SD:s Sverige – Kartläggning och åsiktsregistrering

Alla kommer väl ihåg vilket rabalder det blev när Kent Ekeroth la en motion där han ville registrera människor efter ursprungsnationalitet. Han ville inte bara registrera de som är födda utomlands utan även de vars föräldrar är födda utomlands. Även om bara en förälder är född utomlands skulle deras barn registrerats. Detta har gjorts tidigare i historien och vi vet att det slutade väldigt illa. Nu är det ett steg mellan att registrera någons nationalitet och det som skedde då på 30 och 40-talet, men det var så det började. Ekeroth har också motionerat att det ska vara straffbart för utländska människor att tigga, men inte för svenskar.och att det ska vara skillnad på vilken typ av fängelse människor ska sitta i och även det beroende på etnicitet. Som svensk ska du ha en status och som av utländsk härkomst en annan.

2011 begär Sverigedemokraterna att Riksdagens utredningstjänst ska kartlägga vilka riksdagsledamöter som har dubbla medborgarskap vilket de fick avslag på. Inte helt oväntat la Ekeroth och Thoralf Alfsson , ni vet han som uppmanade sina fotsoldater att ge sig på en myndighet in en motion om förbjuda de med dubbla medborgarskap att bli riksdagsledamöter. Då var vi där igen.  Enligt Nürnberglagarna som kom 1935 så gjordes det skillnad på de ”riktiga” tyskarna och ett minoritetsfolk. I de tillägg som kom i november det året så förlorade judarna sin rösträtt och de förbjöds att inneha offentliga ämbeten eller vara statstjänstemän.

Alldeles nyligen gick partiledaren Jimmie Åkesson ut med att han vill kartlägga muslimer och deras åsikter. Denna vilja att kartlägga är alltså förankrad i den absoluta partitoppen, men enligt rättsexperter så är det olagligt att föra register på människor beroende på politisk och religiös grund. Det verkar inte hindra partiledaren att det både skulle bryta mot regeringsformen och Europakonventionen.

När det framkom att polisen hade fört register på romer för ett par år sedan så var alla partier emot detta. Det fanns ett undantag och det var Thoralf Alfsson som var riksdagsledamot på den tiden. Han försvarade det register som det  fanns oskyldiga och till och med små barn i. Detta enbart för att de hade ett romskt ursprung.

Även journalister ska åsiktsregistreras enligt en lokalpolitiker i Norrtälje. Anledningen är att han vill att journalister ska kvoteras in efter partitillhörighet. Kent Ekeroths blogg går steget längre och vill även förfölja journalister

När journalisterna nu på riktigt börjar förfölja folk och åsiktsregistrera dem, kommer vi snart att börja använda exakt samma metoder mot dem själva. Vi gissar att det inte kommer att uppskattas. Fortsättning följer.

Att detta är en verklighet för många journalister och även för andra som granskar eller skriver negativt om Sverigedemokraterna kan ni läsa om här. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth som även är ledamot i Justitieutskottet har vid flera tillfällen uttalat sig om att han vill byta ut eller stoppa media. ”I sinom tid” hette det i ett av hans Tweets för ett tag sen och då passar det bra om den yrkeskåren redan är registrerad?

Riksdagsledamoten Robert Stenqvist mer känd som den som bar nazistiska symboler i Almedalen 2014 och gjorde så även i riksdagen påbörjade 2009 ett register över meningsmotståndare, feminister och fackligt aktiva. Personindexet innehöll såväl persondata som åsikter.

En annan riksdagsledamot vill i en motion utöka en myndighets möjlighet att kartlägga människors ”ras, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse och sexualliv”. Visserligen vill han att uppgifterna ska avkodas personuppgifter, men att myndigheten ska kunna härleda de anonymiserade kodnumret tillbaks till ett personnummer.

Sverigedemokraterna har lagt motioner om att styra media med hot om att dra in presstödet, de vill se över ledningen i SvT och SR för att de rapporterar felaktigt om Sverigedemokraterna, sparka polisledningen när de tar makten, likrikta folkbildningen, förbjuda viss konst, förbjuda fackliga stridsåtgärder (strejker), förbjuda adoption och insemination för samkönade. Allt detta och mer där till är något Sverigedemokraterna vill inskränka i den framtid där människor alltså är registrerade efter ursprung, åsikter, politisk hemvist och religiös åskådning.

Denna bild är en bild av den framtid som vi kan förvänta oss om Sverigedemokraterna får egen majoritet i Sveriges riksdag. En framtid med åsiktsregistrering och kartläggning av människor som är förbannat otäck och en framtid jag absolut inte vill ha.

 

åsiktsregistrering

2 thoughts on “SD:s Sverige – Kartläggning och åsiktsregistrering

  1. Eva grichting says:

    För stor tolerans föder rasism ! Paparazzis föder motparten.
    Tiggandet skall inte behövas i ett välfärdssamhälle!!

Comments are closed.