Sverigedemokraterna och frihetspriset

Sverigedemokraterna

I dagarna har Sverigedemokraterna samlat en del av Europas extrempopulister och högerextremister. De hade en alternativ Nobelfest där bland annat Frihetspriset skulle delas ut. Syftet var också att knyta kontakter med liknande rörelser från resten av Europa.
Bland gästerna fanns flera väldigt spektakulära politiker och företrädare för olika organisationer.

En av gästerna var Litauens förra premiärminister Rolandas Paksas, dömd för korruption och hade tidigare kopplingar till den ryska maffian.

Beatrix von Storch var bjuden, men skickade istället en representant. Hon har uttalat att hon tycker att tyska gränsvakter borde ha rätt att skjuta ned flyktingar som försöker ta sig in i landet. (Känns detta igen? Ja, Sverigedemokraterna hade ju sin egen företrädare som ville skjuta ned flyktingar med kulspruta på Öresundsbron.). Hon drog tillbaka delar av detta uttalande och sa att man kanske inte ska skjuta på barnen.

Roger Helmer, en politiker från UkiP, Sverigedemokraternas samarbetspartner i EU anser att det finns ingen homofobi utan det är enbart skapad av en militant grupp för homosexuellas rättigheter. Han menar också att homosexuella inte förtjänar respekt. Han har också uttalat sig om att om en man tror sig få ha sex så är det kvinnors fel om de blir våldtagna. Han har nyligen kallat migranter för våldtäktsmän och terrorister.

Mischaël Modrikamen, ledare för det belgiska Folkets parti anser att Bryssel måste rensas på främlingar och att invandringen kommer att leda till inbördeskrig.

När det gäller vinnaren till Frihetspriset som ska delas ut på deras gala så skyller Václav Klaussom ska vinna frihetspriset Breiviks dåd på PK-samhället och han påstår att migrationen till Europa är till för att späda ut befolkningen till en foglig massa inför framtiden. Han är en klimatförnekare och homofob.

Vi underskattade att förhärligandet av mänskliga rättigheter var ett revolutionärt förnekande av medborgerliga rättigheter. Och av många friheter och vanor och beteenden som kopplas till dem. Mänskliga rättigheter behöver inte medborgarskap, därför efterfrågar ismen för mänskliga rättigheter förstörandet av den nationella suveräniteten, speciellt i dagens Europa.

Bara för några år sen var Björn Söder och Kent Ekeroth på en bal för Europas högerextremister. Den balen hälls på samma datum som Den internationella minnesdagen för Förintelsen.
Andra år har den före detta SDU-ordförande Gustav Kasselstrand varit där. Den nazikopplade Mikael Valtersson var där som representant för Sverigedemokraterna 2014.
Nej, Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra och det syns även på de vänner de har. De rör sig i högerextrema kretsar precis som de gjort ända sen de bildades.

Kommentera