Vem är sverigedemokraten Mattias Karlsson?

Sverigedemokraten Mattias Karlsson har varit på tapeten på sistone i och med att han har blivit påkommen med att ha haft samröre med fascistiska rörelser. I hans meritlista finns gruppledare i riksdagen, vikarierande partiledare, riksdagsledamot och chefsideolog. Han har varit med och författat flera principprogram. Så han har en betydande roll i partiet och utformningen av partiets ideologi och politik.

Kan inte stå sida vid sida med neofascister

Så sa Karlsson i en intervju i Expressen angående att partiföreträdare tillsammans med högerextremister anordnar den så kallade Folkets demonstration. Vi ska ta en titt på vad Mattias Karlsson själv har för lik sin garderob.

På bilden ovan SD-toppen en känd österrikisk högerextremist Martin Pfeiffer som är ordförande för GFP, en organisation grundad av SS-medlemmar och som anklagas för att vara förintelseförnekare.

Expressen kunde i slutet avslöja att Karlsson skrev artiklar åt den SD-nära hatsajten Avpixlat vilket han inte är ensam om. Kent Ekeroth, Richard Jomshof, Stellan Bojerud är andra riksdagsledamöter som också har skrivit för sajten dock inte anonymt som Karlsson gjort. Senare kunde samma tidning avslöja att att Karlsson skrivit för den neofascistiska sajten Motpol och även rekommenderat vissa artiklar till partikamrater som till exempel partiledaren Jimmie Åkesson. Åkesson har också vid tillfälle varit med och godkänt texter som skulle skickas till Motpol. Förutom dessa två sajter så delar han också den rasideologiska Youtubekanalen Granskning Sverige. För några år sedan så sökte han hjälp ifrån den av SD hatade antirasistiska organisationen Expo vilket alltså duger när det väl gäller, men annars kallar han Expo för vänsterextremister.

Om ni kommer ihåg den dikt han citerade på sin Facebook strax efter att han hade fällt regeringens budget 2014. Dikten ”Åkallan och löfte” som är skriven av Verner von Heidenstam, författare och poet från förra sekelskiftet. Heidenstam var medlem i det antisemitiska Gymniska förbundet och det pro-nazistiska Riksföreningen Sverige – Tyskland. Heidenstam hyste en stor beundran för den italienske fascisten Benito Mussolini. Poeten finns även citerad i Sverigedemokraternas partiprogram från 1999. Karlssons ideologiska förebilder är för övrigt är en brokig samling konservativa statsvetare med kopplingar till den fascistiska idévärlden.

När Mattias Karlsson postade en länk om att en SDU-medlem festade med Nordisk ungdom så postade Henrik från Inte rasist, men två fotografier under med Björn Söder. En när han kramar en kille med KKK-tröja och en när han står med den före detta WaffenSS-soldaten Franz Schönhuber. Kort efter det så tog Karlsson bort Henriks bilder. Kritik mot partiet får inte förekomma. Läs mer i Inte rasist, mens artikel ”Mattias Karlsson censurerar kritiska inlägg som visar på SD:s hyckleri”

Ser vi på det jag skrivit om hittills så ser bevisen för inte bara SDU:s uteslutning utan även den gamla partiveteranen Patrik Ehn väldigt konstiga. Rent hyckleri är väl de ord som känns mest lämpliga i sammanhanget.

Karlsson har uttalat en hel del konstigheter innan partiet kom in till riksdagen. Bland annat tycker att Zlatan inte är svensk på grund av hans kroppsspråk och han trodde likt utbrytarna i Framstegspartiet att somalier äter upp våra svenska igelkottar.

När spelförbundet Sverok röstade igenom att de skulle slippa företrädas av företrädare i rasistiska partier och organisationer som Sverigedemokraterna och Svenska motståndsrörelsen så uppmanade Karlsson till en utomparlamentarisk kamp där det han kallar 68-vänstern ska bemötas och tingas till reträtt på alla fronter.

Det börjar bli hög tid för landets demokratiska nationalister och konservativa att på allvar ge sig in i den kamp som pågår om kulturen och det civila samhället. Tidsandan kommer inte att kunna bromsas och vändas enbart genom parlamentariska framgångar. 68-vänstern måste bemötas och tvingas till reträtt på alla fronter.

Att förbundet använts sig av demokratiskt val för att komma fram till det beslut att stoppa rasistiska företrädare i förbundet som inte ställer upp på organisationens värdegrund verkar inte spela någon roll för Karlsson. De ska stoppas ändå. Detta är ett angrepp mot föreningsfriheten.

När Mattias Karlsson tog över vikarierollen för Åkesson när han var sjukskriven så gjorde han det genom att kringgå deras egna regler att vice ordförande skulle bli den som vikarierade för partiledaren. Senare så ville han också ha en löneökning på grund av att han vikarierade och han påstod till tidningarna att han inte varit inblandad i dessa förhandlingar . Men allt detta var lögn. Det har visat sig att Karlsson hade mejlat Jomshof och bett honom skicka in ett förslag om att han skulle få löneökningen. Orsaken var att det skulle ha sett konstigt ut om förslaget kom från honom själv. Han påstår att löneökningen var Åkessons ide. Mattias har varit inblandad i mer vänskapskorruption då han anställde sin ex-fru till kansliet. Även hans nuvarande flickvän är anställd av partiet. Läs mer i Metros artikel ”Mattias Karlsson beställde löneförhöjning – skyller på Åkesson”

Karlssons exfru Gabriella Hedarv lämnade sitt jobb inom partiet på grund av trakasserier. Karlsson fick frågor om detta i en intervju av Sveriges radio, men då förnekar han all kännedom om detta trots att de var gifta då det hände. Läs gärna mer om detta i Inte rasist, mens artikel ”IRM avslöjar Mattias Karlssons lögner efter intervju – förnekar kännedom om trakasserier

I slutet av 2015 fick vi se ett öppet bråk på Facebook mellan Hanna Wigh och Karlsson. Det handlade om partiets interndemokrati som Wigh var kraftigt kritisk emot. Enligt henne så centraliseras makten kring de så kallade de fyra. De fyra är Åkesson, Karlsson och Jomshof. Björn Söder har mer eller mindre petats från partitoppen. Efter detta bråk lovade Karlsson att Hanna Wigh ska sparkas ut ur riksdagen vid landsdagarna 2017. Hon är inte den enda som kritiserar partitoppen av samma anledning. Fler som har kritiserat ledningen och den minskade interndemokratin är bland annat Jonas Åkerlund, Margareta Larsson och det förra ungdomsförbundets toppskikt. Karlsson förklarar hur det ligger till i en intervju i Dagens nyheter förra året.

Vi borde inte ha den här typen av konflikter i partiet längre. Vi borde ha passerat det här stadiet. Vi tänker inte på något sätt släppa den här inriktningen som Sverigedemokraterna valt med socialkonservatismen, den öppna svenskheten och nolltoleransen mot rasism. Det är heliga punkter. Vi tycker inte att det ska förekomma diskussion om det.

Han säger också att han tänker inte kompromissa och i och med detta så är interndemokratin i dessa frågor helt avskaffad. Sverigedemokraterna har ju valt en riktning, men att den inte ens kan diskuteras visar hur Karlsson och de andra i toppen styr partiet med järnhand.

Vi slutar med att nämna en intervju där Karlsson säger att de har nolltolerans mot rasism. Han verkar ha glömt det samtal som Expo släppte en ljudinspelning ifrån där det sades att det var helt okej med rasism bara det inte uttalades för ofta.

 

Läs gärna mina andra inlägg om vilka som sitter i partitoppen

Vem är sverigedemokraten Jimmie Åkesson

Björn Söder och uppförandekoden

Vem är Sverigedemokraten Richard Jomshof 

De sverigedemokratiska riksdagsledamöterna