Antisemitiska konspirationsteorier, galenpannor och Trump-stöd

Nu när valet i USA är över så haglar konspirationsteorierna om bland annat valfusk. De flesta anklagelserna dementerades direkt och fakta presenteras i flera tidningar. Har tjafsat med flera svenska Trump-supporters de senaste dagarna och de har haft en hel del konstiga teorier som de presenterat ofta i form av ett Tweet helt utan någon länk till något som skulle kunna tänkas vara en faktalänk. För att få lite mer insyn på dessa konspirationsteorier så sökte jag upp en svensk grupp där de värsta Trumpsupportrarna och foliehattarna höll till och jag ska kika på några statusar och kommentarerna under dom.

Först ut är en status där en artikel om Sverigedemokraterna och deras Mattias Karlsson där han tar avstånd i från Trumps anklagelser om valfusk. Eftersom det är en artikel från Fria tider så länkar jag den icke. Förutom då att de kallar SD för clowner så haglar konspirationsteorierna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att Karlsson skulle var Expo kommer ifrån den gången han ville ha info om den identitära rörelsen vilket han inte fick av Expo. De tyckte att han kunde gott leta reda på den infon själv. Deep state är en intressant konspirationsteori som mer eller mindre är en utveckling av Sion den vises protokoll där judarna ansågs försöka i hemlighet styra världen. Wikipedia förklarar det så här

Uttrycket tillstånd i ett tillstånd är ett äldre och nära begrepp. Historiskt utsåg den en väldefinierad organisation som försöker fungera självständigt, medan den djupa staten mer hänvisar till en dold organisation som försöker manipulera den offentliga staten.

George Soros, en miljardär med judiskt härkomst har under många år nu varit extremhögerns favoritmåltavla när det gäller den antisemitiska konspirationsteorin om det judiska maktövertagandet. Expo har ett podcastavsnitt om just detta.

Nästa status jag tar upp handlar om att Covid-19-pandemin är en bluff och här ser vi också samma antisemitiska konspirationsteorier. Tillsammans med texten så har statusskapar-hen lagt till två memes med bilder på Soros med olika texter till.

 

 

 

 

 

 

 

 

I gruppen talar de ofta om bokstaven Q och det kommer ifrån QAnon, ett ord som de inte gärna skriver ut i fullhet. De är rädda för att bli påkomna och straffade för sina åsikter. QAnon är en högerextrem idé  som kommit upp till ytan under Trumps år som president. Det handlar om Trumps kamp mot ”den djupa staten” som består av satanistiska pedofiler.  De som ligger bakom denna djupa stat” ska vara Hillary Clinton, Barack Obama, Dalai Lama, påven Fransiscus, Tom Hanks och Oprah Winfrey för att nämna några. Det kodord som de använder när de talar om de satanistiska pedofilerna är ”WWG1WGA” som betyder ”Where we go one we go all”.

 

 

 

Naturskyddsföreningen får påhälsning av galenpannorna efter att de har skrivit en status om att Naturskyddsföreningen är glada för att Trump förlorat och Biden vunnit. Här skriver flera av gruppens medlemmar att de varit in och skrivit och en av gruppens agendor blir så tydliga.

 

 

 

 

 

Här kommer lite random kommentarer som visar på deras livliga fantasi när det gäller att hitta på konspirationer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta är alltså en av de svenska Trumpsupporternas hemliga lya. Carl Norberg från den antisemitiska organisationen De fria hyllas och om De fria har jag skrivit om här. Flera memes med grodan läggs upp både som status och bland kommentarer. Den har sitt ursprung i Alt-right-rörelsen som är en nyfascistiskt rörelse som inte bara finns i USA utan har fått fäste om än ett litet i Sverige. Här ifrån sprids det olika teorier om det påstådda valfusket. Detta sker efter att flera medlemmar uppmanat varandra att ge sig ut på olika kommentatorsfält för att sprida deras idéer.

 

 

Här är några länkar till artiklar som tar upp de påstådda valfusket och andra konspirationsteorier om Biden.

Anklagelser om valfusk efter siffermiss i Michigan

Election Observer Says No Evidence for Trump’s Fraud Claims

Are 9.7M Votes for Trump Missing in California?

Did DHS Secretly Watermark Ballots in an Election Fraud Sting Against Dems?

No, 21,000 Dead People in Pennsylvania Did Not Vote 

No, Wisconsin Did Not Count More Votes Than Registered Voters in 2020

Was the Ballot of Deceased Man Named William Bradley Counted in Michigan?

Trump Promotes Tweet Falsely Labeling Biden a Pedophile 

Fact-checking the pedophilia attacks against Joe Biden

Observatörer har inte hittat några bevis på fusk 

Did a Pennsylvania Judge Rule Out Some Mail-In Ballots? 

Did Dominion Voting Systems Delete 2.7M Trump Votes?

Arizona officials seek dismissal of Trump’s election suit

US Election 2020: The ’dead voters’ in Michigan who are still alive

No Evidence of Systematic Fraud in U.S. Elections, International Observer Mission Reports

Trump Wrong on Georgia Voter Signature Checks

Fact Check: Video From Georgia Does NOT Show Suitcases Filled With Ballots Suspiciously Pulled From Under A Table; Poll Watchers Were NOT Told To Leave