Avpixlat är och förblir en hatsajt

För ett år sedan så fick den SD-nära hatsajten Avpixlat en ansvarig utgivare. Det rensades bland artiklarna och ”anställde” flera moderatorer. Allt för att verka seriösa. Har de lyckats? Nej, det är fortfarande en hatsajt. Under en artikel angående att asylsökande ska få lära sig borsta tänderna ordentligt flödar hatet ordentligt. Det är så man mår illa. Vad är det för konstigt med att vissa människor inte kan borsta tänderna med samma höga standard som vi gör här i Sverige? Har tandvården och då menar jag den förebyggande tandvården fungerat de närmsta 20-30 åren i t.ex Somalia? Landet har kallats laglöst och det har mer eller mindre varit ett inbördeskrig sen i början av 90-talet.

Det hånas, hatas i stort sätt hela kommentatorsfältet på flera hundra kommentarer. Det tas upp flera argument för att dessa asylsökande inte ska få hjälp till självhjälp för det är det de handlar om. Dock baseras många av argumentet på ren rasism. En annan aspekt på det hela som de inte tänker på när de sitter framför sin dataskärm med Avpixlat som startsida är att om dessa människor får uppehållstillstånd så kommer det bli stora utgifter i framtiden om det inte görs insatser idag. Mats Dagerlind, deras trogna krönikör och som vi alla vet är mannen som sköter sajten är alltså deras ansvariga utgivare och den som ligger bakom sajten är ingen mindre än den Sverigedemokratiska riksdagsledamoten Kent Ekeroth.

Här är ett axplock av dessa kommentarer och om dessa får vara kvar då vill då inte jag veta vilka de 3 av 275 kommentarer de tagit bort

 

Har de förändras?

En blogg som visar hur Avpixlat var innan de fick ansvarig utgivare

AvpixlatAvpixlat