolitik sen han var 15 år
* Han har varit med i konservativa Fremskrittspartiet
* Han säger att muslimer ligger bakom en stor mängd brott mot det norska folket
* Han säger att medierna kommer censurera honom

Personligen finner jag egentligen den enda stora skillnaden mellan Breivik och stereotypisk sd ideologi att han säger att han är militant, medans sd har tagit avstånd från våld.

Citat lånat från en Facebook-grupp.
En punkt fattas här och det är hatet mot vänsterpartier och socialister som finns utbrett bland många högerpopulistiska partier, antimuslimska grupper och nazistiska falanger.
När det gäller SDiters hat mot socialismen och arbetarpartier/organisationer så är det obegripligt då de hatar de som byggt upp Sverige och folkhemmet som de så gärna skanderar att de vill ha tillbaka. Trovärdigheten sjunker drastiskt hos dessa partier när motsägelserna flödar.

Flera antimuslimska grupperingar har  börjat ta avstånd i från Breiviks idéer, vilket är bra eller kunde ha varit bra om de redan innan det fruktansvärda dådet tagit avstånd ifrån dessa åsikter som de har gemensamt med Breivik om än i en mildare variant där våld är uteslutet, men hatet finns kvar.