Cirkeln är sluten

Jimmie Åkesson har släppt en singel, men det är inte första gången en Sverigedemokratisk partiledare sysslar med musik. På en skiva tillsammans med Ulf Ekberg (Ace of base) spelar Anders Klarström, samma nazist som är partiledare när Åkesson går med i partiet. Skivan är släppt av Flashback och innehöll låtar som ”Vit makt, Svartskalleslakt” och Smash the VPK”, På bilderna ser vi omslaget Flashback gjorde på den CD som Flashback släppte för att påminna om Ekbergs bruna förflutna.

På en annan bild ser vi Ulf Ekberg i rött tillsammans med nazisterna Anders Klarström, Jerker Magnusson och Leif Zeilon. Även Ola Sundberg som blev känd för att ha uttalats sig ”Det är onaturligt och osvenskt med främmande barn på dagis. Jag vill inte använda ordet ras, men det ser äckligt ut när man ser två föräldrar med en indisk unge mellan sig” är med på bilden,

Det är inte första låten som Åkesson är med och spelar in. Tidigare har han spelat in en cover på Ultima thule, ni vet det bandet som spelade den kvällen då Anders Klarström som för övrigt också spelar piano som Åkesson, talade om den zionistiska ockupationsregeringen (ZOG på engelska), en av de vanligaste antisemitiska konspirationsteorierna.

Anders Klarström som sa i en intervju att Vitt ariskt motstånd var välkomna till deras manifestationer hade likt många andra av SD:s grundare ett förflutet i Nazistiska Nordiska rikspartiet. Under ett torgtal där Kent Ekeroth hade för några veckor sen stod uniformerade högerextremister från etnopluralistiska Nordisk ungdom.

Jimmie Åkesson var med och startade upp SDU Sölvesborg och blev sedermera också ordförande för SDU, det ungdomsförbund som moderpartiet idag har klippt banden med. En av anledningarna var att det var flera som var dubbelanslutna eller hade samröre med Nordisk ungdom. Detta var alltså andra gången ett ungdomsförbund bildades. Första upplagan lades också ner på grund av att det var för extremistisk och många var dubbelanslutna till nazistiska organisationer.

Cirkeln är sluten.

Cirkeln är sluten

2 thoughts on “Cirkeln är sluten

  1. Peter says:

    Intressant! Tack för en bra blogg! Läser varje mail 🙂

    1. polimasaren says:

      Tack. Det känns väldigt bra att det jag gör är uppskattat.

Comments are closed.