Sverigedemokraterna och media

Kent Ekeroth, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna verkar ha något emot media och har vid flera tillfällen uttalat sig om att han vill stoppa media och ersätta dom med ”Sverigevänlig” media.

 

Det är inte bara Ekeroth i Sverigedemokraterna som vill styra media. I motionen 2010/11:K393 Politisk tv-reklam vill Sverigedemokraterna styra median bland annat genom att strypa de ansvariga utgivarnas möjligheter att påverka innehållet i reklamen. Media ska alltså inte få säga nej om inslagen bryter mot medieföretagens etiska regler eller mot lagen.

Till landsdagarna 2015 går partiet ut med att de ska välja ut vilka journalister som får närvara och rapportera om vad som sker dessa dagar.

Utvalda journalister portas från SD:s landsdagar

Jag är portad av SD

Kontrollerandet av medier är en av fascismens grundpelare. Just saying.

 

Läs mer:

Proletären: Det är oss SD vill stoppa

SD: Utestängningen av Expressen ett särskilt fall

Fascismen är Sveriges tredje största parti

 

Nu har ännu en motion lagts där de nu vill byta ut ledningen på svensk statsägd media för att de ger enligt SD en felaktig syn på deras parti

SD vill se över ledningen av SVT och SR – de rapporterar felaktigt om SD

En bra bild som visar utvecklingen

OBS
Jag har bytt namn på inlägget för det ska kunna gälla partiets inställning till media generellt och inte enbart Ekeroth. Detta inlägg kommer att uppdateras allt eftersom det kommer mer liknande uttalanden, motioner och gärningar som riktas mot olika medieföretag och om deras vilja att likt fascister ändra/styra på den media som vi känner till den idag.

 

UPPDATERING

I ett lagförslag där bland annat ett utökat presstöd och alla partier är överens förutom Sverigedemokraterna. Det är tydligt att de vill att viss media ska försvinna.

Politisk enighet för presstödet 

UPPDATERING

Avpixlat, Kent Ekeroths projekt har vi flera tillfällen gått ut med uppmaningar att förfölja journalister

Kent Ekeroths projekt hotar journalister – vi ska förfölja och åsiktsregistrera er 

Svensk pressfrihet i fara om SD får politiskt inflytande 

I ren fascistisk anda har nu även riksdagsledamoten Markus Wiechel lagt en motion där han vill straffa media som skriver sånt som inte är godkänt av politiker. Han använder ord som ”det är sällan som vederbörande får sona sitt övertramp”

2011 införde Ungern en lag som gjorde så att regeringen har full kontroll på media via en ny myndighet

EU tveksamt till ungersk medialag

Almqvist hyllar polska regimen efter att de sparkat alla journalister i public service

Linus Bylund, riksdagsledamot anser att svenska journalister är ett hot mot nationen.

Riksdagsledamoten Linus Bylund till Sverige journalister – ni är nationens fiender!

Det finns andra sätt att påverka och tysta kritisk media. Under 2015 ökade antalet anmälningar med politisk grund till Allmänhetens Pressombudsman (PO). I första hand kom dessa anmälningar från medlemmar eller sympatisörer till Sverigedemokraterna. Nästan alla avskrevs.

SD bakom fler PO-anmälningar 

Anna Hagwall, ni vet hon anhöriginvandraren som vill förbjuda anhöriginvandring och hon som tycker att kvinnor som blir misshandlade av sina män får skylla sig själv har gjort det igen. I en motion skriver hon att hon vill stoppa media ägt av en etniskt grupp och nämner specifikt Bonnier. Att media skulle styras av judar är en klassisk antisemitisk konspirationsteori.

SD Habo uppmanar sina företrädare att skicka polisen på journalister

media

Björn Söder försvarar inskränkt polsk pressfrihet

3 Replies to “Sverigedemokraterna och media

Kommentera

Secured By miniOrange